Graniet bij Van den Heuvel & van Duuren

Graniet staat bekend om zijn hardheid en is hierdoor zeer geschikt voor vloeren. De dichte structuur van deze steen is weinig gevoelig voor krassen en zeer hitte- en vorstbestendig. Graniet is hierdoor zeer onderhoudsvriendelijk.

Graniet is er in verschillende kleuren en afwerkingen.

Hieronder vindt u onze TOP 3 bestverkochte Graniet.

Coffee Brown Leather Finish

Deze prachtige graniet kenmerkt zich door zijn warme donkere kleur. Deze kleur is een mengeling van antraciet/ zwart en donkerbruin. Deze kleuren komen prachtig naar voren in de Leather Finish afwerking, die de steen een mooie eiglans geeft zonder dat het oppervlak hierdoor helemaal vlak geschuurd is.

Ook qua onderhoud is de Coffee Brown Leather Finish de nummer 1 van onze granietvloeren. Het Leather Finish oppervlak laat namelijk weinig vuil zien en is gemakkelijk te dweilen.

Ghibly Light Gepolijst

De Ghibly Light Gepolijst is een echte klassieker. Deze prachtige hoogglans graniet kenmerkt zich door zijn lichte kleur en luxe uitstraling. Door deze graniet te polijsten komt de structuur en de kleur van deze natuursteen maximaal tot zijn recht. Naast mooi is de Ghibly Light Gepolijst ook erg makkelijk in het onderhoud. De kleuren in de steen camoufleren over het meeste dagelijkse vuil. En de vloer is zeer fijn te dweilen.

De kleuren van de Ghibly Light Gepolijst laten zich gemakkelijk combineren. Hierdoor kunt u naar hartenlust combineren met andere materialen in uw inrichting.

Absolute Black Gepolijst

Wilt u een luxe natuursteen vloer die zich met alles laat combineren? Dan is onze Absolute Black Gepolijst misschien wel uw droomvloer. Deze gitzwarte graniet kenmerkt zich door zijn prachtige zwarte kleur en hoogglans oppervlak. Het gepolijste oppervlak brengt de structuur van deze graniet op een ongekend mooie manier in beeld.

De Absolute Black Gepolijst is zowel toepasbaar in oude gebouwen als in de modernste interieurs. En door zijn hardheid is de Absolute Black Gepolijst een zeer goede keuze voor druk belopen ruimtes die tegen een stootje moeten kunnen.

Over Graniet

Graniet is één van de meest bekende en intrigerende natuurstenen die is. Deze steensoort staat al eeuwen bekend om zijn duurzaamheid, unieke kleuren en schitterende structuur.

Graniet wordt onder hoge druk gevormd, diep onder het aardoppervlak, tijdens het stollen van lava en bestaat voornamelijk uit kwarts, veldspaten en mic’a. Door de langzame afkoeling van de lava krijgen mineralen de tijd om te kristalliseren. Dit zorgt voor de korrelige structuur van deze steensoort. De gekristalliseerde harde vlokken zijn vaak goed te zien in de toplaag van de steen wanneer deze gepolijst of geborsteld is.

Graniet komt voor in vele kleuren. Van licht tot donker en van beige tot zwart. En ook de structuur kan per granietsoort verschillen. De structuur wordt bepaald door de samenstelling van de natuurlijke mineralen en de omstandigheden waaronder het graniet gevormd is.

Vanwege de hoge dichtheid van graniet en de hoge weerstand tegen slijtage, krassen en hitte, is graniet een zeer veel gekozen materiaal voor zowel vloeren als aanrechtbladen.

Het Onderhouden van Granietvloeren

Hoewel graniet een zeer dichte en harde steensoort is, blijft het raadzaam op dit materiaal vanaf dag één goed te beschermen. Dit kan door de vloer te impregneren. Het impregneren van graniet zorgt voor minder opname van vocht en vuil, en maakt de vloer dus een stuk gemakkelijker in het onderhoud. Na het impregneren kunt u de vloer wekelijks dweilen met een geschikte natuursteenzeep?

Voor de juiste producten om uw Granietvloer te onderhouden kunt u terecht bij onze eigen onderhoudshop.

Hier vindt u alles voor een perfect onderhoud van uw Granietvloer.

DEZE KLANTEN KOZEN AL EERDER VOOR EEN GRANIET
VLOER BIJ VAN DEN HEUVEL & VAN DUUREN

Klantportfolio’s

Moderne Graniet vloertegels in Oud Bijerland

Prachtige moderne woning met Coffee Brown Leather Finish vloertegels.

Moderne lichte Graniet vloertegels in Goudriaan

Klassieke woning met Ghibly Light gepolijste vloertegels in prachtige banen/ stroken van 40 cm breed.

Moderne donkere graniet vloertegels in Breda

Schitterende woning met Silver Grey Gepolijste vloertegels in een speels banenverband van 40 cm.