TOP SELECTIE

Travertin

Travertin is een zoetwaterkalksteen met zeer karakteristieke gaatjes.
Bij “Van den Heuvel & Van Duuren” hebben we al vele tevreden klanten geholpen met een travertin vloer.

Authentique de Dordogne

De Authentique de Dordogne is een schitterende travertin in combinatie van lichte en iets donkerdere beige tegels.

Classic Travertin

De Classic Travertin is een échte klassieker. De zandkleurige beige tinten geven uw interieur een heerlijk warm karakter.

Apulia Ivory Cream

Wanneer u een sfeervolle, verouderde travertin zoekt dan is de Apulia Ivory Cream een schot in de roos.

Travertin bij Van den Heuvel & Van Duuren

Travertin is een poreuze kalksteen die gevormd wordt door de neerslag van kalk uit met calciumcarbonaat (kalk) oververzadigd water uit warm waterbronnen. Bladeren, beestjes en takjes die in dit water vallen en later verteren, zijn de oorzaak van de open poriën van Travertin. Travertin wordt in veel gevallen gewonnen in Turkije. Hier zijn de omstandigheden en warmwaterbronnen ideaal voor het ontstaan van Travertin.

Travertin is al jaren een populair bouwmateriaal. Dit materiaal wordt dan ook veel gebruikt voor vloeren, wandbekleding, trappen en vensterbanken. Travertin wordt echter ook veel gebruikt door beeldhouwers. Dat Travertin een goed bouwmateriaal is, zien we ook terug in de geschiedenis. Zo werd het Colosseum in Rome al grotendeels gebouwd van Travertin. En ook De basilique du Sacré-Cœur in Parijs werd volledig gebouwd uit Travertin. In Nederland is onder meer het Nationaal Monument op de Dam in Amsterdam opgebouwd uit Travertin blokken.

Bij Van Den Heuvel & Van Duuren vindt u verschillende soorten en kleuren Travertin. Neem dus gerust een kijkje in ons assortiment.

Travertin als vloer

Travertin vloertegels worden zowel gestopt als ongestopt geleverd. Wanneer de tegels gestopt worden, worden de poriën op kleur gevuld en mee gezoet in het oppervlak van de steen. Hierdoor krijgt de Travertin een glad en strak oppervlak. Wanneer de tegels ongestopt geleverd worden, worden de poriën tijdens het voegen gevuld met voegmortel. De steen behoud hierdoor meer van zijn natuurlijke structuur en uitstraling.

Travertin is er in meerdere kleuren. Bij Van den Heuvel & Van Duuren vindt u dan ook veel verschillende soorten Travertin. Naast de verschillende kleuren zijn er natuurlijk ook verschillende afwerkingen. De meest voorkomende afwerkingen zijn gezoet / geschuurd en getrommeld. Wanneer klanten specifieke wensen hebben, zijn er vele mogelijkheden.

Doordat we onze Travertin rechtstreeks in de groeve inkopen, zijn er er weinig beperkingen. Wanneer u dus specifieke wensen heeft? Dan kijken we graag naar de mogelijkheden voor u. Ook maatwerk is geen probleem.

Hieronder vindt u onze best verkochte Travertin vloeren

Authentique de Dordogne

De Authentique de Dordogne is het paradepaardje van Van den Heuvel & Van Duuren. Deze bijzondere selectie Travertin valt direct op door zijn perfecte lichte zandkleuren. Een prachtige mix van authentieke zandkleuren die elkaar versterken. De Authentique de Dordogne wordt gestopt, geschuurd en getrommeld geleverd, waardoor hij een prachtige authentieke uitstraling heeft.

De Authentique de Dordogne is een vloer die zich gemakkelijk laat onderhouden en valt ook erg in de smaak bij liefhebbers van oude bouwmaterialen.

Classic Travertin

De Classic Travertin is een prachtige licht gezoete en ongestopte Travertin. Deze Travertin kenmerkt zich door zijn gemêleerde en warme zandbeige kleur. De Classic Travertin heeft een klassiek en chique karakter en is leverbaar in veel verschillende formaten.

Naast mooi is de Classic Travertin ook zeer fijn in het onderhoud. Het gemêleerde oppervlak van de steen laat weinig gebruikerssporen zien en is weinig gevoelig voor vlekjes.

Apulia Ivory Cream

De Apulia Ivory Cream is een unieke selectie Travertin, gebaseerd op lichte beige en ivoor tinten. Deze Travertin wordt geschuurd en getrommeld geleverd en heeft hierdoor een landelijke uitstraling. De Apulia Ivory Cream wordt geleverd in verschillende formaten zoals 60x60x2 cm, Romaans Verband, maar is ook leverbaar in een prachtig Groot Romaans Verband.

Naast dat dit een schitterende vloer is, is dit materiaal bijzonder fijn in het onderhoud. Wij plaatsen deze Travertin dan ook regelmatig in druk belopen ruimtes. En hij wordt ook regelmatig gebruikt in badkamers.

Travertin Verwerken

Bij het verwerken van Travertin is het belangrijk dat er gebruik gemaakt wordt van de juiste lijm en voegmaterialen. Dit om te voorkomen dat er vlekvorming of randverkleuring ontstaat. Ook is het belangrijk dat de legger van dit materiaal ruime ervaring heeft. Het komt namelijk regelmatig voor dat Travertin tegels maat- en dikteverschil vertonen. Een ervaren natuursteen verwerker heeft hier ervaring mee en weet precies hoe hij met deze verschillen om moet gaan. Wij adviseren onze klanten daarom altijd de Travertin te verwerken met de door ons voorgeschreven lijm en voeg materialen en gebruik te maken van onze specialisten van het TegelzettersGilde.

Belangrijk:
Wanneer de vloer afgewerkt is, moet hij goed kunnen drogen. Dek de vloer daarom tijdens de bouw altijd af met een ademend afdekvlies. Zo voorkomt u vlekken door verstikking.

Travertin Onderhouden

Wanneer de vloer nieuw gelegd is, is het raadzaam de vloer direct goed te behandelen. Dit kan bijvoorbeeld door de vloer te impregneren. Zo voorkomt u onnodige vlekken wanneer u gaat leven op de vloer. Het impregneren van Travertin kan kleurloos, maar ook kleurverdiepend. In veel gevallen wordt echter de kleurloze impregneer gekozen, zodat de natuurlijke uitstraling van de natuursteen maximaal behouden blijft.

Na het impregneren kan de vloer wekelijks of maandelijks onderhouden worden door wat natuursteen zeep toe te voegen aan het dweilwater.

DEZE KLANTEN KOZEN AL EERDER VOOR EEN BOURGONDISCHE
NATUURSTEEN VLOER BIJ VAN DEN HEUVEL & VAN DUUREN

Klantportfolio’s

Fam Salome

De familie Salome zocht een sfeervolle en warme vloer. Deze werd gevonden in de Apulia Scabas “Anticato”, gelegd volgens groot Romaans verband.

Fam. uit Wassenaar

Deze familie kwam binnen bij “Van den Heuvel & van Duuren” op zoek naar een steen voor de badkamer, hun oog is uiteindelijk gevallen op de Apulia Ivory.

Fam. van Herpen

De familie van Herpen vond bij ons de Apulia Grigio (Travertin Silver) “Anticato” in een groot Romaans verband.