Belgisch Hardsteen Vlekken

Veel mensen die overwegen Belgisch hardsteen te kopen zijn op zoek naar informatie over de vlekgevoeligheid van Belgisch hardsteen. Op deze pagina vindt u handige informatie over vlekken en Belgisch hardsteen.

Is Belgisch hardsteen vlekgevoelig?

Belgisch hardsteen is een natuursteen die uit o.a. bestaat uit kalk. Hierdoor is Belgisch hardsteen gevoelig voor zuren. Wanneer u bijvoorbeeld een citroenschijf op een Belgisch hardsteen tegel laat vallen en het vocht van de citroen in de steen laat trekken zullen er witte vlekken ontstaan. Dit komt omdat zuren het pigment uit de kalk trekken.

Wanneer uw Belgisch hardsteen in aanraking komt met vetten is er over het algemeen minder aan de hand. Vetten trekken doorgaans in de toplaag van de steen, maar zakken later weg. Hierdoor zijn ze na een tijdje niet meer zichtbaar.

Kunt u iets doen aan de vlekgevoeligheid van Belgisch hardsteen?

Ja, zeker weten! Gelukkig zijn er zepen met beschermende eigenschappen. Voor mensen die nog verder willen gaan zijn er impregneermiddelen die een schild vormen in de toplaag van de Belgisch hardsteen. Hierdoor worden de tegels veel minder gevoelig voor vlekken, daarnaast nemen de tegels na een impregneer behandeling bijna geen vocht meer op. Hierdoor zijn de tegels in de douche minder bevattelijk voor eventuele kalkvlekken.

Is impregneren veel werk?

Het impregneren van een Belgisch hardsteen vloer is een secuur werkje, maar is zelf te doen. Ziet u dit niet zitten? Dan kunt u hier ook een prijs voor opvragen bij ons. Wij brengen u dan in contact met onze gespecialiseerde tegelzetters van John’s tegelzettersbedrijf. Wanneer u een offerte voor Belgisch hardsteen bij ons aanvraagt incl. legwerk, kunnen wij dit natuurlijk ook direct op laten nemen in uw offerte voor het legwerk.

Conclusie

Belgisch hardsteen is wat gevoelig voor vlekken. Vooral zuren zijn gevaarlijk voor Belgisch hardsteen. Toch zijn deze tegels na een goede behandeling zeer fijn in het gebruik en wordt de vlekgevoeligheid enorm terug gedrongen. Sterker nog, na de impregnering zijn deze natuursteen tegels niet meer of minder vlekgevoelig dan andere natuursteen vloeren.