Bourgondische Natuursteen Vloer

Als het gaat om verouderde en Bourgondische vloeren is Van den Heuvel & Van Duuren een absolute specialist! In ons assortiment vindt u dan ook een ruim assortiment Bourgondische natuursteen vloeren.

Als we praten over een Bourgondische natuursteen vloer, dan bedoelen we een verouderde natuursteen vloer met een landelijk en doorleefd karakter. Al onze Bourgondische natuursteen vloeren kenmerken zich dan ook door hun verouderingen. En de manier waarop de natuursteen verouderd wordt bepaald hoe oud en doorleefd de vloer er uit ziet.

Verschillende Manieren van Verouderen

Trommelen

De meest gebruikte manier om natuursteen tegels een doorleefd karakter te geven is “trommelen”. Hierbij worden natuursteen tegels in een roterende lading grind gelegd.

Door de wrijving van het grind krijgt de tegel een doorleefd oppervlak en afgeronde kanten. Een groot voordeel van trommelen is dat het oppervlak vaak dusdanig doorleefd raakt dat verdere gebruikerssporen haast niet meer zichtbaar zijn. Dit maakt een getrommelde tegel ideaal voor mensen die een vloer willen met weinig onderhoud.

Tegels die getrommeld worden kunnen voor het trommelen ook al bewerkt worden. In dat geval worden de tegels vaak geschuurd of gezoet. De tegels krijgen hierdoor vaak een wat donkerdere kleur.

Handmatig Verouderen

Een andere manier van verouderen is “Handmatig Verouderen”. Dit wordt ook wel “Manueel Verouderen” genoemd. Bij deze manier van verouderen worden er handmatig gebruikerssporen aangebracht die identiek zijn aan echte oude tegels.

Dit kan zijn door de zijdes grof te verouderen, ook wordt er vaak handmatig geschuurd om de juiste kleur en glooiingen te creëren. Een handmatig verouderde Bourgondische natuursteen vloer heeft net wat meer karakter.

Een uitzonderlijke afwerking die met de hand wordt aangebracht is ‘Boucharderen’. Hierbij wordt het oppervlak van de steen gehamerd. Dit is niet alleen prachtig om te zien. Maar het is ook een perfecte oplossing voor een tegel die anti-slip moet zijn.

Naast dat een Bourgondische natuursteen vloer een sfeervolle toevoeging is aan uw interieur, zijn deze vloeren ook vaak het gemakkelijkst in het onderhoud. Door het toch al geleefde karakter van de vloer zijn kleine gebruikerssporen namelijk haast niet zichtbaar. Daarnaast zijn dit “leef vloeren”. Hoe langer een Bourgondische natuursteen vloer ligt hoe mooier hij eigenlijk wordt.

Onderhoud van een Bourgondische natuursteen vloer

Het onderhouden van een Bourgondische natuursteen vloer is vaak gemakkelijk. Het is echter afhankelijk van de steensoort en de plaats van verwerking, welke producten u hier het beste voor kunt gebruiken. Vraag ons daarom gerust om advies. Wij kunnen u een persoonlijk onderhoudsadvies aanbieden.

Het Verwerken van een Bourgondische natuursteen vloer

Het verwerken van een Bourgondische natuursteen vloer is een specialisme. Vaak zijn verouderde natuursteen vloeren namelijk niet geheel maatvast. Daarnaast zitten er vaak wat dikte verschillen in dit soort materialen. Een ervaren natuursteen verwerken weet hier uiteraard mee om te gaan, maar een minder ervaren tegelzetter kan hierbij tegen de lamp lopen.

Van den Heuvel & Van Duuren adviseert altijd gebruik te maken van de door ons voorgeschreven lijm en voegmaterialen en de vloer te laten verwerken door het TegelzettersGilde. Deze specialisten hebben jarenlange ervaring en weten precies om te gaan met ieder type natuursteen.

DEZE KLANTEN KOZEN AL EERDER VOOR EEN BOURGONDISCHE
NATUURSTEEN VLOER BIJ VAN DEN HEUVEL & VAN DUUREN

Klantportfolio’s

Fam. Kleinbekman

De familie Kleinbekman ging voor de Bourgondische Dallen Limeyrat Blue Valmy toen zij deze zagen in onze showroom.

Fam. Otten

Deze familie zocht voor hun huis stijlvolle en natuurlijke materialen, waarbij de tegels hard en slijtvast moesten zijn en kwamen terecht bij Indigo Historic

Fam. van Klink

In de zoektocht naar een vloer met een uniek karakter kwam de familie van Klink bij de Limeyrat Rustiques Melange Bourgondische Dallen vloer.