Bourgondische Dallen imitatie

Bij uw zoektocht naar Bourgondische Dallen komt u misschien ook imitatie Bourgondische Dallen tegen. Deze imitatiedallen worden in de fabriek gemaakt op basis van cement en zijn geïnspireerd op oude kasteel vloeren. Toch blijft het een feit dat een tegel op cementbasis de naam Bourgondische Dallen natuurlijk niet mag dragen. Een Bourgondische Dallenvloer hoort namelijk van een goede kalksteen gemaakt te zijn.

Prijzen imitatie Bourgondische Dallen

Naast het feit dat we niet over een échte natuursteen vloer praten, is een imitatie Bourgondische Dallen vaak niet goedkoper dan een echte Bourgondische Dallen vloer. Waarom de prijzen van de imitatie Bourgondische Dallen niet lager liggen is een vraagteken omdat cementgebonden tegels zeer goedkoop zijn om te maken.

Echt en Nep

Natuurlijk is het verschil tussen imitatie Bourgondische Dallen en echte Bourgondische Dallen goed te zien en te voelen. De sfeer die een echte Bourgondische Dallen vloer ademt is onevenaarbaar. De kleurspelingen van een verouderde kalksteenvloer wint het altijd van een cementtegel. Iedere tegel van ons is anders. Dat is ook de charme. Dit is niet na te maken met een mal. Zeker in grotere oppervlakken, wanneer dezelfde print van de cementtegels terugkeert, is goed te zien of u een echte of een imitatie vloer in huis heeft gehaald.