Chinees Hardsteen Plinten

Als u een Chinees hardsteen vloer heeft liggen is het natuurlijk mooi om deze af te werken met een plint van dezelfde Chinees hardsteen. Vdh-vd.nl laat deze plinten maken in dezelfde groeve / fabriek als de Chinees hardsteen vloeren die zij verkopen. Door exact dezelfde hardsteen te gebruiken sluit uw hardsteen plint nog mooier aan op uw Chinees Hardsteen vloer. Deze plinten worden geleverd in de maat 60x6x1,5 en worden zowel aan de voorzijde als op de bovenzijde gezoet. Ook wordt het allerscherpste randje van de bovenkant verwijderd, zodat de plinten gemakkelijk schoon te maken zijn en u hier niet met bijv. een doek achter blijft hangen.

De voordelen van een Chinees Hardsteen plint

Het plaatsen van een Chinees hardsteen plint heeft verschillende voordelen. Naast dat het er erg mooi uitziet, is het namelijk ook erg praktisch. Zeker bij het dweilen is een Chinees hardsteen plint erg fijn. Door de plinten kunt u uw muur namelijk niet raken met uw dweil. Maar ook tijdens het vegen kunt u uw stukwerk niet kapot stoten. Daarnaast hoeft u uw Chinees hardsteen plinten natuurlijk niet te schilderen. 🙂

Het plaatsen van Chinees Hardsteen plinten

Als u zelf uw Chinees hardsteen plinten gaat plaatsen, houd dan rekening met de volgende dingen.

1. Heeft u een vloer van 60×60 tegels? Laat dan de voegen van de vloer met die van de hardsteen plint stroken (bij andere maten laat u de voeg willekeurig verspringen).

2. Op de hoeken kunt u de Chinees hardsteen plinten in het verstek zagen. Zorg hierbij dat er altijd een randje van 2 mm overblijft. Zo voorkomt u dat de hoekjes kapot springen.

3. Gebruik bij het plaatsen van Chinees hardsteen plinten geschikte natuursteen lijm en voeg materialen.

Heeft u interesse in Chinees hardsteen plinten? Neem dan eens een kijkje in ons assortiment.