Natuursteen vloeren en terrassen

bij Van den Heuvel & Van Duuren

Van den Heuvel & Van Duuren is dé absolute specialist op gebied van natuursteen vloeren en terrassen. Of het nu gaat om Marmer, kalksteen, Travertin, Hardsteen of Leisteen, u vindt het allemaal in het enorme assortiment van Van den Heuvel & Van Duuren.

500 M2 Showroom met meer dan 100 vloeren verwerkt en gevoegd op zicht.
500 M2 Showtuin met meer dan 50 terrassen verwerkt en gevoegd op zicht.

Welke Natuursteen Vloer past bij u?

Er zijn natuurlijk veel verschillende natuursteen vloeren. En iedere natuursteen vloer heeft zijn eigen uitstraling en eigenschappen. Om het u wat gemakkelijker te maken hebben wij onze vloeren opgedeeld in verschillende stijlen. Zo zijn er landelijk / klassieke natuursteen vloeren, moderne natuursteen vloeren en vloeren die in het bijzonder geschikt zijn voor projecten.

Landelijke en Klassieke Natuursteen vloeren

Landelijke en klassieke natuursteen vloeren zijn vloeren met een authentieke uitstraling. Deze uitstraling wordt veelal behaald door natuursteen vloeren te verouderen. Het verouderen van natuursteen kan op verschillende manieren. Zo worden sommige tegels machinaal verouderd. Maar er zijn ook soorten die tegel voor tegel met de hand verouderd worden. We noemen dit “Manueel verouderen”.

Door een natuursteen vloer te verouderen krijgt hij de uitstraling van een echte oude natuursteen vloer. Veel mensen vinden dit doorleefde karakter mooi omdat het warmte en gezelligheid toevoegt aan het interieur.

Hieronder vindt u enkele voorbeelden van Landelijke en klassieke Natuursteen Vloeren geleverd en verwerkt door Van den Heuvel & Van Duuren.

De Voordelen van een Verouderde Natuursteen Vloer

Een verouderde natuursteen vloer is niet alleen mooi. Hij heeft ook veel voordelen. Verouderde natuursteen vloeren zijn namelijk zeer fijn in het onderhoud. Doordat de vloer er al “geleefd” uitziet, zijn kleine krasjes en vlekjes haast niet zichtbaar. Sterker nog een verouderde vloer wordt vaak alleen maar mooier na mate hij gebruikt wordt.

Nieuwsgierig naar Ons Assortiment Landelijke en Klassieke Natuursteen vloeren?

Moderne Natuursteen vloeren

Onze moderne natuursteen vloeren hebben stuk voor stuk een eigen karakter. Deze vloeren kenmerken zich vaak door strak gezaagde zijdes en bijzondere afwerkingen. De meest gebruikte afwerkingen in ons moderne assortiment zijn Gezaagd, Geschuurd, Gezoet, Gepolijst, Gebrand en Leather finish. Dit zijn stuk voor stuk afwerkingen waarbij het karakter van de steen benadrukt wordt.

De meest industriële afwerking voor een natuursteen vloer is “Raamzaag Gezaagd”. Hierbij blijven de strakke zaaglijnen van de zaag in de toplaag van de steen zichtbaar. Deze afwerking wordt veelal toegepast op Belgisch hardsteen en oogt zeer stoer.

Het schuren, zoeten en polijsten van natuursteen vloeren gebeurt door de tegels met een zeer fijne korrel te schuren. Door enkel droog te schuren ontstaat er een vlakke en matte toplaag. Bij zoeten wordt er geschuurd met water tot dat er een eiglans ontstaat. Bij polijsten wordt de korrel verkleind en wordt er geschuurd met water tot er een spiegelglans ontstaat. Zowel bij zoeten als bij polijsten wordt de kleur van de tegel donkerder. Wanneer een natuursteen droog geschuurd wordt behoud hij zijn natuurlijke kleur.

Het branden van natuursteen vloeren gebeurt zoals de naam al zegt met een brander. Deze afwerking zorgt niet alleen voor een moderne en stoere uitstraling. Het zorgt ook voor zeer veel gebruikersgemak. Tijdens het branden worden de zachtste delen van de natuursteen uit de steen gebrand. De natuursteen is na deze behandeling mat, zeer kras-vast en antislip. Wanneer de tegels na het branden ook nog geborsteld worden ontstaat er een onregelmatig glanzend oppervlak. Door de leerachtige structuur noemen we deze afwerking “leather finish”.

Hieronder vindt u enkele voorbeelden van Moderne Natuursteen Vloeren geleverd en verwerkt door Van den Heuvel & Van Duuren.

De Voordelen van Moderne Natuursteen Vloeren

Onze moderne vloeren zijn vaak strak en glad afgewerkt. Dit heeft als voordeel dat ze gemakkelijk te dweilen zijn. Daarnaast worden de tegels vaak gemaakt van materialen waarin we bijpassend maatwerk kunnen leveren, zoals vensterbanken, traptreden en bijv. keukenbladen.

Natuursteen Vloeren voor Projecten

Onder de categorie projecten rekenen wij de vloeren die geschikt zijn voor intensief gebruik en waarvan leveringen in grote hoeveelheden mogelijk zijn. Deze eigenschappen zijn vaak belangrijk voor grote en  druk bezochte ruimtes als kantoren, winkels en bijv. winkelcentrums.

Hieronder vind u enkele voorbeelden van Natuursteen Projecten geleverd en verwerkt door Van den Heuvel & Van Duuren.

Het Onderhouden van een Natuursteen Vloer

Iedere natuursteen vloer heeft zijn eigen eigenschappen. Hierdoor is er geen vast protocol voor het onderhouden van natuursteen in het algemeen. Het juiste onderhoud en de juiste behandeling van een natuursteen vloer is afhankelijk van het materiaal en de plaats waar de natuursteen verwerkt is. Uiteraard geven wij u graag een advies op maat.

Het Impregneren van een Natuursteen Vloer

Een impregneer heeft als doel de toplaag van de steen vuil en waterafstotend te maken. Hierdoor neemt de tegel veel minder vuil en vocht op en wordt het onderhoud van de vloer een stuk gemakkelijker. Impregneren kan kleurloos met de S234 van Moeller Stone Care en kleurverdiepend met de S242 van Moeller Stone Care. Het impregneren van een natuursteen vloer hoeft (afhankelijk van het gebruik van de vloer) maar 1 keer per 5-10 jaar te gebeuren.

Natuursteen Zeep (Boenzeep)

Boenzeep is een natuurlijke zeep met toegevoegde olie die de natuursteen vloer voedt. Door de steen te voeden wordt hij steeds minder gevoelig voor vuilopname. De Boenzeep werkt in veel gevallen ook kleurverdiepend. U gebruikt Boenzeep eens in de 2-3 maanden door het dweilwater. Makkelijk en zeer effectief.

Het Wekelijks Onderhoud van een Natuursteen Vloer

Voor het wekelijks onderhoud van een natuursteen vloer adviseren wij u te dweilen met enkel schoon water of met een natuursteenzeep met weinig vetten zoals de P323 Edelzeep van Moeller Stone Care.

Mocht u één van deze onderhoudsproducten willen bestellen, dan kan dat gemakkelijk via onze webwinkel: www.onderhoudshop.nl

Het Verwerken van een Natuursteen Vloer

Het verwerken van een natuursteen vloer is een vak apart. Natuursteen kent veel natuurlijke eigenschappen die een belangrijke rol kunnen spelen tijdens de verwerking. Het is dan ook belangrijk dat degene die de natuursteen verwerkt deze kennis in huis heeft. Ook kleine maat en dikte verschillen zijn inherent aan natuursteen. Deze verschillen dienen opgevangen te worden in de lijm of specie. Ook hier is ervaring voor nodig.

Van den Heuvel & Van Duuren levert lijm en voegmaterialen welke in het speciaal geschikt zijn voor natuursteen. Zo zijn onze lijm en voegmaterialen vrij van zuren en zeer flexibel.

Van den Heuvel & Van Duuren adviseert om natuursteen altijd te verwerken met de door ons geadviseerde lijm en voegmaterialen en gebruik te maken van onze tegelzetters van het TegelzettersGilde.