Chinees hardsteen schoonmaken

Bij Vdh-vd.nl krijgen wij vaak vragen over het schoonmaken van Chinees hardsteen. Om U een handje te helpen heb ik deze blog voor U geschreven. Hierin leg ik het een en ander uit over het schoonmaken van Chinees hardsteen.

Belangrijk bij het schoonmaken van Chinees hardsteen
Als U van plan bent om uw Chinees hardsteen schoon te gaan maken is het belangrijk het juiste product hiervoor te kiezen. Wij raden onze klanten altijd aan om de R155 zuurvrije grondreiniger van Moeller te gebruiken. Het voordeel van deze R155 is dat hij de toplaag van uw Chinees hardsteen niet aantast. Toch is deze reiniger wel zo uitgebalanceerd dat hij moeiteloos bouwvuil en oude onderhoudsmiddelen verwijdert.

Het schoonmaken van uw Chinees hardsteen

Als U gebruik gaat maken van deze R155 zuurvrije grondreiniger, dient U de volgende stappen te doorlopen:

1: Als U vloerverwarming heeft, dan moet deze uitgezet gezet worden. Wacht hierna tot de vloer weer zijn natuurlijke temperatuur heeft.

2: Verdun de pure R155 zuurvrije grondreiniger in een verhouding van 1:2 tot 1:20 met warm water. De mengverhouding is afhankelijk van de vervuiling.

3: Reinig met dit mengsel de vloer met behulp van een schobber, borstel of een geschikte pad. (geen schuurspons gebruiken!)

4: Laat na het schobben of borstelen het reinigingsmiddel nog even inwerken. (niet laten indrogen)

5: Reinig nu de vloer nogmaals en neem het vuil op.

6: Spoel het bewerkte oppervlak goed na met schoon helder water.

Uw Chinees hardsteen opnieuw behandelen

Als uw Chinees hardstenen vloer schoon en helemaal droog is, dan kunt U de vloer (opnieuw) behandelen. Hiervoor kunt U kiezen uit meerdere producten en afwerkingen.

Neem eens een kijkje in ons assortiment van de verschillende producten die hiervoor geschikt zijn.