Bel ons direct: 076-3030554

TOP SELECTIE

 

Onze Marmerenvloeren

Als het gaat om marmerenvloeren is Van den Heuvel & Van Duuren een absolute specialist. Zeker als het gaat om de klassieke marmers heeft Van den Heuvel & Van Duuren een schitterend aanbod.

Bianco Carrara Marmer

 

De Bianco Carrara Type C is een zeer karakteristieke marmer die zeer bekend is in de wereld van de oude bouwmaterialen.

Bianco Carrara Type C Woonkamervloer

Cordoba Rain Grey Marmer

 

De Cordoba Rain Grey heeft een schitterende, rokerige aderstructuur in zijn toplaag. Werkelijk een uniek materiaal.

Cordoba Rain Grey V

Perlato Marmer

 

Het prachtige Perlato marmer, dat ook bekend staat als de Perlato Olimpo Type C Gezoet, is een van onze mooiste marmer soorten.

Perlato Olimpo Type C

De 3 meest verkochte Marmers van Van den Heuvel & Van Duuren

Bianco Carrara Marmer

Één van onze meest klassieke marmers is onze Bianco Carrara marmer. Deze marmerenvloeren ziet u van vroeger uit in oude grachtenpanden en herenhuizen. Zeker in een gezoete afwerking is de Bianco Carrara een marmerenvloer met een ongekende luxe uitstraling.

De Bianco Carrara marmer wordt gewonnen in Italië in de gelijknamige provincie “Massa-Carrara”. Wanneer Van den Heuvel & Van Duuren een Marmerenvloer levert, willen we er zeker van zijn dat we het beste materiaal leveren. Om deze reden reizen we regelmatig af naar de groeve om hier zelf te kiezen welke marmer we inkopen. Zo zijn we altijd zeker van de mooiste marmers.

Cordoba Rain Grey Marmer

Onze Cordoba Rain Grey wordt gewonnen in Turkije. Hier wordt deze prachtig geaderde marmer in grote blokken uit de groeve gehaald. Na keuring van de blokken worden deze blokken opgezaagd tot platen “slabs”. Deze platen worden vervolgens opgezaagd tot tegels of maatwerk zoals bijv. traptreden of vensterbanken.

Bij de sortering van onze Cordoba Rain Grey houden wij rekening met verschillende zaken. Zo kijken wij altijd naar de kleur en beadering van de marmer. Dit is natuurlijk erg belangrijk voor de uitstraling van een Marmerenvloer. Wanneer een marmer te veel onrustige structuren vertoont, dan laat van den Heuvel & Van Duuren deze plaat graag staan voor andere inkopers. Ook letten wij op de wijze waarop de steen gezoet wordt wordt. Een Cordoba Rain Grey is namelijk op zijn mooist wanneer hij licht gezoet wordt. Dit voorkomt dat de vloer te veel glans krijgt.

Perlato Marmer

Deze Italiaanse marmer uit Sardinië kenmerkt zich door zijn warme beige kleur en rustige structuur. Ook dit materiaal wordt in de grote blokken uit de groeve gezaagd. Perlato marmer is zeer geschikt marmerenvloer. Maar los van vloeren wordt dit materiaal ook veel gebruikt voor maatwerk.

Perlato marmer laat zich zeer goed bewerken en afwerken. Hierdoor kunnen we met Perlato marmer mooie combinaties maken. Denk hierbij aan een marmerenvloer waarbij we bijv. ook traptreden maken in exact hetzelfde materiaal.

Bij de sortering van Perlato marmer letten we vooral op de kleur en structuur. Een goede Perlato marmer straalt een bepaalde rust en elegantie uit. En dit ziet u uiteraard terug in uw marmerenvloer of maatwerk. Ook wordt er gekeken naar de wijze waarop de marmer gezoet is. De glans van de tegel moet een zogenaamde “eiglans” behalen. Want dan is een Perlato marmer op zijn mooist.

Het onderhoud van een Marmerenvloer

Het onderhouden van een marmerenvloer is niet veel werk. Wel is het belangrijk de vloer vanaf het begin goed te beschermen en te onderhouden.

Ons Stappenplan voor een Zorgeloze Marmerenvloer

  1. Laat de vloer na het plaatsen goed drogen, zodat het vocht uit de steen en ondergrond is op het moment dat u de vloer gaat behandelen. Reinig de marmerenvloer vervolgens met een zuurvrije grondreiniger zodat eventuele cementsluier of bouwvervuiling verdwijnt.
  2. Nadat de vloer gereinigd is met de zuurvrije grondreiniger moet de vloer eerst weer even kort (enkele uren) drogen.
  3. Wanneer de marmerenvloer weer droog is kunt u de vloer impregneren. Dit kunt u het beste doen met een kleurloze natuursteen impregneer. Deze is er zowel terpentine-gedragen als water-gedragen. De impregneer brengt u dun aan met een schone en niet-pluizende doek. Doe dit tegel voor tegel en met roterende bewegingen. Belangrijk is dat u de tegels overal raakt, maar dat u de impregneer dun opbrengt. (voegen mogen ook geraakt worden)
  4. Nadat de marmerenvloer geheel geïmpregneerd is moet de vloer weer drogen. De droogtijd verschilt per impregneer. (zie verpakking)
  5. Wanneer de vloer droog en beloopbaar is gaat u de vloer in gebruik nemen. Wanneer u de vloer wilt dweilen kan dit wekelijks met een dopje natuursteenzeep.

Benodigde materialen:

  1. Moeller R155 “Zuurvrije Grondreiniger” (Of Sealguard All-Clean)
  2. Moeller S234 “Vlekstop” (Of Sealguard 24/7)
  3. Moeller P324 Edelzeep (Of Sealguard Stone-Clean)

Wanneer u een nieuwe marmerenvloer direct goed behandeld, verminderd dit het onderhoud in de toekomst.

Het leggen van een marmerenvloer

Het leggen van een marmerenvloer is een absoluut specialisme. Door de gladde oppervlaktes van de tegels en de glanzende afwerking is een marmerenvloer weinig vergevingsgezind. Ons advies vanuit Van den Heuvel & Van Duuren is dan ook altijd een natuursteenverwerker in de arm te nemen van ons TegelzettersGilde. Het zou zonde zijn als uw marmerenvloer uiteindelijk door minder goed legwerk niet tot zijn recht komt.

Het kiezen van een marmerenvloer

Een marmeren vloer kiezen kan uitstekend in onze showroom (500m2) in Breda. Hier liggen onze marmers prachtig verwerkt in grote vloervlakken. Daarnaast kunnen wij u ter plaatsen adviseren over alle zaken die te maken hebben met natuursteen. En uiteraard voorzien wij u graag van een passende offerte in- of exclusief Legwerk. Van het uitbreken van een bestaande vloer, het aanleggen van de vloerverwarming, tot de verwerkte vloer impregneren. Wij kunnen u vooraf op de cent nauwkeurig vertellen wat de prijzen zijn. Geen verrassingen achteraf!

Ook wanneer u bijpassende terrastegels zoekt voor buiten, kunt u in Breda terecht. In onze showtuin (500m2) vind u een ruim assortiment natuursteen terrassen. Allemaal keurig verwerkt en gevoegd, zodat u een perfect beeld krijgt van het materiaal en de mogelijkheden.

DEZE KLANTEN KOZEN AL EERDER VOOR EEN MARMERENVLOER
BIJ VAN DEN HEUVEL & VAN DUUREN

 

Klantportfolio's

Fam. de boer

 

Voor de benedenverdieping van hun woning was de Fam. de Boer op zoek naar een marmeren vloer in een lichte kleur...

Bianco Carrara Gezoet

Fam. Dierick

 

Voor een nieuw kantoorpand was de heer Dierick op zoek naar een mooie, warme en klassieke marmer. Hij koos voor de Cordoba Rain.

Cordoba Rain Grey Gezoet

Fam. Mijnsbergen

 

Mevr. Mijnsbergen zocht naar tegels die het karakter van hun pand konden versterken. Ze koos voor de Bianco Carrara.

Bianco Carrara 2