Bourgondische Authentieke Vloeren met Karakter

Bourgondische Dallen

Op onze website vindt u een ruim assortiment Bourgondische Dallen en Landelijke vloeren.

Toch blijft het kiezen van de juiste vloer vaak een lastige opgave. Laat ons daarom helpen. Wij geven u graag advies. Profiteer van onze kennis, kunde en drive. Werk samen met ons naar het beste eindresultaat. Van den Heuvel & Van Duuren is verantwoordelijk voor vele tevreden klanten en prachtige Bourgondische Dallen vloeren.

Onze Bourgondische Dallen vloeren

Hieronder vindt u enkele voorbeelden van Bourgondische Dallen vloeren, geleverd en geplaatst door Van den Heuvel & Van Duuren.

Deze vloeren zijn vaak in meerdere formaten, kleurtinten en afwerkingen leverbaar, zodat u helemaal zelf kunt uitzoeken welke uitstraling het beste bij u en uw woning past.

Om een voorbeeld te geven leveren we onze Franse kalksteen uit verschillende groeves. Deze groeves werken vanuit verschillende lagen in de groeve. Ieder van deze lagen (ook wel banken genoemd) heeft zijn eigen kleur. Hierdoor is er een groot assortiment Franse Bourgondische Dallen te zien in onze natuursteenshowroom in Breda.

Naast verschillende kleuren zijn er ook verschillende afwerkingen. Van den Heuvel & Van Duuren is regelmatig in de groeves te vinden en betrokken bij het ontwikkelen van deze afwerkingen. Zeker als het gaat om het verouderen van vloeren, zijn details erg belangrijk.

Kleine details hebben vaak een grote impact op de doorleefde uitstraling van een vloer.

Bourgondische Dallen worden meestal gemaakt uit marmer / kalksteen, maar desondanks worden de dallen ook wel “zandsteen” genoemd. De reden hiervan is met name de kleur van de steen. Daarnaast hebben Bourgondische Dallen vaak een zanderige structuur.

Bourgondische Dallen geven een authentieke uitstraling aan uw woning en zorgen meteen voor een stuk gezelligheid en warmte in huis. Dit is dan ook meteen de reden waarom Bourgondische Dallen vaak gebruikt worden in oude en monumentale panden, of in huizen waar gezocht wordt naar een warme landelijke uitstraling.

Van den Heuvel & Van Duuren levert ook Bourgondische Dallen van Chateau Carreau. Dit zijn reproducties van echte historische vloeren van over heel de wereld. Deze stenen hebben een dikte van 8-10mm en zijn hierdoor ook zeer geschikt voor vloeren waar de doorgaans dikke Bourgondische vloeren niet zouden passen. Bourgondische Dallen van Chateau Carreau zijn leverbaar in drie verschillende kleuren. En uiteraard kunt u deze keurig verwerkt zien in onze showroom.

Om het u zo eenvoudig mogelijk te maken bij het uitzoeken van een vloer hebben wij alle Bourgondische Dallen vloeren in een handig overzicht geplaatst. Via onderstaande knop kunt u dit overzicht bekijken.

Eigenschappen Bourgondische Dallen

De Bourgondische Dallen hebben een aantal belangrijke eigenschappen om rekening mee te houden.

Formaten in Bourgondische Dallen

Onze Bourgondische Dallen worden geleverd in verschillende vierkante formaten, Romaanse verbanden en op banen met wisselende lengtes. De breedtes van deze banen variëren van ca. 20cm tot 60cm breed. De keuze hierin kan het beste bepaald worden op basis van de grootte van de ruimte. Uiteraard kan er ook gekozen worden voor een vloer met verschillende formaten. Hieruit kan dan een zogenaamd “Wildverband” gemaakt worden. Deze tegels kunnen zowel verwerkt worden in de natuursteenlijm als in de specie. V.w.b de voeg zijn er altijd diverse kleuren mogelijk, maar doorgaans worden deze vloeren grijs of licht grijs / wit gevoegd.

Dikte verschillen

Bourgondische Dallen staan bekend om hun maat en dikte verschillen. Hoewel de dikte verschillen door de jaren heen een stuk kleiner zijn geworden, hebben ook onze Bourgondische Dallen deze verschillen. Houd er daarom rekening mee dat het leggen van deze vloeren een specialisme is. Wij raden al onze klanten dan ook aan, om gebruik te maken van onze eigen tegelzetters van het TegelzettersGilde. Dit Familie bedrijf is al 150 jaar specialist in het verwerken van natuursteen en staat garant voor een prachtig eindresultaat.

Bourgondische Dallen in het gebruik

Bourgondische Dallen zijn over het algemeen genomen zeer fijn in gebruik. Dit heeft met verschillende dingen te maken. Allereerst zijn Bourgondische Dallen verouderd. Dit zorgt ervoor dat deze vloeren bijzonder vergevingsgezind zijn. Dingen zoals krasjes vallen simpelweg niet op bij deze Bourgondische Dallen. Daarnaast is verouderde kalksteen vaak weinig gevoelig voor vlekvorming.

Poreusiteit van Bourgondische Dallen

Natuurlijk staat kalk (zand) steen er om bekend dat deze poreus is. Dit geldt ook zeker als het gaat over Bourgondische Dallen. Gelukkig hebben wij een perfect systeem ontwikkeld qua afwerking, dat ervoor zorgt dat niet alleen de toplaag harder wordt, maar ook de toplaag gevoed wordt met impregneer / was waardoor de vloer een stuk minder vlekgevoelig en zeer fijn in het onderhoud wordt.

Behandelen van Bourgondische Dallen

Een van de belangrijkste aandachtspunten tijdens de afwerking van een Bourgondische Dallen vloer is het impregneren.

Door dit op de juiste manier te doen, zorgt u ervoor dat de vloer onderhoudsvriendelijker wordt en zijn uitstraling mooi en blijvend tot zijn recht komt.

Het reinigen van Bourgondische Dallen

Voor u een nieuwe Bourgondische Dallen vloer kunt gaan impregneren is het belangrijk dat de vloer eerst goed gereinigd wordt. Het grondig reinigen zorgt er namelijk voor dat eventuele cementsluier verwijderd wordt en dat de poriën goed openstaan. Zo kan de impregneer zich goed hechten in de steen.

Wanneer de stenen eerst grondig te gereinigd zijn voor het impregneren zal de impregneer beter hechten en dus langer blijven zitten.

Voor het reinigen dient een zuurvrije grondreiniger gebruikt te worden. Deze reiniger voorkomt verkleuring of andere reacties van de natuursteen. Van den heuvel & Van Duuren gebruikt hiervoor standaard de R155 “Zuurvrije Grondreiniger” van Moeller, of de All-Clean van Seal-Guard.

LET OP!

Afhankelijk van de impregneer die u kiest om de vloer straks te beschermen, kan het belangrijk zijn de vloer eerst goed te laten drogen. Tijdens deze droogperiode mag de vloer alleen afgedekt worden met een ademende afdekvlies. De droogtijd van een pas gelegde vloer is nooit precies in te schatten, maar doorgaans moet een vloer min. 1 maand drogen. Afhankelijk van de sitautie kan dit echter oplopen tot 6 maanden.

Het impregneren van Bourgondische Dallen

Wanneer de Bourgondische Dallen goed gereinigd, helemaal schoon en droog zijn, kunt u de vloer gaan behandelen. Het behandelen van de Bourgondische Dallen kan op 2 manieren.

  1. Impregneren

Wanneer je Bourgondische Dallen gaat impregneren breng je een beschermlaag aan in de toplaag van de steen. Deze laag is na de behandeling onzichtbaar, maar werkt vuil en vochtafstotend.

Mocht je de vloer meer kleur willen geven, dan kan dat door een kleurverdiepende impregneer te gebruiken.

In beide gevallen blijven de Bourgondische Dallen mat en behouden ze een maximale natuurlijke uitstraling.

Het aanbrengen van de Impregneer

Het aanbrengen van een impregneer gebeurt met een roller of blokwitter. Het is hierbij belangrijk dat alle oppervlaktes goed geraakt worden (ook de voegen), maar dat er geen plasjes blijven staan op de tegels.

Let er goed op dat u steeds hele tegels behandeld. Zo voorkomt u streepvorming.

  1. Dallenwas

Een andere optie is om de Bourgondische Dallen te behandelen met een Dallenwas. Deze Dallenwas bied een zeer goede bescherming en geven de Bourgondische Dallen een zeer mooie eiglans. Deze glans geeft de vloer  een mooie antieke uitstraling die u kent van de echte oude Bourgondische Dallen die al jaren belopen zijn.

Het aanbrengen van de Dallenwas

Ook het aanbrengen van een Dallenwas gebeurt met een blokwitter of roller. Zorg ook hier dat u steeds hele tegels behandeld en laat geen plasjes staan. Om de voegen maximaal te beschermen kunt u ook deze behandelen.

Controleer na het drogen altijd even of de Dallenwas overal dik genoeg opgebracht is. Wanneer dit niet zo is ontstaan er matte plekken. In dat geval kunt u de behandeling nogmaals dun herhalen.

Uw Bourgondische Dallen laten impregneren?

Wanneer u dit wilt, kunnen onze tegelzetters ook het impregneren opnemen in hun offerte. Deze tegelzetters behandelen veel van onze Bourgondische Dallen vloeren en hebben hier dan ook hun eigen methodes voor. Eerlijk is eerlijk deze jongens zijn niet voor niets specialist en hebben dan ook de vaardigheden om uw vloer nog mooier te maken dan hij al is.

Bourgondische Dallen Onderhoud

Het Onderhoud van Bourgondische Dallen is afhankelijk van de gekozen afwerking en behandeling van de steen.

LET OP! Deze onderhoudstips gelden alleen voor onze Bourgondische Dallen na de juiste impregnering.

Dagelijks onderhoud

Wanneer u kiest voor Bourgondische Dallen, dan kiest u voor sfeer en weinig onderhoud. Voor het verwijderen van bijv. zand dat binnengelopen wordt heeft u voldoende aan een zachte bezem.

Het dweilen van Bourgondische Dallen

Wanneer u Bourgondische Dallen gaat dweilen is het belangrijk dat u dit met de juiste producten doet. Deze vloeren vragen eigenlijk niet meer dan één sweilbeurt in de maand met een voedende zeep. Gebruik hiervoor bij voorkeur Boenzeep. Dit is een natuurlijke zeep met toegevoegde oliën die de Bourgondische Dallen voeden en in perfecte conditie houden.

U kunt de Boenzeep gemakkelijk aanschaffen in onze webwinkel onderhoudshop.nl.

Maandelijks onderhoud

Wanneer de Bourgondische Dallen zijn behandeld met Dallenwas, kan het zijn dat de glans na verloop van tijd wat afneemt. Wanneer dit gebeurt kunt u altijd een dopje Dallenwas toevoegen aan uw dweilwater om de beschermlaag weer in goede conditie te brengen.

TIP: Wanneer u de vloer meer dan eens per week wilt dweilen, gebruik dan zeer kleine hoeveelheden zeep. Op deze manier wordt de vloer mooie schoon, krijgt hij voldoende voeding, maar wordt hij zeker niet te vet.

Wanneer u ervoor heeft gekozen om de Bourgondische Dallen te impregneren kunt u de vloer altijd dweilen met een dopje van de Boenzeep. Let wel op dat u niet teveel gebruikt. Bij teveel Boenzeep wordt de vloer namelijk vet.

DEZE KLANTEN KOZEN AL EERDER VOOR EEN BOURGONDISCHE DALLEN
VLOER BIJ VAN DEN HEUVEL & VAN DUUREN

Klantportfolio’s

Fam. Lambregts

De familie Lambregts zocht een vloer met een Bourgondische uitstraling voor hun woning aan de dijk. Het werd de Chateau Carreau.

Fam. Rijsdijk

De familie Rijsdijk heeft gekozen voor de Noires Bourgogne. De donkere antraciete kleuren steken prachtig af in het interieur.

Fam. de Bekker

Familie de Bekker was op zoek naar een robuuste dallenvloer. Dit is dan ook meteen de reden dat er voor de Bourgogne Blanc is gekozen.