Belgisch Hardsteen Vloertegels

TOP SELECTIE

 

Belgisch Hardsteen Vloertegels

Belgisch hardsteen wordt al eeuwen gebruikt voor het maken van bouwelementen en vloertegels. We zien Belgisch hardsteen dan ook terug in de mooiste monumentale panden. Één ding wat hierbij direct opvalt, is dat de Belgisch hardsteen na al die jaren vaak alleen maar mooier is geworden

 

Belgisch hardsteen is wat dat betreft een uniek materiaal, dat met u meeleeft. Deze vloeren zijn bedoeld om op te leven. Gebruikerssporen als looppaden en fijne krasjes geven de Belgisch hardsteen vloertegels een verhaal mee. Ze vertellen het verhaal van de duizenden voeten die er door de jaren gelopen hebben.

Belgisch Hardsteen Donker (Blauw) Gezoet

 

Belgisch Hardsteen donker gezoet geven een perfect beeld op de prachtige fossielen die deze steensoort bevat.

Belgisch hardsteen / Klaksteen

Belgisch Hardsteen Manueel verouderd, lichte schuring

 

De Belgische Hardsteen Manueel verouderd, lichte Schuring worden met de hand geschuurd en daarna verouderd. Dat zorgt voor een authentieke en doorleefde uitstraling.

Belgisch Hardsteen Tegels Manueel verouderd, lichte schuring

Belgisch Hardsteen Raamzaag Gezaagd

 

De Belgisch Hardsteen Raamzaag Gezaagd is een robuuste en stoere vloer waarop lichte gebruikerssporen amper te zien zijn.

belgisch-hardsteen-raamzaag-gezaagd-van-baars

Afwerkingen in Belgisch Hardsteen

Belgisch hardsteen vloertegels zijn er in ontelbaar veel soorten en maten. Voor ieder type mens en interieur is er dan ook een Belgisch hardsteen vloertegel. Hieronder vind u enkele voorbeelden van afwerkingen welke we vandaag de dag veel zien.

Belgisch Hardsteen Donker (Blauw) Gezoet

De Belgisch Hardsteen donker gezoete vloertegels kenmerken zich door hun strak gezaagde zijdes en mooie donkere en gladde oppervlak.

Wanneer een Belgisch hardsteen vloertegel gezoet wordt ontstaat er een perfect beeld op de prachtige fossielen die deze steensoort bevat. Van kleine schelpdieren tot plantjes ieder aspect wordt blootgelegd in de donkere toplaag van deze klassiek / moderne Belgisch hardsteen vloertegels.

 

Belgisch Hardsteen Raamzaag Gezaagd

Een authentieke manier van Belgisch hardsteen zagen, is het zagen van grote blokken hardsteen met de “raamzaag”. Deze manier van zagen zorgt voor stoere zaaglijnen en kleurnuances en creëert een moderne uitstraling waar zeker architecten dol op zijn.

Het is de meest pure afwerking van Belgisch hardsteen en hij kent vele voordelen. Doordat er geen schuring plaatsvind heeft de toplaag van de tegel dezelfde kleur als de kern. Hierdoor zijn lichte gebruikerssporen haast niet te zien op deze Belgisch hardsteen vloertegels.

Belgisch Hardsteen Manueel Verouderd, Lichte Schuring

Een Belgisch hardsteen vloertegel met een heel andere uitstraling is de Belgisch Hardsteen Manueel Verouderd, Lichte Schuring. Deze vloertegels worden namelijk eerst met de hand (droog) geschuurd en vervolgens verouderd. Hiermee krijgen deze Belgisch hardsteen vloertegels een prachtige authentieke en doorleefde uitstraling.

Zeker in landelijke, authentieke of monumentale inrichtingen is dit een Belgisch hardsteen vloertegel die een unieke meerwaarde kent. Naast mooi, is deze afwerking ook nog eens zeer gebruiksvriendelijk. Mede door het drooggeschuurde oppervlak laat deze vloer weinig zien van kleine gebruikerssporen en krasjes.

Belgisch Hardsteen Manueel Verouderd, Donker Geborsteld

Voor wie een karakteristieke en doorleefde Belgisch hardsteen vloertegel zoekt met een donkere kleur, is er de Belgisch Hardsteen Manueel Verouderd, Donker Geborsteld. Deze vloer heeft een unieke authentieke uitstraling met alle aspecten van een vloer van 100 jaar oud.

Oppervlakte structuur, verouderde (geborstelde) zijdes en een schitterende donkere kleur waarin de fossielen van deze steen maximaal tot hun recht komen. Een werkelijk prachtige Belgisch hardsteen vloertegel, welke uiteraard te bezichtigen is in onze showroom in Breda.

Belgisch Hardsteen Grijs Geschuurd

Voor wie een lichtgrijze, moderne / klassieke vloer zoekt van de hoogst haalbare kwaliteit, laat Van den Heuvel & Van Duuren de Belgisch Hardsteen Grijs Geschuurd produceren. Deze tegels worden droog geschuurd. Om dit te kunnen doen hebben we de allerbeste kwaliteit platen uit de groeve nodig.

Alleen dan krijgt de Belgisch Hardsteen Grijs Geschuurd de juiste verfijnde uitstraling die deze Belgisch hardsteen vloertegels nodig hebben. Deze Belgisch hardsteen vloertegels worden geleverd met strak gezaagde kanten. Door de lichte kleur van deze afwerking zijn kleine krasjes en gebruikerssporen haast niet zichtbaar en vraagt deze vloer dan ook weinig onderhoud.

Bezoek onze Showroom + Tuin

en bekijk alle afwerkingen Belgisch hardsteen in het echt!

Hebben bovenstaande afwerkingen u nieuwsgierig gemaakt? Kom dan gerust eens naar Breda. Op ruim 500m2 vloeroppervlak kunt u bovenstaande afwerkingen keurig verwerkt in de vloer bekijken. Zo krijgt u een duidelijk en eerlijk beeld op onze materialen.

Aansluitend vindt u naast onze showroom ook 500m2 showtuin. Ook hier hebben we al onze materialen keurig verwerkt in terrassen. En ook hier vindt u een prachtig assortiment Belgisch hardsteen outdoor materialen.

Onze adviseurs staan 6 dagen per week voor u klaar om u te voorzien van een goed advies.

Het Verwerken van Belgisch Hardsteen Vloertegels

Het verwerken van Belgisch hardsteen vloertegels is een vak apart. Zeker bij Belgisch hardsteen is het namelijk belangrijk rekening te houden met een aantal belangrijke zaken. Zo is het belangrijk lijm en voegmaterialen te gebruiken die vrij zijn van zuren en voldoende flexibiliteit kennen. Daarnaast zijn dikte en maatverschillen inherent aan Belgisch hardsteen vloertegels. De ervaren specialist weet hiermee om te gaan en zal deze verschillen keurig opvangen in zijn lijmlaag en voegen. Zonder ervaring blijkt dit in de praktijk niet altijd goed te gaan.

Van den Heuvel & Van Duuren adviseert altijd gebruik te maken van de door ons voorgeschreven lijm en voegmaterialen en de vloer te laten verwerken door ons TegelzettersGilde. U weet dan zeker dat u de komende jaren zorgeloos van uw nieuwe Belgisch hardsteen vloertegels kunt gaan genieten.

Het Onderhoud van Belgisch Hardsteen Vloertegels

Belgisch hardsteen is een materiaal waarop geleefd mag worden. Toch is deze steen wel wat gevoelig voor zuren. Om deze reden kiezen veel mensen ervoor Belgisch hardsteen vloertegels direct na het drogen van de vloer te impregneren. Een impregneer vormt een schild in de toplaag van de steen waardoor hij water en vuil afstotend wordt. Wanneer er na deze behandeling iets op de vloer valt, heeft u meer tijd om dit op te ruimen zonder dat er vlekken ontstaan.

Ook bij gebruik van Belgisch hardsteen vloertegels in natte ruimtes is het raadzaam de tegels te impregneren. Zo voorkomt u dat de tegels onnodig veel vocht opnemen. Daarnaast zijn de Belgisch hardsteen vloertegels na de behandeling minder gevoelig voor verkleuring door bijv. zepen.

DEZE KLANTEN KOZEN AL EERDER VOOR EEN BELGISCH HARDSTENEN
VLOER BIJ VAN DEN HEUVEL & VAN DUUREN

 

Klantportfolio's

Fam. Meekers

 

De familie Meekers koos voor Belgisch Hardsteen in een donker gezoete afwerking om het interieur nog meer karakter te geven.

Belgisch Hardsteen Tegels Donker Gezoet 80x80x1,5 cm

Fam. Stuurman

 

Toen de familie Stuurman langs de vloeren was gelopen in de showroom, gingen ze voor de Belgisch Hardsteen Soft Finish Dark Tone.

belgisch-hardsteen-soft-finish-dark-tone-stuurman-16

Fam. van Ardenne

 

Deze familie bekeek meerdere Belgisch Hardsteen en verloor hun hart aan de Soft Finish "Light Tone" voor de benedenverdieping.

belgisch-hardsteen-soft-finish-light-tone-ardenne-15