Chinees Hardsteen

Chinees Hardsteen is erg populair aan het worden. Dit is niet zo vreemd. 🙂 Chinees hardsteen is zowel qua uiterlijk, als qua prijs erg aantrekkelijk. Door de opmars van Chinees hardsteen en zijn concurrerende werking in de natuursteen industrie worden er echter veel nadelen opgeworpen m.b.t Chinees hardsteen. Laat U hierdoor niet gek maken.

Om alle vragen en twijfels weg te nemen over Chinees hardsteen, het volgende 🙂

Veel tegel en natuursteen verkopers proberen mensen ervan te overtuigen dat de kwaliteit van Chinees hardsteen minder is dan dat van bijv. Belgische hardsteen. Dit komt vaak voort uit het prijsverschil tussen Chinees hardsteen en andere natuursteen soorten. De Chinese hardsteen is nu al een tijdje in ons land en prijstechnisch gezien is dat voor de oude natuursteenhandel niet fijn. Echter voor de consument is dit geweldig. U kunt een natuurstenen binnenvloer kopen voor 1/3 van de gebruikelijke prijs. Daarnaast is Chinees hardsteen nog een van de hardste natuursteen soorten die er zijn ook. En zeg zelf… Het is een schitterende steen!

Een verhaal dat vaak voorbij komt in de showroom is: Ik was in een andere winkel….. die zeiden dat er kalk in Chinees hardsteen zit. Klopt dit? Het antwoord hierop is makkelijk. Ja. En dat zit in de Belgische hardsteen ook. Hardsteen is een kalksteen. Dit geldt dus voor iedere hardsteen. Het enige echte verschil zit hem in de fossielen van de natuursteen soorten. De verschillende situaties van vulkaanuitbarstingen, waterstromingen en bijv. de dieren en planten die er leefden in het gebied waar de steen gewonnen wordt, bepalen de verschillen in het uiterlijk van de hardsteen. Echter zijn de verschillen hierdoor ook niet zo groot. Het gaat om kleine details in structuur en kleur. U kunt dus met een gerust hart Chinees Hardsteen kopen.

Neem het maar aan van iemand met 15 jaar ervaring!