Harappa Stone Harappa Stone, een mooie egale leisteen uit India

De Harappa Stone is een mooie egale leisteen uit India. Hij kenmerkt zich door zijn karakteristieke en authentieke uitstraling.

Doordat deze tegels handmatig gezoet worden is de toplaag van de Harappa Stone  niet 100% vlak. Dit zorgt dan ook voor een sfeervolle uitstraling. Naast het handmatig zoeten, krijgen de Harappa Stones een “Soft Finish” behandeling. Dit wil zeggen dat de zijdes van deze leisteen tegels prachtig verouderd worden, waardoor dit een tegel is die behoort tot de echte sfeermakers.

Kleuren in Harappa Stones

Harappa Stones zijn er in 2 kleuren: Zwart en grijs. Zowel de zwarte als de grijze tegels worden handmatig gezoet en “Soft Finish” verouderd.

Dat de Harappa Stones er in 2 kleuren zijn, kan soms heel handig zijn. Denk bijv. aan donkere of kleine ruimtes. Hier kunt u de grijze Harappa Stones prima gebruiken, omdat de grijze kleur ruimtelijk werkt.

Heeft u een grote woonkamer, dan is vaak de zwarte Harappa Stone dé steen om uw interieur meer warmte te geven. Een andere mogelijkheid kan zelfs zijn om beide kleuren te mengen. Zo krijgt u een “zogenaamd” dambord effect.

Zie hieronder een aantal voorbeelden van Harappa Stone, het gaat hierbij om de grijze variant.

Zit U zelf ook te denken aan een Harappa Stone natuursteen vloer voor uw huis? Vraag bij ons direct een vrijblijvende offerte aan.

Vraag direct een offerte aan

Eigenschappen Harappa Stone

Harappa Stone is een gesteente dat is ontstaan door het verstenen van verschillende kleilagen, hierdoor is deze leisteen dan ook opgebouwd uit lagen.

Deze Harappa leisteen wordt in grote schollen uit de rotsen gespleten, waarna het ruwe materiaal verwerkt wordt tot tegels. Doordat deze leisteen opgebouwd is uit verschillende splijtingen, kan het zijn dat er soms wat kleurnuances voorkomen in een partij. Toch is de Harappa Stone één van de meest egale leisteen vloeren in zijn soort.

Wanneer de Harappa Stones net gelegd zijn, is het erg belangrijk dat de vloer goed kan drogen. Dek daarom bij voorkeur de vloer niet af. Mocht u de vloer toch afwillen dekken, doe dit dan met een ademend afdekvlies.

Harappa Stone in het gebruik

Omdat kalk niet tot de grondstoffen van de Harappa Stone behoort, is Harappa Stone zeer gemakkelijk in het onderhoud. Wanneer u deze tegels regelmatig onderhoudt met een geschikte zachte zeep, heeft u eigenlijk geen omkijken naar deze vloer. Doordat de Harappa Stone geen kalk bevat is deze leisteen ook minder gevoelig voor vlekken. Ook vet vlekken zakken door de tegels en blijven doorgaans niet in het oppervlak zitten.

Behandelen van Harappa Stone

Nadat de Harappa vloer 2 á 3 dagen droogtijd heeft gehad, kunt u de tegels gaan reinigen en ontdoen van de eventuele cementsluier. Bij weinig vervuiling kunt u dit gemakkelijk afdoen met enkel schoon warm water.

Wanneer er hierna nog cementsluier op de tegels zit kunt u een “grondreiniger” gebruiken om de vloer te ontdoen van de laatste resten. Gebruik hiervoor bij voorkeur de R155 van Moeller. Een scheutje door een emmer dweilwater is gewoonlijk voldoende.

De Droging Van De Vloer

Na het reinigen van de vloer dient de vloer bij verlijming nog minstens 3-4 weken door te drogen. Zijn de tegels in de specie gelegd? Dan is de droogtijd 6-8 weken. In deze periode is het belangrijk om geen onderhoudsproducten te gebruiken. De vloer mag in deze periode enkel af en toe gedweild worden met (weinig) schoon water.

Keuze in afwerking

Wanneer de Harappa vloer volledig droog is, moet er een keuze gemaakt worden voor de afwerking van de vloer. Wanneer u de Harappa Stones wilt gaan impregneren, mogen de tegels nooit in aanraking zijn geweest met een zeep, of ander product dat vetten bevat zoals bijvoorbeeld lijnolie. Dit kan de hechting van de impregneer namelijk tegenwerken.

Algemeen Onderhoud

Wanneer de tegels naturel blijven, of geïmpregneerd zijn, kunt u de vloer onderhouden met een geschikte voedende zeep. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld de P324 Edelzeep van Moeller.

Extra Bescherming

Wanneer u de vloer nog wat extra bescherming wilt geven, kunt u de vloer maandelijks dweilen met een klein scheutje Boenzeep. Deze zeep bevat lijnolie die in de toplaag van de tegels trekt. Dit zorgt ervoor dat vuil en vocht er minder in kan trekken, zo heeft u dus minder last van vlekken.

LET OP! Naast vuilafstotend kan deze zeep ook wat kleurverdiepend werken.
Harappa Behandelen

Onderhoud van Harappa Stone

Onderhoud van Harappa Stone is natuurlijk belangrijk, maar met onderstaande tips wordt het eenvoudig om dat goed bij te houden.

Het reinigen van Harappa Stone

R155Wanneer de Harappa tegels pas gelegd zijn en u heeft last van wat cementsluier, kunt u deze gemakkelijk verwijderen met een zuurvrije grondreiniger. Wanneer u deze grondreiniger gebruikt heeft, is het wel belangrijk de vloer hierna meerdere malen te reinigen met enkel schoon water, zodat er geen reiniger op de Harappa Stones achterblijft.

Wekelijks onderhoud

P324Over het algemeen genomen hebben Harappa tegels weinig onderhoud nodig. Wanneer u regelmatig dweilt met een geschikte zachte zeep is dit al voldoende. Probeer zuinig te werk te gaan met de zeep om te voorkomen dat de vloer te vet wordt. Wanneer de vloer wat vettig is, kunt u gewoon een tijdje dweilen met enkel warm water om dit op te lossen.

Periodieke behandeling

Wilt u uw Harappa Stones toch wat extra bescherming geven tegen vuil en vocht, gebruik dan +/- 6 keer per jaar “Boenzeep”. Deze zeep bevat lijnolie. Deze olie trekt in de toplaag van de Harappa Stones, waardoor de vloer beter beschermt blijft tegen vuilopname. Houd er wel rekening mee dat deze zeep licht kleurverdiepend kan werken.

Wanneer u interesse heeft in een of meerdere van deze onderhoudsproducten, dan kunt u deze vinden op onderhoudshop.nl.

Klanten zochten onder andere ook op:

Harappa Stone Black, Harappa Vloer, Harappa Vloertegels, Harappa Stone Leisteen, Harappa Stone Grey