TOP SELECTIE

Onze Leisteen Terrastegels

Sinds begin 2018 heeft Van den Heuvel & Van Duuren een prachtige showtuin waar diverse van onze Leisteen terrastegels te bezichtigen zijn.

We kopen direct in bij de groeve wat betekent dat u het mooiste materiaal krijgt en bij ons afwerkingen kunt vinden die u nergens anders ziet.

Black Berry leisteen

Door zijn zwart / grijze kleurnuances en breukruwe oppervlak, is dit een schitterende neutrale terrastegel die in iedere omgeving een toegevoegde waarde heeft.

Mustang Leisteen

De Mustang is een schitterende Braziliaanse leisteen met een diepe antraciet kleur. Deze terrastegels worden strak gezaagd geleverd, met een breukruw oppervlak.

Multicolor Oxyde

Deze leisteen valt direct op door zijn prachtige warme kleuren. Van rood, roestbruin tot antraciet… Alle herfstkleuren ziet u terug in deze prachtige Braziliaanse leisteen.

Leisteen Terrastegels

Verschillende soorten, maten en afmetingen
verkrijgbaar bij Van den Heuvel & Van Duuren

Leisteen is een bijzonder duurzaam materiaal dat zich uitzonderlijk goed leent voor buiten gebruik. U vindt dan ook een groot assortiment Leisteen terrastegels in de showtuin van Van den Heuvel & Van Duuren.

Verschillende soorten Leisteen terrastegels

Leisteen is een gelaagde natuursteen die in meerdere landen gewonnen kan worden. Afhankelijk van het land en de groeve zijn er dan ook meerdere kleuren en structuren te verkrijgen.

De meest verkochte leisteen terrastegels zijn afkomstig uit Brazilië. Hier wordt de absolute top 3 in gewonnen als het gaat om best verkochte leisteen terrastegels.

1. Black Berry Leisteen Terrastegels

De Black Berry leisteen kenmerkt zich door zijn egale donkere kleur en rustige breukruwe structuur.

De Black Berry leisteen wordt hier dan ook speciaal op geselecteerd. Wanneer de tegels teveel kleur en structuur bevatten worden ze verkocht onder de naam Mustang.

Black Berry Leisteen Terrastegels

2. Mustang Leisteen Terrastegels

De Mustang leisteen herkent u aan een antraciet oppervlak met groen grijze vlammen. Deze vlammen zijn de oorspronkelijke schollen van de leisteen.

Voor wie een leisteen terrastegel zoekt met een stoere en natuurlijke uitstraling is een Mustang terrastegel een goede keuze.

Mustang Leisteen Terrastegels

2. Multicolor Oxyde

De Multicolor Oxyde is een bonte leisteen die zich kenmerkt door zijn vele kleuren. Deze kleuren zorgen voor een levendige en natuurlijke uitstraling.

De Multicolor Oxyde terrastegels worden geleverd met een breukruw oppervlak waarin de verschillende kleuren per tegel prachtig naar boven komen. De naam Oxyde is afkomstig van de geoxideerde ijzers in de steen die zorgen voor een roestkleur.

Multi Colour Oxyde Leisteen Terrastegels

De verschillende diktes van Leisteen Terrastegels

Leisteen terrastegels worden geleverd in een dikte vanaf 2 cm. De juiste dikte voor buitengebruik wordt mede bepaald door het formaat. Hoe groter de tegel hoe dikker de leisteen terrastegels worden uitgevoerd. De dikste maat hierin is ca. 3 cm voor tegels en 5 cm voor klinkers. Leisteen klinkers worden dikker uitgevoerd om te voorkomen dat ze breken bij een zware belasting van bijv. een auto.

Het verwerken van Leisteen terrastegels

Leisteen terrastegels kunnen het beste verwerkt worden in het gestabiliseerde zand. Hierbij is ook de ondergrond van belang. De ideale verwerking ziet er dan ook als volgt uit.

  1. Graaf het terras vooraf uit tot een diepte van 20 cm onder het uiteindelijke peil.
  2. Breng vervolgens een puinbed aan van ca. 10 cm en tril deze laag vast met een trilplaat.
  3. Breng vervolgens een aardvochtig bed met gestabiliseerd zand aan. Gestabiliseerde zand wordt gemaakt door 7 delen zand met 1 deel cement te mengen met een betonmolen.
  4. Zodra het gestabiliseerde zand bed is aangebracht kan deze laag met een waterpas glad getrokken worden. Belangrijk is hierbij rekening te houden met een eventueel afschot. Gemiddeld 1cm per meter afschot zodat het water van het terras loopt.
  5. Tijdens het leggen van de tegels is het goed om de onderzijde van de leisteen terrastegels te voorzien van natuursteen lijm. Dit zorgt voor een goede hechting wanneer je de tegel in het gestabiliseerde zand klopt. Het aankloppen van de tegels gebeurt met een rubberen hamer. Controleer tijdens het leggen van de tegels de vlakheid door er regelmatig een waterpas op te leggen.
  6. Het voegen van Leisteen terrastegels kan op 2 manieren. De meest gebruikte optie is een waterdoorlatende voegmortel. Deze wordt ingeveegd met een bezem en vervolgens nagespoeld met schoon water. Lees voor het gebruik van dit materiaal altijd even goed de gebruiksaanwijzing. De 2e manier is voegen met cementgebonden voegmortel. Dit wordt alleen gedaan wanneer de ondergrond stabiel genoeg is. De voegmortel wordt yoghurt-dun in de voegen getrokken met een rubberen trekker. Zodra de voegen beginnen te drogen wordt het gehele terras afgesponst met schoon water. Hierbij worden de voegen mooi glad en dicht gewreven.

Het Onderhoud van Leisteen Terrastegels

Leisteen terrastegels vragen weinig onderhoud. Wilt u de tegels toch eens goed reinigen en voeden, dan kunt u dit het beste doen door de tegels te schrobben met een voedende Boenzeep. Deze zeep kan gemakkelijk door een emmer warm dweilwater gemengd worden.

DEZE KLANTEN KOZEN AL EERDER VOOR EEN BOURGONDISCHE
NATUURSTEEN VLOER BIJ VAN DEN HEUVEL & VAN DUUREN

Klantportfolio’s

Fam. Sopers

De familie Sopers bestelde bij ons de Noires Bourgogne, een schitterende Leisteen terrastegel voor in het buitenverblijf.