TOP SELECTIE

Marmeren vloer

Prachtige marmerenvloeren bij Van den Heuvel & Van Duuren

Als het gaat om marmeren vloeren is Van den Heuvel & Van Duuren een absolute specialist! Met rechtstreekse import van over heel de wereld hebben wij een schitterend aanbod. Diverse kleuren en afwerkingen zorgen ervoor dat wij een mooi uitgebalanceerd assortiment hebben.

Veel van deze materialen liggen verwerkt in onze showroom in Breda, waar u de materialen met eigen ogen kunt bewonderen.

Landelijk, klassiek of modern… U vindt uw marmerenvloer bij Van Den Heuvel & Van Duuren.

Bianco Carrara Marmer

De Bianco Carrara Type C is een zeer karakteristieke marmer die zeer bekend is in de wereld van de oude bouwmaterialen.

Cordoba Rain Grey Marmer

De Cordoba Rain Grey heeft een schitterende, rokerige aderstructuur in zijn toplaag. Werkelijk een uniek materiaal.

Perlato Marmer

Het prachtige Perlato marmer, dat ook bekend staat als de Perlato Olimpo Type C Gezoet, is een van onze mooiste marmer soorten.

De 3 meest verkochte Marmers van Van den Heuvel & Van Duuren

Bianco Carrara Marmer

Eén van onze meest klassieke marmers is onze Bianco Carrara. Deze marmeren vloeren ziet u van vroeger uit in oude grachtenpanden en herenhuizen. Zeker in een gezoete afwerking is de Bianco Carrara een marmeren vloer met een ongekende luxe uitstraling.

De Bianco Carrara wordt gewonnen in Italië in de gelijknamige provincie “Massa-Carrara”. Wanneer Van den Heuvel & Van Duuren een marmeren vloer levert, willen we er zeker van zijn dat we het beste materiaal leveren. Om deze reden reizen we regelmatig af naar de groeve om hier zelf onze marmer uit te kiezen. Zo zijn we altijd zeker van de mooiste en kwalitatief beste marmers.

Daarnaast zorgt onze directe samenwerking met de groeve ervoor dat we een enorm assortiment formaten en afwerkingen aan kunnen bieden.

Cordoba Rain Grey Marmer

Onze Cordoba Rain Grey wordt gewonnen in Turkije. Hier wordt deze prachtig geaderde marmer in grote blokken uit de groeve gehaald. Deze blokken worden na keuring opgezaagd tot platen “slabs”. Deze platen worden vervolgens opgezaagd tot tegels of maatwerk zoals bijvoorbeeld traptreden of vensterbanken.

Bij de sortering van onze Cordoba Rain Grey houden wij rekening met verschillende zaken. Zo kijken wij altijd naar de kleur en beadering van de marmer. Dit is natuurlijk erg belangrijk voor de uitstraling van een marmeren vloer. Wanneer een marmer te veel onrustige structuren vertoont, dan laat van den Heuvel & Van Duuren deze plaat graag staan voor andere inkopers. Ook letten wij op de wijze waarop de steen gezoet wordt. Een Cordoba Rain Grey is namelijk op zijn mooist wanneer hij licht gezoet wordt. Dit voorkomt namelijk dat de vloer te veel glans krijgt.

Perlato Marmer

Deze Italiaanse marmer uit Sardinië kenmerkt zich door zijn warme beige kleur en rustige structuur. Ook dit materiaal wordt in grote blokken uit de groeve gezaagd. Perlato marmer is een zeer geschikte marmeren vloer. Los van vloeren wordt dit materiaal ook veel gebruikt voor maatwerk.

Perlato marmer laat zich zeer goed bewerken en afwerken. Hierdoor kunnen we met Perlato marmer mooie combinaties maken. Denk hierbij aan een marmeren vloer waarbij we bijvoorbeeld ook traptreden maken in exact hetzelfde materiaal.

Bij de sortering van Perlato marmer letten we vooral op de kleur en structuur. Een goede Perlato marmer straalt een bepaalde rust en elegantie uit. En dit ziet u uiteraard terug in uw marmeren vloer of maatwerk. Ook wordt er gekeken naar de wijze waarop het marmer gezoet is. De glans van de tegel moet een zogenaamde “eiglans” zijn, want dan is een Perlato marmer op zijn mooist.

Andere Vloeren uit de Marmer Top Selectie

Van den Heuvel & Van Duuren heeft een prachtig aanbod marmer vloer- en wandtegels. Al deze materialen worden door ons geselecteerd op kleur en kwaliteit. Veel van onze materialen worden dan ook rechtstreeks in de groeve door ons ingekocht. Zo weten we zeker dat we altijd het mooiste en beste materiaal krijgen.

Van den Heuvel & Van Duuren heeft een mooi uitgebalanceerd assortiment marmers waar iedereen wat moois in kan vinden. Of het nu voor een woonkamer, keuken of badkamer is, strak of getrommeld,  in ons assortiment marmers zit altijd een passende tegel om direct verliefd op te worden.

Het onderhoud van een Marmeren vloer

Het onderhouden van een marmeren vloer is niet veel werk. Wel is het belangrijk om de vloer vanaf het begin goed te beschermen en onderhouden.

Ons Stappenplan voor een Zorgeloze Marmeren vloer

  1. Laat de vloer na het plaatsen goed drogen, zodat het vocht uit de steen en ondergrond is op het moment dat u de vloer gaat behandelen. Reinig de marmerenvloer vervolgens met een zuurvrije grondreiniger zodat eventuele cementsluier of bouwvervuiling verdwijnt.
  2. Nadat de vloer gereinigd is met de zuurvrije grondreiniger moet de vloer eerst weer goed drogen.Wij houden een droogtijd van ongeveer 24 uur aan.
  3. Wanneer de marmerenvloer weer droog is, kunt u de vloer impregneren. Dit kunt u het beste doen met een kleurloze natuursteen impregneer. Deze is er zowel terpentine-gedragen als water-gedragen. De impregneer brengt u dun aan met een schone en niet-pluizende doek. Doe dit tegel voor tegel en met roterende bewegingen. Belangrijk is dat u de tegels overal raakt, maar dat u de impregneer dun opbrengt (voegen mogen ook geraakt worden).
  4. Nadat de marmerenvloer geheel geïmpregneerd is, moet de vloer weer drogen. De droogtijd verschilt per impregneer (zie verpakking).
  5. Wanneer de vloer droog en beloopbaar is gaat u de vloer in gebruik nemen. Wanneer u de vloer wilt dweilen kan dit wekelijks met een dopje natuursteenzeep.

Benodigde materialen:

  1. Moeller R155 “Zuurvrije Grondreiniger” (Of Sealguard All-Clean)
  2. Moeller S234 “Vlekstop-Topeffect”  (Of Sealguard 24/7)
  3. Moeller P324 “Edelzeep” (Of Sealguard Stone-Clean)

Wanneer u een nieuwe marmerenvloer direct goed behandelt, vermindert dit het onderhoud in de toekomst.

Wilt u deze materialen bestellen? Dan kan dit gemakkelijk op www.onderhoudshop.nl.

Het leggen van een marmeren vloer

Het leggen van een marmerenvloer is een absoluut specialisme. Door de gladde oppervlaktes van de marmerentegels en de glanzende afwerking is een marmerenvloer weinig vergevingsgezind. Ons advies vanuit Van den Heuvel & Van Duuren is dan ook altijd een natuursteenverwerker in de arm te nemen van ons TegelzettersGilde. Het TegelzettersGilde verwerkt (van vader op zoon) al meer dan 150 jaar natuurstenen en marmer vloeren. Het zou zonde zijn als uw marmerenvloer uiteindelijk door minder goed legwerk niet tot zijn recht komt.

Het kiezen voor marmeren vloeren

Een marmeren vloer kiezen kan uitstekend in onze showroom met een oppervlakte van 500m² in Breda. Hier liggen onze marmers prachtig verwerkt in grote vloervlakken. Daarnaast kunnen wij u ter plaatse adviseren over alle zaken die te maken hebben met natuursteen. En uiteraard voorzien wij u graag van een passende offerte in- of exclusief legwerk. Van het uitbreken van een bestaande vloer, het aanleggen van de vloerverwarming, tot de verwerkte vloer impregneren. Wij kunnen u vooraf op de cent nauwkeurig vertellen wat de prijzen zijn. Geen verrassingen achteraf! Zo weet u precies wat een nieuwe marmeren vloer uiteindelijk gaat kosten.

Ook wanneer u bijpassende terrastegels zoekt voor buiten, kunt u in Breda terecht. In onze showtuin, ook met een oppervlakte van 500m², vindt u een ruim assortiment natuursteen terrassen. Deze zijn allemaal keurig verwerkt en gevoegd. Zo krijgt u een perfect beeld van het materiaal en de mogelijkheden.

DEZE KLANTEN KOZEN AL EERDER VOOR EEN FRANSE KALKSTEEN
VLOER BIJ VAN DEN HEUVEL & VAN DUUREN

Klantportfolio’s

Fam. de Boer

Voor de benedenverdieping van hun woning was de Fam. de Boer op zoek naar een marmeren vloer in een lichte kleur. Het werd de Bianco Carrara.

Fam. Dierick

Voor een nieuw kantoorpand was de heer Dierick op zoek naar een mooie, warme en klassieke marmer. Hij koos voor de Cordoba Rain Grey.

Fam. Mijnsbergen

Mevr. Mijnsbergen zocht naar tegels die het karakter van hun pand konden versterken. Ze koos voor de Bianco Carrara.