TOP SELECTIE

Onze Terrastegels voor Buiten

Sinds begin 2018 heeft Van den Heuvel & Van Duuren een prachtige showtuin waar de mooiste natuurstenen en keramische terrassen te bezichtigen zijn.

We kopen direct in bij de groeve wat betekent dat je het mooiste materiaal krijgt en bij ons afwerkingen kunt vinden die je nergens anders ziet.

Noires Bourgogne

De Noires Bourgogne wordt met de hand verouderd en kenmerkt zich door zijn robuuste en stoere uitstraling.

Belgisch Hardsteen Manueel verouderd, lichte schuring (Outdoor)

De Belgische Hardsteen Manueel verouderd, lichte Schuring is een rustieke hardsteen die uw terras een prachtige landelijke uitstraling geeft.

Vietnamese Hardsteen Anticato

De Vietnamese Hardsteen Anticato is een prachtige verouderde hardsteen. Hij is naast mooi ook erg praktisch.

Terrastegels en Buitenvloeren

Van Hardsteen, Leisteen, Travertin en Kalksteen, tot hoogwaardige keramiek. Bekijk ons prachtige assortiment in de geheel vernieuwde Showtuin van Van Den Heuvel & Van Duuren.

Bij Van Den Heuvel & Van Duuren vindt u naast een groot assortiment binnenvloeren ook een groot assortiment natuursteen en keramische terrastegels. Al deze materialen worden uiteraard zorgvuldig samengesteld en door ons geselecteerd op variatie en kwaliteit. Dit doen we door zelf naar de groeves en fabrieken af te reizen en samen met onze leveranciers te kijken naar wat het beste past bij onze klanten. 

Zo zijn wij bij Van Den Heuvel & Van Duuren altijd op zoek naar unieke materialen en afwerkingen. Dit resulteert in een prachtig assortiment aan terrastegels die keurig verwerkt liggen in onze 500m2 grote showtuin die recent volledig vernieuwd is!

Maak dus gerust een afspraak en kom het met eigen ogen bekijken.

Natuursteen Terrastegels

Als u op zoek bent naar natuursteen terrastegels dan is een bezoek aan de showtuin van Van Den Heuvel & Van Duuren zeker de moeite waard. In onze showtuin vindt u ruim 500m2 natuurstenen en keramische terrastegels, allemaal keurig verwerkt in verschillende terrassen. Dit geeft een perfect beeld op de materialen. Daarnaast ziet u direct de kwaliteit van ons TegelzettersGilde. Want uiteraard kunnen wij ook de aanleg van uw oprit, looppaden en terras verzorgen. Zo heeft u direct alles in één keer geregeld!

Naast terrastegels vindt u in onze showtuin ook bijpassende materialen zoals opsluitbanden, zwembadranden, split, grind en zwerfkeien. Genoeg materialen om uw gehele tuin volledig in te richten met de mooiste materialen.

Ons assortiment natuursteen terrastegels bestaat uit:

Belgisch Hardsteen Terrastegels

Belgisch Hardsteen is een prachtig en kwalitatief hoogwaardig materiaal. Niet voor niets wordt dit materiaal al eeuwen gebruikt als extra aankleding voor oude gebouwen en bijv. kerken.

Ook als terrastegel is Belgisch hardsteen een schitterende keuze. Zeker wanneer de stenen een natuurlijke of licht geschuurde afwerking hebben, is Belgisch hardsteen een product dat weinig tot geen onderhoud vraagt.

Een ander voordeel van Belgisch Hardsteen is, dat er veel mogelijkheden zijn in maatwerk. Denk hierbij aan opsluitbanden, zwembadranden, afdekkers, enz.

Leisteen Terrastegels

Een andere veel gebruikte steensoort voor terrastegels is leisteen. Dit materiaal kenmerkt zich door zijn prachtige en natuurlijk uitstraling. Er zijn verschillende soorten leisteen verkrijgbaar, die ook nog eens op verschillende manieren afgewerkt kunnen worden. Een groot voordeel van leisteen terrastegels is de hoge anti-slip waarde en het makkelijke onderhoud.

Leisteen tegels zijn over het algemeen qua dikte niet helemaal gelijk. Daarnaast zorgt het breukruwe oppervlak voor wat hoogte verschillen in de toplaag van de steen. Hierdoor is een 100% vlak terras nooit haalbaar. Dit is inherent aan leisteen terrastegels en ook helemaal niet storend. Het versterkt alleen maar de natuurlijke uitstraling van deze terrastegels.

Kalksteen Terrastegels

Onder kalksteen terrastegels vallen o.a. onze Bourgondische Dallen, Kerkdallen, Travertin en Franse Kalksteen terrastegels. Dit zijn veelal terrastegels met een rustieke en/ of verouderd karakter. Deze terrastegels zijn dan ook zeer geschikt voor tuinen met een landelijk of authentiek karakter.

Door de vaak verouderde uitstraling van deze terrastegels kunnen we zeggen dat kalksteen terrastegels weinig tot geen onderhoud nodig hebben. Mocht er hier en daar een krasje ontstaan, dan zal dit het karakter van deze terrastegels alleen maar versterken.

Tip: Kalksteen is leverbaar in veel formaten. In veel gevallen zijn er naast terrastegels ook kleinere stenen leverbaar voor looppaden of bijv. de oprit.

Keramische Terrastegels

Door de jaren heen heeft Van Den Heuvel & Van Duuren zich gespecialiseerd in hoogwaardige keramische terrastegels. Tijdens de selectie van deze materialen richten wij ons voornamelijk op de beste natuursteen look materialen. Hierdoor vindt u bij ons een prachtig assortiment keramische terrastegels, die niet van echte natuursteen te onderscheiden zijn.

Zo kunt u onderhoudsvrij genieten van uw terras, zonder concessies te doen aan de natuurlijke uitstraling van uw tuin.

Bezoek onze showtuin en kom uzelf overtuigen van de beste keramische “natuursteen look” terrastegels op de markt.

Terrastegels verwerken

Van Den Heuvel & Van Duuren adviseert u altijd gebruik te maken van onze vaste tegelzetters van het TegelzettersGilde. Onze specialisten hebben namelijk veel ervaring en kennis. Daarnaast zijn deze vakmannen gewent te werken met onze verwerkingsmaterialen. Dit geeft u de zekerheid dat uw terrastegels er straks als een 10 inliggen.

Mocht u toch zelf aan de slag willen, dan is het goed om te weten dat al onze terrastegels verwerkt kunnen worden in het gestabiliseerde zand, specie of (natuursteen) lijm.

Terrastegels voegen

Ook het kiezen van de juiste voegmortel is een belangrijk element voor het behalen van het beste eindresultaat. Sommige terrastegels kunnen gevoegd worden met een voegmortel op basis van cement. Andere terrastegels hebben een waterdoorlatende voeg nodig.

Per steensoort verschilt de juiste keuze qua verwerking. Als u hier vragen over heeft, dan kunt u altijd even contact opnemen met ons. Door gebruik te maken van onze kennis en expertise kunt u onnodig fouten voorkomen.

Terrastegels Onderhouden

Voor iedere terrastegel is er een geschikt onderhoudsproduct. De juiste keuze hierin is afhankelijk van het materiaal. Heeft u een natuursteen terrastegel? Of een keramische terrastegel. En wilt u het terras enkel onderhouden? Of bent u van plan een jaarlijkse en grondige schoonmaakbeurt uit te gaan voeren?

In alle gevallen kunt u terecht bij onze eigen onderhoudshop.

Hier vindt u alles voor een perfect onderhoud van uw terras.