Top selectie

Bourgondische Vloeren

Bourgondische vloeren zijn vloeren met een warme en authentieke uitstraling. Deze vloeren hebben vaak een verouderde afwerking die de stenen een mooi en doorleefd karakter geven. Door deze afwerkingen brengen onze Bourgondische vloeren stuk voor stuk hun eigen warme Bourgondische sfeer binnen uw interieur.

Belgisch Hardsteen

Belgisch Hardsteen behoort tot de meest authentieke natuurstenen. De steen kenmerkt zich door zijn rustieke karakter en prachtige fossielen.

Bourgondische Dallen

Bourgondische Dallen hebben een authentieke, bourgondische en warme uitstraling. Met hun kenmerken zijn het ideale sfeervloeren.

Marmer

Gaat de keuze liever naar een stijlvolle, karakteristieke marmeren vloer, ook dan is er met onder meer Bianco Carrara keuze genoeg.

Het gemak van een Bourgondische Vloer

Een groot voordeel van Bourgondische vloeren is, dat deze vloeren door hun doorleefde karakter minder kwetsbaar zijn. Op een verouderde natuursteen kan natuurlijk ook een krasje ontstaan, maar deze zal niet als storend worden ervaren omdat hij opgaat in de afwerking van de tegel. Het is zelfs zo dat sommige van onze Bourgondische vloeren voor een groot deel onderhouden / bijgehouden worden met enkel een zachte bezem.

Bourgondische vloeren worden natuurlijk vaak toegepast in oude en monumentale panden. Maar steeds vaker kiezen mensen een Bourgondische vloer in hun nieuwbouwhuis. Het grote voordeel hiervan is dat deze vloeren direct zorgen voor een warme en gemoedelijke sfeer. Iets dat vaak lastig te bewerkstelligen is in een nieuw huis wanneer er gekozen wordt voor een moderne en strakke vloer.

Soorten Bourgondische Vloeren

Als we praten over Bourgondische vloeren, dan zijn deze op te delen in verschillende soorten.
Hieronder vindt u een overzicht van de Bourgondische vloeren die wij leveren.

Belgisch Hardsteen

Belgisch hardsteen tot de meest authentieke natuurstenen die er zijn. Van vroeger uit wordt de Belgisch hardsteen gebruikt in en aan de mooiste gebouwen en monumenten. De Belgisch hardsteen kenmerkt zich door zijn rustieke karakter en prachtige fossielen. Belgisch hardsteen heeft de fijne eigenschap om met de jaren meer te gaan leven. Hoe langer een Belgisch hardsteen ligt, hoe mooier hij dan ook wordt.

Hieronder vindt u enkele voorbeelden van onze Verouderde Belgische hardsteen vloeren

Belgisch Hardsteen Manueel Verouderd, Lichte Schuringe

Één van de meest bijzondere Belgische hardsteen vloeren uit ons assortiment is de Belgisch Hardsteen Manueel Verouderd, Lichte Schuring. Deze Belgische hardsteen wordt handmatig en droog geschuurd alvorens voor de veroudering plaatsvind.

Door deze Belgische hardsteen op deze manier te bewerken krijgt de hardsteen een mooie lichte kleur en oogt hij zeer rustiek. De Belgisch Hardsteen Manueel Verouderd, Lichte Schuring is een vloer die weinig onderhoud vraagt en de perfecte vloer voor in een landelijke setting.

Belgisch Hardsteen Manueel Verouderd, Donker Geborsteld

Wanneer u een doorleefde Belgisch hardsteen vloer zoekt in een donkere kleur, dan is de Belgisch Hardsteen Manueel Verouderd, Donker Geborsteld een schitterende keuze. Deze prachtig verouderde hardsteen kenmerkt zich door zijn diepe kleur en prachtige fossielen.

De Belgisch Hardsteen Manueel Verouderd, Donker Geborsteld heeft de uitstraling van een oude kerkvloer en wordt dan ook met regelmaat gebruikt in monumentale panden. Een prachtige Bourgondische vloer voor in een authentiek en / of landelijk interieur.

Belgisch Hardsteen Monastery Light

De Belgisch Hardsteen Monastery Light is een zeer bijzondere vloer. De lichte kleur van deze Belgische hardsteen is vriendelijk en wordt met de hand bereikt door de vloer droog te schuren. De zijdes van deze tegels zijn gebroken en daarna iets bol geschuurd. De geeft deze Belgische hardsteen een uniek karakter.

De Belgisch Hardsteen Monastery Light kenmerkt zich dan ook door dit oppervlak, dat wat weg heeft van een kussen door de licht aflopende randen. Deze vloer laat zich perfect combineren met diverse stijlen en is dan ook zowel authentiek, landelijk als landelijk / modern te noemen.

Bourgondische Dallen

Bourgondische dallen zijn prachtige kalk / zandsteen vloeren met een échte Bourgondische, authentieke en warme uitstraling. Deze vloeren staan bekend als echte sfeervloeren. Van den Heuvel & Van Duuren heeft een ruim assortiment Bourgondische dallen. Onze Bourgondische dallen variëren van grijs tot zandbeige en zijn leverbaar in verschillende formaten met diktes van 1,5 tot 3 cm.

Hieronder vindt u enkele Bourgondische dallen uit het assortiment van van den Heuvel & van Duuren

Noires Bourgogne

De Noires Bourgogne is één van de meest gebruiksvriendelijke Bourgondische dallen uit ons assortiment. Deze kei harde kalksteen is antraciet van kleur en kenmerkt zich door zijn prachtige glooiingen  en manuele verouderingen.

Doordat de tegels oppervlakkig licht geschuurd worden, heeft de steen een mooi doorleefd karakter, waarop kleine gebruikerssporen haast niet zichtbaar zijn. De licht gewolkte structuur van de toplaag laat daarnaast ook weinig zien van klein vuil als zand en stof.

Gris Perimé

De Gris Perimé valt direct op door zijn warme grijstinten. Deze Bourgondische dallen worden zowel handmatig als machinaal verouderd. Hierdoor kan een unieke afwerking worden gecreëerd. De robuuste handmatig verouderde zijdes zorgen voor een stoere uitstraling.

De geborstelde toplaag van de tegel oogt zacht en warm.  De Gris Perimé wordt geleverd in banen van 50 en 60 cm breed met wisselende lengtes. Hierdoor ontstaat er een speels lijnenspel wat de authenticiteit van de vloer nog meer naar voren brengt. Een prachtige Bourgondische dal voor in ieder type interieur.

Stormy Sky Authentic

De Stormy Sky Authentic is de grote trots van de kleine Franse kalksteen groeve waar deze gemaakt wordt. Het gebruik van korstplaten (buitenste zijdes van de ruwe blokken), de kleurselectie, tot de handmatige verouderingen… Werkelijk alles klopt als het gaat over de Stormy Sky Authentic.

Wanneer u op zoekt bent naar een Bourgondische vloer met een exclusieve uitstraling, dan is dit wellicht de perfecte vloer. De Stormy Sky Authentic is uiteraard te bezichtigen in onze showroom in Breda. Hier ligt hij in de vloer verwerkt. Dit geeft u een perfect beeld op hoe deze prachtige vloer er bij u thuis uit zal zien.

Kerkdallen

Kerkdallen zijn prachtige zwarte / antraciet kleurige natuursteen tegels met een zeer robuust en doorleefd karakter. U herkent onze kerkdallen dan ook aan de prachtige handgeschuurde glooiingen en het oppervlak en gekapte kanten. Onze kerkdallen worden daarnaast redelijk op dikte geleverd. Daardoor zijn deze stenen bijna overal toe te passen en kunnen ze verlijmd worden met een natuursteenlijm.

Hieronder vindt u enkele voorbeelden uit onze Kerkdallen assortiment

Kerkdallen in Romaans Verband

Onze Kerkdallen in Romaans verband ogen stoer, ruw, authentiek en 100% Bourgondisch. Deze Kerkdallen worden gemaakt van een zeer harde kalksteen. Deze Kerkdallen in Romaans Verband zijn dan ook zeer onderhoudsvriendelijk en vragen weinig onderhoud.

Wat direct opvalt aan deze Kerkdallen in Romaans Verband zijn de prachtige kleurschakeringen. Dit geeft deze vloer nog meer karakter en uitstraling. Als u op zoek bent naar een robuuste en stoere vloer met weinig onderhoud, dan zijn de Kerkdallen in Romaans Verband zeker een goede optie.

Kloosterdallen Antiek Verouderd

Wanneer u op zoek bent naar een authentieke vloer zoals u die kent uit oude kloosters en kerken, dan zijn onze Kloosterdallen het antwoord. Deze prachtige dallen worden handmatig verouderd en vervolgens geborsteld met leer. Hierdoor lijkt het alsof deze Kloosterdallen al honderd jaar belopen zijn.

Deze vloer leverden wij eerder al tijdens de renovatie van de oude kerk in Maasland waar monumentenzorg goedkeuring moest geven op dit materiaal. Het resultaat en de foto’s in onze klantenportfolio van deze renovatie zeggen meer dan woorden. Dit is werkelijk een prachtig materiaal!

Harappa Stone Black “Anticato”

Onze Harappa Stone Black “Anticato” is geen echte kerkdal. Maar deze tegels hebben wel een soortgelijke uitstraling. De getrommelde kanten in combinatie met het hand-geschuurde / gezoete oppervlak zorgen voor een prachtige Bourgondische uitstraling die niet onder doet voor een echte oude dal.

De Harappa Stone Black “Anticato” wordt vervaardigd in India en is een zeer betaalbare tegel in het segment van verouderde vloeren. Ook qua onderhoud is dit een mooi materiaal. De kleine gebruikssporen die een vloer tijdens gebruik oploopt, zullen het karakter van de Harappa Stone Black “Anticato” alleen maar versterken.

Wit of klassiek marmer

Ook voor stijlvol karakteristiek marmer bent u bij ons aan het juiste adres. Van den Heuvel & Van Duuren levert schitterende klassieke marmers die solo of in geblokt motief iedere vloer tot een waar plaatje maken. Onze marmers komen uiteraard uit de beste selecties en groeves. Benieuwd naar onze marmers? Bezoek gerust onze showroom in Breda. Hier liggen onze marmers keurig verwerkt in grote vloervlakken.

Hieronder vindt u enkele klassieke marmers uit het assortiment van Van den Heuvel & Van Duuren

Bianco Carrara

De meest klassieke marmer in ons assortiment is uiteraard onze Bianco Carrara. Deze witte marmer met grijze aders zien we veel terug in monumentale panden en herenhuizen. De Bianco Carrara kemerkt zich door zijn heldere witte kleur en lichtgrijze aders.

Tegels van Bianco Carrara worden over het algemeen strak gezaagd en gezoet geleverd. Deze marmer is ook mooi te combineren met donker gezoete Belgisch hardsteen. Op deze manier kan er een zogenaamd dambord worden gecreëerd. Naast vloer en wand tegels is de Bianco Carrara marmer ook zeer geschikt voor maatwerk.

Perlato Olimpo Type C

De Perlato Olimpo Type C is een prachtige beige marmer die zich kenmerkt door zijn mooie zandbeige kleur en rustige structuur. De Perlato Olimpo Type C wordt strak gezaagd en gezoet geleverd. Dit is dan ook een marmervloer met een zeer klassieke uitstraling.

De Perlato Olimpo Type C wordt geleverd op banen met wisselende lengtes. Hierdoor krijgt de vloer een speels maar chique karakter. Verder is de Perlato Olimpo Type C zeer fijn in het onderhoud.  Deze marmer is ook zeer geschikt voor maatwerk zoals vensterbanken enz.

Cordoba Rain Grey

De Cordoba Rain Grey is een klassieke / moderne marmer. De elegante grijstint van dit materiaal laat zich gemakkelijk combineren met diverse kleuren. De fijne witte en beige aders die zich in de toplaag van dit materiaal laten zien zijn subtiel en geven de vloer een chique uitstraling.

De Cordoba Rain Grey wordt strak gezaagd en gezoet geleverd. Door de gezoete toplaag krijgt u een prachtig beeld op de structuur van deze marmer. Deze marmer tegels zijn zowel op banen als in vierkante tegels leverbaar. Uiteraard ligt deze marmer keurig verwerkt in onze showroom in Breda.

Eigenschappen van Bourgondische Vloeren

De eigenschappen van natuursteen of ambachtelijk gebakken tegels variëren natuurlijk per tegel. Om u een duidelijk beeld te geven van de eigenschappen van onze Bourgondische vloeren en tegels, vindt u hieronder een overzicht van onze tegelsoorten met bijbehorende eigenschappen.

Eigenschappen van Belgisch Hardsteen

Belgisch Hardsteen is een prachtige natuursteen met schitterende fossielen. Een belangrijke eigenschap van Belgisch hardsteen is dat deze steen in het gebruik steeds mooier wordt. Het is wel zo dat u er rekening mee moet houden dat deze tegels wat kras en vlekgevoelig zijn. Tegen de krasjes kunt u weinig doen, maar deze tegels zijn goed te impregneren om de vlekgevoeligheid te reduceren.

Eigenschappen Wit Marmer

Marmer is over het algemeen erg fijn in het gebruik. Met de juiste impregneer- en onderhoudsproducten is dit een natuursteen die erg vergevingsgezind is. Zeker krasjes zijn bijvoorbeeld slecht zichtbaar, wat er voor zorgt dat de tegels weinig slijtage kennen voor het oog. Ook in de badkamer is deze natuursteen prima te gebruiken.

Eigenschappen van Belgisch Hardsteen

Belgisch Hardsteen is een prachtige natuursteen met schitterende fossielen. Een belangrijke eigenschap van Belgisch hardsteen is dat deze steen in het gebruik steeds mooier wordt. Het is wel zo dat u er rekening mee moet houden dat deze tegels wat kras en vlekgevoelig zijn. Tegen de krasjes kunt u weinig doen, maar deze tegels zijn goed te impregneren om de vlekgevoeligheid te reduceren.

Eigenschappen Kerkdallen

Onze Kerkdallen zijn perfecte vloeren voor maximale sfeer met minimaal onderhoud. Het enige wat deze tegels van u vragen is een éénmalige impregnering. Daarna gebruikt u enkel nog een biologische onderhoudszeep. Deze Kerkdallen zijn wel wat variërend qua dikte. Een tegelzetter die hier ervaring mee heeft is een aanrader.

Eigenschappen Bourgondische Dallen

Bourgondische Dallen vragen vooral tijdens het leggen extra aandacht. Deze stenen hebben namelijk de eigenschap om bruin uit te slaan wanneer er met teveel water gewerkt wordt. Verder dienen deze tegels goed behandeld / geïmpregneerd te worden. Wanneer dit op de juiste manier gebeurt, is dit typisch een vloer waar u verder geen omkijken meer naar heeft. Een vloer om op te leven.

Ambachtelijke Witjes (wandtegels)

In ons assortiment vindt u alleen échte ambachtelijk gebakken Friese witjes. Deze tegeltjes worden nog steeds op de oude wijze geproduceerd voor ons door een familie in Friesland. Deze tegels zijn prachtig boven keukens en in de badkamer of toilet te gebruiken. Houd er wel rekening mee dat de witjes met craquelé minder geschikt zijn voor in de douche vanwege vocht opname.

Behandelen van Bourgondische Vloeren

Wanneer u uw Bourgondische dallen, kerkdallen of hardsteen maximaal wilt beschermen, dan adviseren wij u graag over de behandelmogelijkheden van uw vloer.

Wanneer wij een advies op maat geven maken wij in de meeste gevallen gebruik van de volgende producten.

Moeller S234

De Moeller S234 “Vlekstop” is een echte waterafstotende impregneer die er voor zorgt dat uw tegels minder vuil en vocht opnemen. Met name in de natte ruimtes is dit daardoor een perfect product.

Moeller S242 (kleurverdiepende impregneer)

De Moeller S242 is een impregneer met een kleurverdiepende werking. Wanneer u de tegels graag wat donkerder ziet, dan is dit de juiste impregneer.

Diepte impregneer (voor Bourgondische Dallen)

Dit is een verharder voor de eerste behandeling van Bourgondische Dallen. Door deze diepte impregneer wordt de toplaag harder. Daarnaast haalt hij de zuiging uit de tegels en werkt hij licht kleurverdiepend. Deze laag fungeert ook als onderlaag voor de Dallen Was.

Dallen Was (voor Bourgondische Dallen)

Deze waslaag wordt gebruikt om uw Bourgondische Dallen een prachtige nostalgische beschermlaag te geven. De Dallenwas zorgt ook voor een lichte eiglans en maakt uw vloer heerlijk in gebruik.

Bourgondische Vloeren Onderhoud

Voor het onderhoud van Bourgondische tegels raden wij in de meeste gevallen de volgende producten aan

Dallenwas

Deze was is in het speciaal bedoeld om Bourgondische Dallen te onderhouden. De Dallenwas is na een pure wasbehandeling ook gemakkelijk te gebruiken door het dweilwater. Deze was geeft de vloer een mooie zijdeglans uitstraling en zorgt voor minder vuil en vochtopname.

Boenzeep

Boenzeep is een zachte zeep waar plantaardige olie aan toegevoegd is. Deze olie voedt onze hardsteen en kerkdallen, waardoor deze tegels gemakkelijker in het onderhoud worden. De boenzeep is ook gemakkelijk door het dweilwater te gebruiken. Deze zeep kan licht kleurverdiepend werken.

Moeller P324 Edelzeep

De Moeller P324 is een zeer vriendelijke onderhoudszeep die geschikt is voor dagelijks gebruik. Het voordeel van deze zeep is dat hij een stuk minder vet is dan andere zepen. Hierdoor wordt de vloer minder gevoelig voor bijvoorbeeld voetstappen na het dweilen.

Wanneer u interesse heeft in één of meerdere van deze onderhoudsproducten om uw vloer goed te onderhouden, dan kunt u deze producten bestellen via onderhoudshop.nl.

DEZE KLANTEN KOZEN AL EERDER VOOR EEN BOURGONDISCHE
VLOER BIJ VAN DEN HEUVEL & VAN DUUREN

Klantportfolio’s

Fam. Sopers

De familie Sopers zocht naar een bourgondische vloer voor en koos voor de Bourgondische Dallen Noires Bourgogne.

Fam. Zijlmans

In de zoektocht naar een donkere verouderde tegels kwam de familie Zijlmans uit bij de Harappa Stone Black Anticato.

Fam. van der Meer

De familie van der Meer heeft de prachtige Belgisch Hardsteen Manueel Verouderd Licht Geschuurd in huis liggen.