Deze Chinees hardsteen is ideaal als alternatief voor bijvoorbeeld de Belgische hardsteen. Door zijn prachtige “Soft Finish” afwerking ziet u namelijk niet zo heel veel verschil meer met een echte arduin.

De Spotted Bluestone (of Chinees Hardsteen) is een fijne hardsteen uit China. De Chinese Hardsteen is de laatste jaren ontzettend populair geworden in Nederland. Deze hardsteen wordt gebruikt als bekleding van terrassen tot complete huizen tot badkamers. Het bijzondere aan deze tegel is dat dit een hardsteen is die erg veel lijkt op het Belgisch Hardsteen, maar prijstechnisch gezien een stuk interessanter is. Deze Spotted Bluestone is Soft Finish afgewerkt. Dat houdt in dat de tegel eerst wordt gezoet, waarna het wordt getrommeld. Dit zorgt voor de authentieke uitstraling die u van hardsteen gewend bent.

De Spotted Bluestone Soft Finish wordt getrommeld en kan om deze reden het beste verwerkt worden met een brede grijze of antracietkleurige voeg. Omdat de vloer het mooiste wordt wanneer er gevoegd wordt met een brede voeg dient u een grove korrel te gebruiken.

Onderhoud:

De Spotted Bluestone Soft Finish is verouderd afgewerkt. Daardoor is het wat minder erg als er eens een krasje op de tegels komt. Daarnaast zorgt de Soft Finish afwerking er voor dat de tegel meer kan verdragen. Toch adviseren wij u deze tegels te impregneren. Impregneren is het aanbrengen van een beschermlaag in de toplaag van uw natuursteen die het binnendringen van vocht, vuil, vet en olie voorkomt.

Als u ons vertelt waar u de Spotted Bluestone Soft Finish wilt gaan verwerken, dan zorgen wij vervolgens voor een passend onderhoudsadvies.

Verwerking:

De Chinese Hardsteen dient verwerkt te worden in een flexibele zuurarme natuursteenlijm. Ook het voegmateriaal dient vrij te zijn van zuren.

Vloeren die wellicht ook uw interesse hebben:

Vorig artikel:

Volgend artikel: