SPECIALIST IN MARMER TEGELS

Marmer Tegels bij Van den Heuvel & Van Duuren

Wanneer u een natuursteen vloer zoekt met een luxe en exclusieve uitstraling, dan is de kans groot dat uw oog valt op marmer tegels. Marmer tegels worden namelijk vaak gezoet of gepolijst geleverd. Het zoeten of polijsten van de marmer zorgt voor een elegante eiglans of hoogglans en geeft de tegel een chique karakter.

Van den Heuvel & Van Duuren levert verschillende marmer tegels. De keuze qua kleur en structuur is groot in marmers. Om deze reden bezoeken we regelmatig de groeves in Italië, Turkije en Spanje. Zo weten we precies wat we inkopen en zijn we altijd zeker van de beste kwaliteit.

Soorten Marmer

Er zijn veel verschillende soorten marmer op de markt. En iedere dag wordt er gezocht naar nieuwe groeves met nieuwe kleuren en structuren. Toch kunnen we zeggen dat het grootste deel van onze marmer tegels uit Italië, Turkije en Spanje komt. Hier is de kwaliteit van de kalksteen/ marmer groeves dusdanig goed dat er marmer blokken kunnen worden gewonnen welke voldoen aan de eisen die wij stellen aan het uiteindelijke eindproduct. De kleur van de marmer is afhankelijk van de ligging van de groeve en verschilt per gebied.

In onze showroom vindt u prachtige voorbeelden van deze marmers. Een bezoek aan onze showroom is dan ook zeker de moeite waard.

Hieronder vindt u enkele voorbeelden uit ons assortiment marmer tegels:

Bianco Carrara

Bianco Carrara is een populaire marmer en wordt al eeuwen gebruikt. Deze marmer kenmerkt zich door zijn witte kleur en karakteristieke grijze aders. U kent deze marmer tegels vooral uit oude historische gebouwen. Tegenwoordig worden deze marmer tegels ook toegepast in nieuwe moderne gebouwen. Ook wordt dit marmer veel gebruikt voor maatwerk en wandtoepassingen.

Bianco Carrara is op zijn mooist in een gezoete afwerking. Het zoeten geeft de marmer tegels namelijk een mooie eiglans, waarbij alle aspecten van het marmer prachtig in beeld gebracht worden. Uiteraard vindt u deze marmer tegels ook in de showroom van Van den Heuvel & Van Duuren in Breda.

Perlato Marmer

Een andere klassieke marmer is Perlato. Deze marmer kenmerkt zich door zijn prachtige zandbeige kleur en rustige structuur. Perlato marmer wordt al jaren veel gebruikt voor vloeren en maatwerk. Van den Heuvel & Van Duuren kan dan ook (indien gewenst) vensterbanken, traptreden en andere zaken aanleveren bij uw vloer in exact hetzelfde materiaal. Dit geeft uw interieur of project een bijzonder luxe uitstraling.

Perlato wordt in de groeve opgedeeld in 2 soorten. Namelijk de Perlato type B en de Perlato type C. De type B is de donkere variant en de type C is de lichtere variant. De juiste keuze tussen deze 2 is enkel een kwestie van smaak. Van den Heuvel & Van Duuren levert de Perlato marmer met een gezoete afwerking. Dit geeft de marmer tegels een mooie glans. Daarnaast wordt de structuur van de natuursteen hierdoor mooi in beeld gebracht.

Cordoba Rain Grey Marmer

De Cordoba Rain Grey is een nieuwere marmer op de markt. Deze marmer kenmerkt zich door zijn prachtige paars / grijze kleur en schitterende aderspel. Hoewel de Cordoba Rain Grey marmer van vroeger uit niet te zien is in oude panden en gebouwen, heeft deze marmer toch een bijzonder klassiek / modern karakter.

Onze Cordoba Rain Grey marmer tegels worden gezoet geleverd. Door het zoeten krijgen de tegels een mooie eiglans en worden de aders mooi in beeld gebracht. Van den Heuvel & Van Duuren biedt naast marmer tegels ook maatwerk aan in dit materiaal. Combinaties van bijvoorbeeld vloer, wand, vensterbanken en traptreden zijn dus geen enkel probleem.

Andere Vloeren uit de Marmer Top Selectie

Van den Heuvel & Van Duuren heeft een prachtig aanbod marmer vloer- en wandtegels. Al deze materialen worden door ons geselecteerd op kleur en kwaliteit. In veel gevallen halen we de materialen zelf rechtstreeks uit de groeves. Op deze manier weten we zeker dat we altijd het beste materiaal inkopen.

Van den Heuvel & Van Duuren heeft een mooi uitgebalanceerd assortiment marmer waar iedereen wat moois in kan vinden.

Op zoek naar een marmer vloer en / of wandtegel…?

Marmer tegels in het gebruik

Marmer tegels worden vaak geleverd met een gezoet of gepolijst oppervlak. Zo’n oppervlak is altijd wat gevoelig voor krasjes. Dit is ook helemaal niet erg. Op een natuursteen vloer mag geleefd worden. Dit versterkt enkel de uitstraling van de vloer.

Om de vloer maximaal te beschermen tegen vlekken, kunt u deze vloeren ook impregneren. Een impregneer zorgt ervoor dat vuil en vet minder snel in de toplaag van de marmer tegels kan trekken. Hierdoor wordt de vloer een stuk makkelijker in het onderhoud.

Wanneer de marmer tegels geïmpregneerd zijn is de vloer makkelijk bij te houden door de vloer af en toe eens te dweilen met een voedende natuursteen zeep.

Marmer tegels verwerken

Marmer tegels verwerken is een specialisme. Deze tegels zijn namelijk vaak strak gezaagd en gezoet. Hierdoor is het vlak verwerken van dit materiaal cruciaal voor het eindresultaat. Ons advies is dan ook altijd om de marmer tegels te laten verwerken door onze specialisten van het TegelzettersGilde. Ons tegelzettersbedrijf verwerkt van vader op zoon al meer dan 150 jaar natuursteen en staat garant voor absoluut vakwerk! Bekijk gerust onze portfolio pagina om te zien welke prachtige projecten wij al gemaakt hebben.

DEZE KLANTEN KOZEN AL EERDER VOOR EEN FRANSE KALKSTEEN
VLOER BIJ VAN DEN HEUVEL & VAN DUUREN

Klantportfolio’s

Fam. de Boer

De Fam. de Boer zocht voor de beneden verdieping een marmeren vloer in een lichte kleur. Het is de Bianco Carra geworden.

Fam. Dierick

De heer Dierick was op zoek naar een mooie, warme en klassieke marmeren tegel voor een nieuw kantoorpand. Het werd de Cordoba Rain Grey.

Fam. Mijnsbergen

Om het karakter van het pand te versterken, zocht Mevr. Mijnsbergen naar geschikte tegels. Het werden de marmeren Bianco Carrara tegels.