TOP SELECTIE

Onze Leisteen Terrastegels

Op zoek naar Leisteen Terrastegels? Breng dan eens een bezoek aan de recent vernieuwde showtuin van Van Den Heuvel & Van Duuren. In onze showtuin vindt u meer dan 500m2 verwerkte terrastegels. Dit geeft u een perfect beeld van hoe onze terrastegels er straks bij u thuis uit komen te zien.

Onze Leisteen Terastegels zijn in veel verschillende formaten leverbaar. Van vierkant, rechthoekig, Romaanse verbanden tot Flagstones.

Black Berry leisteen

Door zijn zwart / grijze kleurnuances en breukruwe oppervlak, is dit een schitterende neutrale terrastegel die in iedere omgeving een toegevoegde waarde heeft.

Mustang Leisteen

De Mustang is een schitterende Braziliaanse leisteen met een diepe antraciet kleur. Deze terrastegels worden strak gezaagd geleverd, met een breukruw oppervlak.

Multicolor Oxyde

Deze leisteen valt direct op door zijn prachtige warme kleuren. Van rood, roestbruin tot antraciet… Alle herfstkleuren ziet u terug in deze prachtige Braziliaanse leisteen.

Leisteen Terrastegels

Verschillende soorten, maten en afmetingen
verkrijgbaar bij Van den Heuvel & Van Duuren

Leisteen is een gelaagde natuursteen die in meerdere landen gewonnen kan worden. Afhankelijk van het land en de groeve zijn er ook meerdere kleuren en structuren te verkrijgen. Er is dus voor ieder tuinontwerp een juiste leisteen terrastegel te vinden.

De meest verkochte leisteen terrastegels zijn afkomstig uit Brazilië. Hier wordt de absolute top 3 in gewonnen als het gaat om de meest verkochte leisteen terrastegels.

Hieronder vind u onze top 3 Leisteen Terrastegels

1. Black Berry Leisteen Terrastegels

De Black Berry leisteen kenmerkt zich door zijn egale donkere kleur en rustige breukruwe structuur.

De Black Berry leisteen wordt hier dan ook speciaal op geselecteerd. Wanneer de tegels teveel kleur en structuur bevatten worden ze verkocht onder de naam Mustang.

Black Berry Leisteen Terrastegels

2. Mustang Leisteen Terrastegels

De Mustang leisteen herkent u aan een antraciet oppervlak met groen grijze vlammen. Deze vlammen zijn de oorspronkelijke schollen van de leisteen.

Voor wie een leisteen terrastegel zoekt met een stoere en natuurlijke uitstraling is een Mustang terrastegel een goede keuze.

Mustang Leisteen Terrastegels

3. Multicolor Oxyde

De Multicolor Oxyde is een bonte leisteen die zich kenmerkt door zijn vele kleuren. Deze kleuren zorgen voor een levendige en natuurlijke uitstraling.

De Multicolor Oxyde terrastegels worden geleverd met een breukruw oppervlak waarin de verschillende kleuren per tegel prachtig naar boven komen. De naam Oxyde is afkomstig van de geoxideerde ijzers in de steen die zorgen voor een roestkleur.

Multi Colour Oxyde Leisteen Terrastegels

Onze Kandla Leisteen Terrastegels

Naast Brazilië is er nog een land dat zeer mooie leisteen terrastegels levert. Dat is India. India staat bekend om zijn Kandla Leisteen. Deze leisteen kenmerkt zich door zijn mooie ruwe structuur en hardheid. Daarnaast is deze leisteen te leveren in verschillende kleuren. Van Grijs, Beige tot rood.

1. Kandla Grey Gekapt

Kandla Grey is een prachtige grijs genuanceerde leisteen die zich qua kleur aanpast aan ieder tuin ontwerp. Deze leisteen terrastegels worden breukruw geleverd, wat zorgt voor een veilige anti-slip toplaag. Daarnaast worden de randen van de terrastegels gekapt. Dit geeft dit materiaal een stoer en landelijk karakter.

Kandla Grey wordt in veel formaten aangeboden. En er zijn ook bijpassende steentjes leverbaar voor de bestrating rondom uw terras.

2. Kandla Ocre

De Kandla Ocre is een kleurrijke leisteen terrastegel met kleurtinten die variëren van rood, oranje tot warm geel. Deze warme zomerse kleuren geven iedere tuin direct een gezellige en warme uitstraling. Ook de Kandla Ocre wordt geleverd met gekapte kanten en een breukruw oppervlak. Kom het met eigen ogen bekijken!

Kandla Ocre wordt in veel formaten aangeboden. En er zijn ook bijpassende steentjes leverbaar voor de bestrating rondom uw terras.

kandla-ocre-leisteen-terrastegels-3

3. Kandla White Gekapt

De Kandla White is de lichtste variant in de Kandla serie. Deze leisteen terrastegels hebben kleurschakeringen van licht grijs tot licht beige. Dit zorgt voor een vriendelijk karakter. Daarnaast is dit de kleur die het minst warm wordt in de zomer als de zon op uw terras staat. Perfect voor de mensen die graag op blote voeten lopen.

Kandla White wordt in veel formaten aangeboden. En er zijn ook bijpassende steentjes leverbaar voor de bestrating rondom uw terras.

kandla-white-gekapt-indiase-kalksteen-leisteen-bestrating-wit-beige-oprit-1

De verschillende diktes van Leisteen Terrastegels

Leisteen terrastegels worden geleverd in een dikte vanaf 2 cm. De juiste dikte voor buitengebruik wordt mede bepaald door het formaat. Hoe groter de tegel hoe dikker de leisteen terrastegels worden uitgevoerd. De dikste maat hierin is ca. 3 cm voor tegels en 5 cm voor klinkers. Leisteen klinkers worden dikker uitgevoerd om te voorkomen dat ze breken bij een zware belasting van bijv. een auto.

Het verwerken van Leisteen terrastegels

Leisteen terrastegels kunnen het beste verwerkt worden in het gestabiliseerde zand. Hierbij is ook de ondergrond van belang. De ideale verwerking ziet er dan ook als volgt uit.

  1. Graaf het terras vooraf uit tot een diepte van 20 cm onder het uiteindelijke peil.
  2. Breng vervolgens een puinbed aan van ca. 10 cm en tril deze laag vast met een trilplaat.
  3. Breng vervolgens een aardvochtig bed met gestabiliseerd zand aan. Gestabiliseerde zand wordt gemaakt door 7 delen zand met 1 deel cement te mengen met een betonmolen.
  4. Zodra het gestabiliseerde zand bed is aangebracht kan deze laag met een waterpas glad getrokken worden. Belangrijk is hierbij rekening te houden met een eventueel afschot. Gemiddeld 1cm per meter afschot zodat het water van het terras loopt.
  5. Tijdens het leggen van de tegels is het goed om de onderzijde van de leisteen terrastegels te voorzien van natuursteen lijm. Dit zorgt voor een goede hechting wanneer je de tegel in het gestabiliseerde zand klopt. Het aankloppen van de tegels gebeurt met een rubberen hamer. Controleer tijdens het leggen van de tegels de vlakheid door er regelmatig een waterpas op te leggen.
  6. Het voegen van Leisteen terrastegels kan op 2 manieren. De meest gebruikte optie is een waterdoorlatende voegmortel. Deze wordt ingeveegd met een bezem en vervolgens nagespoeld met schoon water. Lees voor het gebruik van dit materiaal altijd even goed de gebruiksaanwijzing. De 2e manier is voegen met cementgebonden voegmortel. Dit wordt alleen gedaan wanneer de ondergrond stabiel genoeg is. De voegmortel wordt yoghurt-dun in de voegen getrokken met een rubberen trekker. Zodra de voegen beginnen te drogen wordt het gehele terras afgesponst met schoon water. Hierbij worden de voegen mooi glad en dicht gewreven.

Het Onderhoud van Leisteen Terrastegels

Leisteen terrastegels vragen weinig onderhoud. Wilt u de tegels toch eens goed reinigen en voeden, dan kunt u dit het beste doen door de tegels te schrobben met een voedende Boenzeep. Deze zeep kan gemakkelijk door een emmer warm dweilwater gemengd worden.

U kunt deze Boenzeep gemakkelijk online bestellen op: www.onderhoudshop.nl

DEZE KLANTEN KOZEN AL EERDER VOOR EEN LEISTEEN TERRAS BIJ VAN DEN HEUVEL & VAN DUUREN

Klantportfolio’s

Braziliaanse Terrastegels

Een familie uit Veghel kocht bij ons de Multicolour leisteen flagstones voor hun terras.

Bourgondische flagstones

Een klant uit regio Eindhoven koos voor custom-made Bourgogne flagstones voor een mediterraans terras.

Landelijke / Klassieke Outdoor

Een klant uit Biggekerke gebruikte Belgisch hardsteen en Kandla grey stenen voor een landelijke look.