Basalt Natuursteen Vloeren en Terrassen

Verschillende soorten, maten en afwerkingen verkrijgbaar bij

Van den Heuvel & Van Duuren

Basalt is een keiharde natuursteen met een rustig en modern karakter.

Deze natuursteen is zowel voor binnen als buiten geschikt. Daarnaast is deze steen buiten minder gevoelig voor verkleuring dan veel andere natuursteensoorten. Dit is dan ook één van de redenen dat basalt zo populair is.

Basalt is een stollingsgesteente. Dat wil zeggen dat het magma uit de vulkaan na een vulkaanuitbarsting afkoelt en verhardt.

De krimp die optreedt bij de stolling van de basaltlava leidt tot de typische zeshoekige structuren (basaltzuilen). In Nederland zie je deze vorm nog terug als traditionele dijkbekleding en op golfbrekers en strandhoofden. Deze vormen zijn afkomstig uit dit natuurlijke proces en worden dus niet zo gezaagd of gekapt.

Basalt is meestal zwart of grijs van kleur en past daarom ook uitstekend bij een modern of minimalistisch interieur. Basalt slijt niet snel en het weer heeft weinig invloed op de steensoort, waardoor het ook buiten prima te verwerken is. Het materiaal verkleurt niet en kan tegen vorst. Basalt is dan ook ideaal voor mensen die hun terras mooi willen laten aansluiten op hun binnenvloer.

Om het u zo eenvoudig mogelijk te maken bij het uitzoeken van een vloer hebben wij alle basalt vloeren in een handig overzicht geplaatst. Via onderstaande knop kunt u dit overzicht bekijken.

“Van den Heuvel & van Duuren” verkoopt verschillende soorten basalt tegels. Wij selecteren verschillende leveranciers voor deze basalt en importeren in enkele gevallen de basalt tegels zelf uit de groeve.

Om een indruk te krijgen, kunt u hieronder wat voorbeelden uit ons assortiment bekijken.

Basalt

Basalt binnenvloeren

Bij “van den Heuvel & van Duuren” hebben we verschillende Basalt vloeren. Deze vloeren verschillen allemaal in kleurtint en afwerking. Hieronder ziet u wat voorbeelden van onze Basalt vloeren voor binnen

Olivian Black “Satinato”

De Olivian black “Satinato” is een gebrande basalt die eerst gebrand en vervolgens geborsteld wordt.

Deze bewerking geeft deze basalt een zeer modern en strak karakter, zonder het oppervlak direct glad en glanzend te maken. De Olivian Black “Satinato” heeft door zijn bewerkte oppervlak dan ook een stoere uitstraling. Een groot voordeel van deze afwerking is het onderhoud. Deze basalt vloer is namelijk zeer vergevingsgezind en vertoont weinig gebruikerssporen.

De Olivian Black Satinato wordt strak gezaagd geleverd, zonder facet.

Olivian Black “Gezoet”

Gezoet wil zeggen dat de tegels mooi dicht en vlak geschuurd zijn tot er een eiglans ontstaat.

Deze basalt vloer wordt prachtig gezoet en heeft dan ook een zeer chique karakter. Doordat deze tegel niet zo dicht geschuurd wordt dat hij gaat spiegelen, is de vloer wat handiger in het gebruik dan de Olivian Black “Gepolijst”. U ziet daardoor minder snel voetstappen en dergelijke op deze vloer.

Ook dit is een moderne stijlvolle basalt vloer, die daarnaast prettig in het gebruik is.

Basalt buitenvloeren

Omdat basalt erg gebruiksvriendelijk is en weinig last heeft van verkleuring, wordt deze steen grootschalig buiten gebruikt. Zeker in de moderne tuinen komen deze tegels perfect tot hun recht. Daarnaast kunt u de terrastegels natuurlijk perfect combineren met onze basalt binnenvloeren. Zo creëert u een natuurlijke overgang van binnen naar buiten.

Tibet Olivian Black

De Tibet Olivian Black laat duidelijk de vulkanische afkomst van de basalt zien. Doordat deze Tibet Olivian Black gebrand is, is deze terrastegel niet glad. Zelfs bij regen blijft deze terrastegel stroef. Dit is een groot voordeel in de herfst of winter. En zeker voor oudere mensen is dit een fijne en veilige bijkomstigheid.

Naast praktisch is deze tegel ook mooi antraciet van kleur. Deze prachtige basalt tegels zijn dan ook gemakkelijk te combineren met andere materialen en bijvoorbeeld tuinmeubelen.

Bent u enthousiast geworden door de bovenstaande voordelen van de Tibet Olivian Black? Vraag dan direct uw offerte aan op onze outdoor pagina.

Het verwerken van Basalt vloeren

Wanneer u een basalt vloer bij ons koopt, raden wij u aan om deze te laten leggen door één van onze gespecialiseerde tegelzetters. Deze mensen weten alles over de natuurstenen, lijmen en voegproducten die “van den Heuvel & van Duuren” verkoopt. Op deze manier bent u (maar ook wij) verzekerd van een maximaal eindresultaat.

Wilt u toch zelf aan de slag met onze producten? Dat kan. Lees dan in ieder geval even onze adviespagina op deze website, die wij hiervoor geschreven hebben. Op deze manier kunt onnodige problemen voorkomen.

Het leggen van Basalt terrastegels

Wanneer u een terras gaat leggen van basalt terrastegels, dan kunt u deze het beste plaatsen in de specie of in het gestabiliseerde zand.

DEZE KLANTEN KOZEN AL EERDER VOOR EEN BASALT
VLOER BIJ VAN DEN HEUVEL & VAN DUUREN

Klantportfolio’s

Fam. Schop

De Fam. Schop vertelde ons in onze showroom in Breda dat ze op zoek waren naar een grote tegel met een strakke en moderne uitstraling. De Olivian Black Gevlamd is het geworden.