Winckelmans TEGELS

Winckelmans door Van den Heuvel & Van Duuren

Winckelmans is een familie bedrijf dat al sinds 1894 bestaat. Al 5 generaties lang staat deze fabriek garant voor innovativiteit, en kwaliteit en houd de familie de fabriek van oprichter Théophile Winckelmans in stand.

Van den Heuvel & Van Duuren is trots op het feit dat we één van de grootste leveranciers zijn van deze innovatieve ongeglazuurde Winckelmans tegels.

De Geschiedenis van Winckelmans

Alles begon voor Théophile Winckelmans in 1894 toen hij zijn deuren opende van zijn tegelfabriek voor ongeglazuurde tegels in Lomme, Noord Frankrijk. Het plan was vanaf het allereerste begin om elegante en duurzame tegels aan te bieden met 1001 esthetische mogelijkheden. 

Elke generatie had zijn eigen uitdagingen, inclusief de verschrikkelijke bombardementen op de werkplaatsen in 1944. Maar de werkplaatsen werden hierna gelukkig weer volledig herbouwd.

Andere uitdagingen waren de radicale trends in de vroege jaren 80 en het exporteren naar het buiten land van de steeds populairder wordende Winckelmans tegels. Allemaal uitdagingen die door de afgelopen generaties zijn aangepakt en tot een succes zijn volbracht.

Bijna 130 jaar en 5 generaties later staat de Winckelmans fabriek nog steeds trots op zijn oorspronkelijk locatie. En dankzij het overwinnen van alle uitdagingen is Winckelmans inmiddels uitgegroeid tot één van de grootste productiefabrieken in de Bourgogne.

De beste kwaliteit porselein vormt het hart van dit product

Winckelmans tegels zijn volledig verglaasde, ongeglazuurde tegels. De tegels staan bekend om hun gemakkelijke onderhoud en zijn uiterst resistent dankzij hun dichte structuur. De porositeit van Winckelmans is dan ook nagenoeg nul. Winckelmans tegels zijn leverbaar in veel doorlopende kleuren en patronen. Winckelmans is hierdoor een duurzaam en veelzijdig product.

Onze Winckelmans producten

Accessoires & Antislip Tegels

Winckelmans staat bekend om zijn innovatieve assortiment. Winckelmans heeft dan ook een prachtig en onvergelijkbaar assortiment accessoires en anti slip tegels. Deze tegels dienen als perfecte oplossing voor bijv. Natte ruimtes, holle of uitwendige hoeken. Door het enorme assortiment accessoires zijn de Winckelmans tegels niet alleen populair bij particulieren, maar ook zeker bij architecten. 

Toepassingen:

 • Holle hoeken in (professionele) keukens
 • Holle plinten die doorlopen vanuit de vloer
 • Uitwendige hoekoplossingen voor plinten
 • Anti slip vloeren in badkamers, wellness of rond het zwembad
 • Zwembadranden (Finger Grip)

Heeft u ideeën of juist vragen over uw project? Neem gerust contact op met één van onze specialisten.

Winckelmans Decortegels

De Winckelmans decortegels zijn onderverdeeld in 2 categorieën. De eerste categorie is het traditionele assortiment decors. Hierin zien we de authentieke Franse vormen terug die inmiddels deel uitmaken van de Franse tegel geschiedenis.

De tweede categorie is het architecten assortiment. Dit assortiment is te herkennen aan zijn moderne vormen, die tegel voor tegel op verschillende manieren op elkaar aansluiten. Het assortiment Winckelmans decortegels vormt dan ook een ware speeltuin voor architecten die graag een stempel drukken op hun ontwerpen.

Winckelmans decortegels zijn uniek en volledig aanpasbaar. De gedecoreerde tegels profiteren van de traditionele technieken en uitstekende technische kenmerken van de ongeglazuurde keramiek. Het matte oppervlak geeft extra dimensie aan het decor. 

Formaten & Diktes

 • 5×5 cm – 9 mm
 • 7×7 cm – 9 mm
 • 10×10 cm – 9 mm
 • 15×15 cm – 9 mm

Vragen of hulp nodig?

Heeft u een patroon in gedachten? Of heeft u juist hulp nodig bij het ontwerpen van uw perfecte droomvloer?

Twijfel niet en neem gerust contact op met één van onze specialisten. Wij staan iedere dag klaar om u te helpen. Maak gebruik van onze drive en expertise, om samen tot het beste eindresultaat te komen.

Ook is er de mogelijkheid om een afspraak te maken in onze showroom. Hier kunt u de Winckelmans collectie met eigen ogen bekijken en eindeloos combineren tot u het juiste patroon gevonden heeft.

Designs & Borders

Als Winckelmans ergens om bekend staat, zijn het wel de prachtige designs en borders (lijsten) waarmee de mooiste vloerpatronen kunnen worden gemaakt. Om het u iets gemakkelijker te maken heeft Winckelmans zelf ook al behoorlijk wat patronen voor u samengesteld. 

De designs en borders collectie is opgesplitst in 3 categorieën:

 1. Het designer assortiment
 2. Het Victoriaans assortiment
 3. Het vereenvoudigde Victoriaanse assortiment

Al deze categorieën hebben hun eigen charme en stijl. 

De ingekaderde patronen worden ook wel “tapijten” of “kleden” genoemd en hebben een bijzonder fraaie uitwerking op uw interieur. 

De Designs & Borders zijn leverbaar in vele kleuren welke ook weer te combineren zijn. Dit maakt Winckelmans uniek en zorgt ervoor dat u een “eigen” en “uniek” ontwerp kunt maken dat u nergens terug ziet.

Goed om te weten

De kleden en tapijten kunnen uiteraard ook ingetegeld worden in grotere vloervlakken die bestaan uit enkel basiskleuren. Zo kunt u accententen aanbrengen in uw vloer zonder bang te hoeven zijn dat het gehele ontwerp te druk wordt.

Vraag het een specialist of bezoek onze showroom

Bent u benieuwd hoe zo’n kleed er nu in het echt uitziet? Of wilt u samen met een specialist door het assortiment lopen en kijken wat voor uw interieur en ruimte het mooist zou zijn?

Twijfel niet en neem direct contact op met één van onze specialisten, of maak een afspraak voor een showroombezoek.

Winckelmans Diamonds

Één van de nieuwe vormen in de Winckelmans collectie is de “Diamond”, afgeleid van de zeer moderne en grafische kenmerken van diamanten.

Combineer kleuren voor diepte of speel met neutrale kleuren voor een hyper modern ontwerp!

Winckelmans Formaten

Winckelmans Kleuren

Creativiteit krijgt de vrije hand!

Het assortiment basiskleuren van Winckelmans is werkelijk indrukwekkend. Of u u op zoek bent naar een klassiek dambord van zwarte en witte tegels, of juist een spectaculair kleuren spel wilt maken, alle denkbare kleuren zijn voorhanden. Het mooie van een ruime keuze aan kleuren is dat u uw tegelwerk kunt laten samensmelten met uw interieur. 

De verscheidenheid van het kleurengamma van Winckelmans zal u helpen de inspiratie te vinden die u of uw architect nodig hebben om uw project te realiseren, of het nu moderner of traditioneel is. Creativiteit krijgt de vrije hand!

De kleuren van Winckelmans zijn een echt handelsmerk. En de tegels zijn kleurvast. Vanwege de hoge kwaliteit zijn deze tegels bestand tegen het verstrijken van de tijd en de uitdagingen van het leven.

Kom het met eigen ogen bekijken!

Om een juiste keuze te maken qua kleuren adviseren wij u een bezoek te plannen aan onze showroom. Hier kunt u kleurcombinaties maken en met eigen ogen zien hoe dit eruit ziet.

Neem een tekening of schets mee

Wanneer u een bezoek aan onze showroom brengt kan het handig zijn om een bouwtekening of schets met exacte maten mee te nemen. Op deze manier kunt u samen met ons kijken welke formaten het beste uit zullen komen in de ruimte waar u van plan bent de Winckelmans te plaatsen.

Andere kenmerkende kleuren

Winckelmans staat ook al jaren bekend om hun gepikkelde tegel. Door diverse kleuren te combineren in een tegel ontstaat er een unieke uitstraling.

Leuk als hele vloer, of in combinatie met effe kleuren!

Wilt u een bezoek brengen aan onze showroom om ook deze gespikkelde tegels met eigen ogen te zien?

Wij staan 6 dagen per week klaar om u te helpen!

Winckelmans tegels verwerken

Één ding is zeker, Winckelmans tegels verwerken is een specialisme. Het is een ambacht om te werken met dit soort kleine formaten en patronen. Zeker met dit soort kleine formaten is vlak werken niet altijd even makkelijk. De kennis en ervaring van een tegelzetter die hier ervaring mee heeft is dan ook noodzakelijk voor het behalen van het beste eindresultaat.

Ons advies is dan ook altijd om uw Winckelmans tegels te laten verwerken door onze specialisten van het TegelzettersGilde. Ons tegelzettersbedrijf verwerkt van vader op zoon al meer dan 150 jaar tegels en is dan ook opgegroeid met Winckelmans. Een verwerking door onze specialisten staat garant voor absoluut vakwerk! Bekijk gerust onze portfolio pagina om te zien welke prachtige projecten het TegelzettersGilde al gemaakt heeft!

DEZE KLANTEN KOZEN OOK VOOR EEN PERFECTE VERWERKING DOOR HET TEGELZETTERSGILDE

Klantportfolio’s

Fam. de Boer

De Fam. de Boer zocht voor de beneden verdieping een marmeren vloer in een lichte kleur. Het is de Bianco Carra geworden.

Fam. Dierick

De heer Dierick was op zoek naar een mooie, warme en klassieke marmeren tegel voor een nieuw kantoorpand. Het werd de Cordoba Rain Grey.

Fam. Mijnsbergen

Om het karakter van het pand te versterken, zocht Mevr. Mijnsbergen naar geschikte tegels. Het werden de marmeren Bianco Carrara tegels.

Onderhoud Winckelmans Tegels

Na het verwerken en voegen van uw Winckelmans tegels is het belangrijk dat u het tegelwerk eerst even goed laat drogen. Doorgaans is 48 uur de tijd die de lijm en voegmaterialen nodig hebben om voldoende uit te harden, alvorens u begint met de eerste reiniging.

Het reinigen van de Winckelmans Tegels

Winckelmans Tegels kunnen gereinigd worden met de HMK R183 Cementsluier EX. Belangrijk hierbij is de R183 af te mengen met helder koud water in een verhouding van 1:10.

U dient voor u aan de reiniging begint eerst de voegen nat te maken. Zo voorkomt u dat de reiniger te diep in de voegen trekt. Hierna kunt u de vloer schrobben met de reiniger met een zachte borstel of schrobpad.

Schrob tot de reiniger gaat schuimen, en laat de reiniger ca. 10 minuten inweken. Mocht er droging ontstaan dan kunt u wat reiniger toevoegen. Het is niet de bedoeling dat de reiniger indroogt. 

Wanneer de vloer geschrobd is en de reiniger is goed ingewerkt kunt u de vloer meerdere malen spoelen met enkel schoon water. Zorg ervoor dat alle reiniger weer verwijdert is voor u de vloer weer helemaal op laat drogen.

Het beschermen van Winckelmans Tegels

Wanneer u uw Winckelmans Tegels maximaal wilt beschermen tegen vuil en vocht kunt u ervoor kiezen de tegels te impregneren. Dit kan met de HMK S234 Vlekstop – TOP EFFECT. Deze impregneer dient dun aangebracht te worden met een kwast of roller. Belangrijk hierbij is de overtollige impregneer direct weg te poetsen met een schone niet-pluizende doek.

Het onderhouden van Winckelmans Tegels

Het onderhouden van de Winckelmans Tegels is makkelijk. U hoeft wekelijks enkel wat HMK P324 Edelzeep te gebruiken als reiniger door uw dweilwater om deze hardgebakken tegels in top conditie te houden.

Mocht u deze producten willen bestellen? Dan kan dat gemakkelijk op: www.onderhoudshop.nl

Wilt u langskomen in onze showroom? Wij staan voor u klaar!

 • :