Natuursteen vloeren en terrassen

bij Van den Heuvel & Van Duuren

Van Den Heuvel & Van Duuren is dé absolute specialist op gebied van natuursteen vloeren en terrassen. Of het nu gaat om Marmer, Kalksteen, Travertin, Hardsteen of Leisteen, u vindt het allemaal in het enorme assortiment natuursteen tegels van Van den Heuvel & Van Duuren.

500 M2 Showroom met meer dan 100 natuursteen vloeren verwerkt en gevoegd op zicht.
500 M2 Showtuin met meer dan 50 natuursteen terrassen verwerkt en gevoegd op zicht.

Welke Natuursteen Vloer past bij u?

Er zijn natuurlijk veel verschillende natuursteen vloeren. En iedere natuursteen heeft zijn eigen uitstraling en eigenschappen. Daarnaast zijn er ook nog verschillende afwerkingen per steensoort mogelijk. Om het u wat makkelijker te maken hebben wij onze vloeren opgedeeld in verschillende stijlen. Zo zijn er landelijk/ klassieke natuursteen vloeren, moderne natuursteen vloeren en natuursteen vloeren die in het bijzonder geschikt zijn voor projecten. Zo wordt het zoeken naar uw droomvloer al een stuk gemakkelijk.

Landelijke en Klassieke Natuursteen vloeren

Van Den Heuvel & Van Duuren is een absolute specialist in landelijke en klassieke natuursteen vloeren. Landelijke en klassieke natuursteen vloeren, zijn vloeren met een authentieke uitstraling. Deze uitstraling wordt veelal behaald door natuursteen tegels te verouderen. Het verouderen van natuursteen tegels kan op verschillende manieren. Zo worden sommige tegels machinaal verouderd. Dit wordt ook wel trommelen genoemd. Maar er zijn ook soorten die tegel voor tegel met de hand verouderd worden. Dit noemen we “Manueel verouderen”.

Door een natuursteen vloer te verouderen krijgt hij de uitstraling van een echte oude natuursteen vloer. Veel mensen vinden dit doorleefde karakter mooi omdat het warmte en gezelligheid toevoegt aan het interieur.

In onze showroom hebben wij veel van onze verouderde natuursteen vloeren verwerkt in grote vloervlakken. Dit geeft een goed beeld van hoe de vloeren eruit zullen zien wanneer u deze in uw eigen interieur verwerkt.

De Voordelen van een Verouderde Natuursteen Vloer

Een verouderde natuursteen vloer is niet alleen mooi. Hij heeft ook veel voordelen. Verouderde natuursteen vloeren zijn namelijk zeer fijn in het onderhoud. Doordat deze vloeren er al “geleefd” uitzien, zijn kleine krasjes en vlekjes haast niet zichtbaar en zeker niet storend. Sterker nog, een verouderde vloer wordt vaak alleen maar mooier na mate hij gebruikt wordt.

Nieuwsgierig naar Ons Assortiment Landelijke en Klassieke Natuursteen vloeren?

Moderne Natuursteen vloeren

Onze moderne natuursteen vloeren hebben stuk voor stuk een eigen karakter. Deze vloeren kenmerken zich vaak door strak gezaagde zijdes en bijzondere afwerkingen. De meest gebruikte afwerkingen in ons moderne assortiment zijn Gezaagd, Geschuurd, Gezoet, Gepolijst, Gebrand en Leather finish. Dit zijn stuk voor stuk afwerkingen waarbij het karakter van de steen benadrukt wordt.

De meest industriële afwerking voor een natuursteen vloer is “Raamzaag Gezaagd”. Hierbij blijven de strakke zaaglijnen van de zaag in de toplaag van de steen zichtbaar. Deze afwerking wordt veelal toegepast op Belgisch hardsteen en oogt zeer stoer.

Het schuren, zoeten en polijsten van natuursteen vloeren gebeurt door de tegels met een zeer fijne korrel te schuren. Door enkel droog te schuren ontstaat er een vlakke en matte toplaag. Bij zoeten wordt er geschuurd met water tot dat er een eiglans ontstaat. Bij polijsten wordt de korrel verkleind en wordt er geschuurd met water tot er een spiegelglans ontstaat. Zowel bij zoeten als bij polijsten wordt de kleur van de tegel donkerder. Wanneer een natuursteen droog geschuurd wordt behoud hij zijn natuurlijke kleur.

Het branden van natuursteen vloeren gebeurt zoals de naam al zegt met een brander. Deze afwerking zorgt niet alleen voor een moderne en stoere uitstraling. Het zorgt ook voor zeer veel gebruikersgemak. Tijdens het branden worden de zachtste delen van de natuursteen uit de steen gebrand. De natuursteen is na deze behandeling mat, zeer kras-vast en antislip. Wanneer de tegels na het branden ook nog geborsteld worden ontstaat er een onregelmatig glanzend oppervlak. Door de leerachtige structuur noemen we deze afwerking “leather finish”.

Hieronder vindt u enkele voorbeelden van Moderne Natuursteen Vloeren geleverd en verwerkt door Van den Heuvel & Van Duuren.

De Voordelen van Moderne Natuursteen Vloeren

Onze moderne vloeren zijn vaak strak en glad afgewerkt. Dit heeft als voordeel dat ze gemakkelijk te dweilen zijn. Daarnaast worden de tegels vaak gemaakt van materialen waarin we bijpassend maatwerk kunnen leveren, zoals vensterbanken, traptreden en bijv. keukenbladen.

Natuursteen Vloeren voor Projecten

Onder de categorie projecten vindt u vloeren die geschikt voor intensief gebruik en waarvan leveringen in grote hoeveelheden mogelijk zijn. Deze eigenschappen zijn vaak belangrijk voor grote projecten als drukbezochte kantoorgebouwen, winkels en bijv. winkelcentrums.

Aangezien er zowel landelijk/ klassieke en moderne natuursteen vloeren zijn die onder deze categorie vallen, zijn de mogelijkheden onbeperkt en is er voor ieder project een geschikte natuursteen vloer te vinden in ons assortiment.

Bent u bezig met een project en heeft u vragen over één van onze natuursteen vloeren? Twijfel niet een neem gerust contact met ons op. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden en service die wij u kunnen bieden.

Daarnaast is het natuurlijk altijd mogelijk een afspraak te maken met 1 van onze adviseurs in onze showroom om alle materialen in het echt te bekijken en om uw project te bespreken.

Het Onderhouden van een Natuursteen Vloer

Iedere natuursteen vloer heeft zijn eigen eigenschappen. Hierdoor is er geen vast protocol voor het juist onderhouden van natuursteen in het algemeen. Het juiste onderhoud en de juiste behandeling van een natuursteen vloer is afhankelijk van het materiaal en de plaats waar de natuursteen verwerkt is. Uiteraard geven wij u graag een advies op maat.

Het Impregneren van een Natuursteen Vloer

Een impregneer heeft als doel de toplaag van de natuursteen vuil en waterafstotend te maken. Hierdoor neemt de natuursteen tegel veel minder vuil en vocht op en wordt het onderhoud van de vloer een stuk gemakkelijker. Impregneren kan kleurloos met de S234 van Moeller Stone Care en kleur verdiepend met de S242 van Moeller Stone Care. Het impregneren van een natuursteen vloer hoeft (afhankelijk van het gebruik van de vloer) maar 1 keer per 5-10 jaar te gebeuren.

Natuursteen Zeep (Boenzeep)

Boenzeep is een natuurlijk zeep met toegevoegde olie die de natuursteen vloer voedt. Door de natuursteen te voeden wordt hij steeds minder gevoelig voor vuilopname. De Boenzeep werkt in veel gevallen ook kleur verdiepend. U gebruikt de Boenzeep eens in de 2-3 maanden door het dweilwater. Makkelijk en zeer effectief!

Het Wekelijks Onderhoud van een Natuursteen Vloer

Voor het wekelijks onderhoud van uw natuursteen vloer advideren wij u te dweilen met enkel schoon water of met een natuursteenzeep die weinig vetten bevat zoals de P323 Edelzeep van Moeller Stone Care.

Mocht u één of meer van deze onderhoudsproducten willen bestellen, dan kan dat gemakkelijk via onze webwinkel: www.onderhoudshop.nl

Het Verwerken van een Natuursteen Vloer

Het verwerken van een natuursteen vloer is een vak apart. Natuursteen kent veel natuurlijke eigenschappen die een belangrijke rol kunnen spelen tijdens de verwerking. Het is dan ook belangrijk dat degene die uw natuursteen verwerkt deze kennis in huis heeft. Ook maat en dikte verschillen zijn inherent aan natuursteen. Deze verschillen dienen opgevangen te worden in de lijm of specie. Ook hier is ervaring voor nodig.

Zekerheid van kwaliteit

Van Den Heuvel & Van Duuren levert lijm en voegmaterialen welke in het bijzonder geschikt zijn voor natuursteen. Zo zijn onze lijm en voegmaterialen vrij van zuren en zeer flexibel.

Van Den Heuvel & Van Duuren adviseert om de natuursteen altijd te verwerken met de door ons geadviseerde lijm en voegmaterialen en gebruik te maken van onze gespecialiseerde tegelzetters van ons TegelzettersGilde.