Blackberry Natuursteen Braziliaanse leisteen tegels met een rustige structuur

Op deze pagina vindt u alles wat u moet weten over de Blackberry tegel voor binnen en buiten.

Toch blijft het uitkiezen van de juiste tegel vaak lastig. Laat ons helpen. Wij geven u graag advies. Profiteer van onze kennis, kunde en drive. We kunnen samenwerken voor het beste eindresultaat.

Van den Heuvel & Van Duuren is verantwoordelijk voor vele tevreden klanten en prachtige zorgeloze Blackberry vloeren en terrassen.

Wij hebben onder andere een complete benedenverdieping geleverd bij de familie Roozendaal.

Zij wilden graag een mooie vloer van natuursteen voor hun woning. Na een bezoek aan onze showroom viel hun keuze op de Blackberry leisteen, vanwege de rustige structuur en de prachtige diepzwarte kleur.

Zie hieronder het prachtige resultaat.

Zit U zelf ook te denken aan een Black Berry natuursteen vloer voor uw huis? Vraag bij ons direct een vrijblijvende offerte aan.

Vraag direct een offerte aan

Eigenschappen Blackberry natuur(lei)steen

Omdat Blackberry natuursteen onder de categorie Braziliaanse leisteen valt, dient u rekening te houden met een aantal specifieke eigenschappen van deze natuursteen.

Hieronder vindt u de belangrijkste eigenschappen van de BlackBerry natuursteen.

Krimp, uitzet en schotelen

Wanneer u Blackberry natuursteen gaat of laat verwerken, is het belangrijk te weten dat leisteen uit Brazilië een specifieke verwerking nodig heeft om problemen te voorkomen. De Blackberry natuursteen reageert namelijk vrij heftig op temperatuur en vocht. Wanneer u onze Blackberry gaat verwerken raden wij u aan om vooraf onze speciale “Verwerken of leggen van Blackberry natuursteen” pagina te lezen.

Dit geldt voor binnenvloeren. Wanneer u de tegels buiten in het gestabiliseerde zand verwerkt, hoeft u hier geen rekening mee te houden.

Structuur van de Blackberry

De Blackberry leisteen bevat geen kalk. Hierdoor is deze natuursteen weinig gevoelig voor vlekken. Daarnaast is het oppervlak van de Blackberry tegels breukruw. Dit betekent dat de kern van de tegels dezelfde kleur heeft als het oppervlak. Hierdoor worden krasjes doorgaans gemakkelijk verwijderd tijdens een dweilbeurt met geschikte, voedende zeep.

Kleurschakeringen in Blackberry natuursteen

Doordat Blackberry tegels uit grote schotsen / blokken gemaakt worden en niet één blok precies hetzelfde is, kan het zijn dat sommige tegels in kleur verschillen. Wij raden u daarom altijd aan verschillende kratten te mengen tijdens de verwerking.

Behandelen van Blackberry natuursteen

Blackberry natuursteen tegels vragen niet veel onderhoud. Toch is het goed om te weten wat de mogelijkheden zijn m.b.t het beschermen en onderhouden van uw tegels.

Op deze pagina vindt u advies over de juiste producten om uw natuursteen maximaal te beschermen en onderhouden.

Het Reinigen van uw Blackberry tegels

Wanneer een vloer pas gelegd is, kan het zijn dat er een cement sluier op de tegels achterblijft. In dit geval kunt u deze sluier (nadat de vloer is gedroogd) eerst proberen te reinigen met warm, schoon water. Wanneer met enkel water de cementsluier niet verdwijnt, kunt u een scheutje (zuurvrije) grondreiniger toevoegen aan uw water. Wij adviseren u hiervoor Moeller R155 “zuurvrije grondreiniger” te gebruiken. Deze reiniger is speciaal bedoeld om natuursteen te reinigen, zonder de natuursteen aan te tasten.

Blackberry natuursteen in natte ruimtes

Wanneer u Blackberry leisteen heeft verwerkt in bijvoorbeeld de badkamer, kunt u de tegels het beste impregneren. Dit kan kleurverdiepend (Moeller S242), of kleurloos (Moeller S234). Deze impregneer zorgt voor een minimale opname van vocht, waardoor de tegels minder gevoelig worden voor kalk of zeepresten. Daarnaast zijn de tegels na het impregneren gemakkelijker schoon te maken.

Blackberry Natuursteen Onderhoud

Het onderhoud van de Blackberry is op te splitsen in wekelijks en maandelijks onderhoud.

Wekelijks Onderhoud van Blackberry natuursteen

Voor het dagelijks / wekelijks onderhoud van uw BlackBerry vloer, kunt u het beste een geschikte zachte zeep gebruiken.

Wij adviseren hiervoor Moeller P324.

 

Deze zeep is in het bijzonder geschikt voor natuursteen.

Maandelijks Onderhoud van Blackberry natuursteen

Om uw vloer gemakkelijker in het onderhoud te maken, kunt u de vloer behandelen met verschillende producten. De gemakkelijkste manier is de vloer eens in de 1 á 2 maanden te dweilen met Boenzeep. Deze zeep bevat lijnolie. Deze lijnolie voedt en vult de poriën van de Blackberry natuursteen, waardoor de steen voller van kleur wordt en minder vuil opneemt.

Klanten zochten onder andere ook op: