Black Berry Leisteen

Black Berry leisteen staat bekend om zijn breukruwe oppervlak en rustige kleurnuances. Wie een rustige leisteen vloer zoekt met een mooie natuurlijke uitstraling komt dan ook al snel bij de Black Berry leisteen uit.

De Herkomst van Black Berry Leisteen

Black Berry leisteen wordt gewonnen in Brazilië. Hier worden grote schotsen leisteen uit de groeves / bergen gespleten. Deze schotsen worden worden vervolgens zorgvuldig gespleten in platen. Daarna worden de platen verwerkt tot tegels.

Het Kalibreren van Black Berry Leisteen

Om de tegels beter verwerkbaar te maken laten wij al onze Black Berry leisteen tegels kalibreren. Dit wil zeggen dat we de tegels aan de onderkant laten frezen, zodat de tegels allemaal ongeveer dezelfde dikte krijgen. Het voordeel hiervan is dat onze Black Berry tegels hierdoor te verlijmen zijn.

Black Berry Leisteen heeft een aantal bijzondere eigenschappen. Lees daarom ook altijd ons verwerkingsadvies!

Het Onderhoud van Black Berry Leisteen

Het onderhoud van Black Berry natuursteen is erg gemakkelijk. Doorgaans is het gebruik van een voedende zeep al voldoende om de Black Berry leisteen in top conditie te houden.

Wanneer u de Black Berry leisteen gaat gebruiken in de badkamer kunt u de tegels het beste impregneren. Na het impregneren is de Black Berry leisteen waterafstotend en ook minder gevoelig voor kalk.