Bel ons direct: 076-3030554

Bourgondische Dallen

Bourgondische Authentieke Vloeren met Karakter

Op onze website vindt u een ruim assortiment Bourgondische Dallen en Landelijke vloeren.

Toch blijft het kiezen van de juiste vloer vaak een lastige opgave. Laat ons daarom helpen. Wij geven u graag advies. Profiteer van onze kennis, kunde en drive. Werk samen met ons naar het beste eindresultaat. Van den Heuvel & Van Duuren is verantwoordelijk voor vele tevreden klanten en prachtige Bourgondische Dallen vloeren.

Onze Bourgondische Dallen vloeren

Hieronder vindt u enkele voorbeelden van Bourgondische Dallen vloeren, geleverd en geplaatst door Van den Heuvel & Van Duuren.

Deze vloeren zijn vaak in meerdere formaten, kleurtinten en afwerkingen leverbaar, zodat u helemaal zelf kunt uitzoeken welke uitstraling het beste bij u en uw woning past.

Om een voorbeeld te geven leveren we onze Franse kalksteen uit verschillende groeves. Deze groeves werken vanuit verschillende lagen in de groeve. Ieder van deze lagen (ook wel banken genoemd) heeft zijn eigen kleur. Hierdoor is er een groot assortiment Franse Bourgondische Dallen te zien in onze natuursteenshowroom in Breda.

Naast verschillende kleuren zijn er ook verschillende afwerkingen. Van den Heuvel & Van Duuren is regelmatig in de groeves te vinden en betrokken bij het ontwikkelen van deze afwerkingen. Zeker als het gaat om het verouderen van vloeren, zijn details erg belangrijk.

Kleine details hebben vaak een grote impact op de doorleefde uitstraling van een vloer.

Bourgondische Dallen worden meestal gemaakt uit marmer / kalksteen, maar desondanks worden de dallen ook wel “zandsteen” genoemd. De reden hiervan is met name de kleur van de steen. Daarnaast hebben Bourgondische Dallen vaak een zanderige structuur.

Bourgondische Dallen geven een authentieke uitstraling aan uw woning en zorgen meteen voor een stuk gezelligheid en warmte in huis. Dit is dan ook meteen de reden waarom Bourgondische Dallen vaak gebruikt worden in oude en monumentale panden, of in huizen waar gezocht wordt naar een warme landelijke uitstraling.

Van den Heuvel & Van Duuren levert ook Bourgondische Dallen van Chateau Carreau. Dit zijn reproducties van echte historische vloeren van over heel de wereld. Deze stenen hebben een dikte van 8-10mm en zijn hierdoor ook zeer geschikt voor vloeren waar de doorgaans dikke Bourgondische vloeren niet zouden passen. Bourgondische Dallen van Chateau Carreau zijn leverbaar in drie verschillende kleuren. En uiteraard kunt u deze keurig verwerkt zien in onze showroom.

Om het u zo eenvoudig mogelijk te maken bij het uitzoeken van een vloer hebben wij alle Bourgondische Dallen vloeren in een handig overzicht geplaatst. Via onderstaande knop kunt u dit overzicht bekijken.

Eigenschappen Bourgondische Dallen

De Bourgondische Dallen hebben een aantal belangrijke eigenschappen om rekening mee te houden.

Formaten in Bourgondische Dallen

Onze Bourgondische Dallen worden geleverd in verschillende vierkante formaten en op banen met wisselende lengtes. De breedtes van deze banen variëren van ca. 20cm tot 60cm breed. De keuze hierin kan het beste bepaald worden op basis van de grootte van de ruimte. Deze tegels kunnen zowel verwerkt worden in de natuursteenlijm als in de specie. V.w.b de voeg zijn er altijd diverse kleuren mogelijk, maar doorgaans worden deze vloeren grijs of licht grijs / wit gevoegd.

Dikte verschillen

Bourgondische Dallen staan bekend om hun maat en dikte verschillen. Hoewel de dikte verschillen door de jaren heen een stuk kleiner zijn geworden, hebben ook onze Bourgondische Dallen deze verschillen. Houd er daarom rekening mee dat het leggen van deze vloeren een specialisme is. Wij raden al onze klanten dan ook aan, om gebruik te maken van onze eigen tegelzetters van het TegelzettersGilde. Dit Familie bedrijf is al 150 jaar specialist in het verwerken van natuursteen en staat garant voor een prachtig eindresultaat.

Bourgondische Dallen in het gebruik

Bourgondische Dallen zijn over het algemeen genomen zeer fijn in gebruik. Dit heeft met verschillende dingen te maken. Allereerst zijn Bourgondische Dallen verouderd. Dit zorgt ervoor dat deze vloeren bijzonder vergevingsgezind zijn. Dingen zoals krasjes vallen simpelweg niet op bij deze Bourgondische Dallen. Daarnaast is verouderde kalksteen vaak weinig gevoelig voor vlekvorming.

Poreusiteit van Bourgondische Dallen

Natuurlijk staat kalk (zand) steen er om bekend dat deze poreus is. Dit geldt ook zeker als het gaat over Bourgondische Dallen. Gelukkig hebben wij een perfect systeem ontwikkeld qua afwerking, dat ervoor zorgt dat niet alleen de toplaag harder wordt, maar ook de toplaag gevoed wordt met impregneer / was waardoor de vloer een stuk minder vlekgevoelig en zeer fijn in het onderhoud wordt.

Behandelen van Bourgondische Dallen

Een van de belangrijkste aandachtspunten tijdens de afwerking van een Bourgondische Dallen vloer is het impregneren.

Door dit op de juiste manier te doen, zorgt u ervoor dat de vloer onderhoudsvriendelijker wordt en zijn uitstraling mooi en blijvend tot zijn recht komt.

Het reinigen van Bourgondische Dallen

Voor u de Bourgondische Dallen kunt gaan impregneren is het belangrijk dat de vloer goed schoon is. Eventuele cementsluier en ander vuil kunt u verwijderen door de vloer te reinigen met een zuurvrije grondreiniger. Gebruik hiervoor bij voorkeur de R155 van Moeller.

LET OP! De vloer mag pas geïmpregneerd worden wanneer hij helemaal droog is. Tot deze tijd mag de vloer alleen afgedekt worden met een ademend afdekvlies. De droogtijd van een pas gelegde vloer is moeilijk in te schatten, maar doorgaans moet een vloer min. 1 maand drogen. Dit kan per situatie echter oplopen tot 6 maanden.

Het impregneren van Bourgondische Dallen

Wanneer de Bourgondische Dallen goed gereinigd zijn en de vloer goed droog is, kunt u de vloer gaan impregneren. Het impregneren van Bourgondische Dallen gebeurt veelal in 2 lagen. De eerste laag is een diepte impregneer. Deze zorgt voor extra verharding van de toplaag en accentueert de kleurnuances van de tegels. De tweede laag is een waslaag. Deze zorgt voor een prachtige antieke eiglans en biedt extra bescherming waardoor de vloer zeer gemakkelijk in het gebruik wordt.

Aanbrengen 1e laag

Wanneer de vloer schoon en droog is kunt u de 1e laag van de impregneer aanbrengen. Dit is de zogenaamde diepte impregneer. Deze diepte impregneer kunt u aanbrengen met een kwast of roller.

Wanneer u de diepte impregneer aanbrengt is het belangrijk dat u steeds hele tegels impregneert. Op deze manier voorkomt u strepen in de vloer.

Let er op dat er tijdens het aanbrengen geen plassen ontstaan. De diepte impregneer dient uiteindelijk goed verdeeld in de toplaag van de Bourgondische Dallen te zitten.

Aanbrengen 2e laag

De 2e laag, de zogenaamde was laag kan aangebracht worden wanneer de eerste laag volledig droog is. Laat de eerste laag daarom bij voorkeur 1 dag drogen. Breng de 2e laag eveneens aan met een kwast of roller en let er op dat er geen plassen ontstaan. Ook tijdens het aanbrengen van de was dient u hele tegels te behandelen om strepen te voorkomen.

Na het aanbrengen van de 2e laag moet de vloer goed droog zijn voor hij belopen mag worden. Dit duurt doorgaans 1 dag.

Uw Bourgondische Dallen laten impregneren?

Wanneer u dit wilt, kunnen onze tegelzetters ook het impregneren opnemen in hun offerte. Deze tegelzetters behandelen veel van onze Bourgondische Dallen vloeren en hebben hier dan ook hun eigen methodes voor. Eerlijk is eerlijk deze jongens zijn niet voor niets specialist en hebben dan ook de vaardigheden om uw vloer nog mooier te maken dan hij al is.

Bourgondische Dallen Onderhoud

Het onderhoud van Bourgondische Dallen is afhankelijk van de afwerking van de steen.

Wanneer de Bourgondische Dallen op de juiste manier zijn afgewerkt, vragen deze tegels weinig onderhoud. Vegen met een zachte bezem en ongeveer 1 keer per maand dweilen met een geschikte voedende zeep (bij normaal gebruik), is eigenlijk al voldoende om uw Bourgondische Dallen vloer in optimale conditie te houden.

LET OP! Deze onderhoudstips gelden alleen voor onze Bourgondische Dallen na de juiste impregnering.

Dagelijks onderhoud

Wanneer u kiest voor onze Bourgondische Dallen, kiest u voor weinig onderhoud. Voor het verwijderen van bijvoorbeeld zand dat binnengelopen wordt heeft u voldoende aan een zachte bezem.

Het dweilen van Bourgondische Dallen

Wanneer u Bourgondische Dallen gaat dweilen is het belangrijk dat u dit met de juiste producten doet. Deze vloeren vragen eigenlijk niet meer dan één dweilbeurt in de maand met een zachte zeep. Gebruik hiervoor bij voorkeur de P324 (voorheen P24) van Moeller. Deze zeep is neutraal en kan op geen enkele manier de vloer aantasten.

U kunt de p324 van Moeller vinden op onderhoudshop.nl.

Maandelijks onderhoud

Wanneer u ziet dat de (ei)glans van de Bourgondische Dallen afneemt, kunt u de vloer (maximaal 1 keer per maand) dweilen met de Dallenwas die gebruikt wordt als tweede laag tijdens het impregneren van de vloer. Gebruik tijdens het dweilen van de vloer nooit meer dan 2 dopjes op een volle emmer water.

TIP: Wanneer u meer dan eens per week wilt dweilen, gebruik dan enkel schoon water. Op deze manier wordt de vloer mooi schoon zonder onnodig de waslaag te verwijderen.

DEZE KLANTEN KOZEN AL EERDER VOOR EEN BOURGONDISCHE DALLEN
VLOER BIJ VAN DEN HEUVEL & VAN DUUREN

 

Klantportfolio's

Fam. Lambregts

 

De familie Lambregts zocht een vloer met een Bourgondische uitstraling voor hun woning aan de dijk. Het werd de Chateau Carreau.

Chateau Carreau (42)

Fam. Rijsdijk

 

De familie Rijsdijk heeft gekozen voor de Noires Bourgogne. De donkere antraciete kleuren steken prachtig af in het interieur.

Gorinchem 2018 Ss_-27

Fam. de Bekker

 

Familie de Bekker was op zoek naar een robuuste dallenvloer. Dit is dan ook meteen de reden dat er voor de Bourgogne Blanc is gekozen.

Bourgogne Blanc in Woonkamer