Chinese natuursteen

De opkomst van Chinese hardsteen / natuursteen heeft door de jaren niet stil gestaan. Vooral de laatste jaren heeft Chinese natuursteen een belangrijke rol in de Europese interieurs gekregen. Dit heeft niet alleen met de prijs te maken. Naast het feit dat Chinese hardsteen / natuursteen voordelig is, zijn er natuurlijk meer voordelen. Een belangrijk onderdeel van deze voordelen is de kleur van de Chinese hardsteen / natuursteen. De geschiedenis van onze aarde ziet U terug in de fossielen van natuursteen. En daar hebben onze Chinese vrienden het niet slecht mee getroffen :-).

De fossielen in Chinese hardsteen geven de natuursteen een mooie warme tint mee. Doordat er weinig waterstromen door de Chinese grondlagen hebben gelopen heeft Chinese hardsteen dan ook enkel wat kleine wateradertjes. En deze komen ook maar zelden voor. Andere hardsteen soorten hebben vaak last van veel grote witte wateraders. Veel mensen vinden dit niet mooi.

Daarnaast ziet U vooral kleine fossielen in Chinese hardsteen. Dit geeft de Chinese hardsteen een rustig maar natuurlijk uiterlijk. De enige grotere fossielen die U in de Chinese natuursteen tegenkomt, zijn afkomstig van stukken lava en versmolten steensoorten die minder kalk bevatten. Deze beige fossielen maken de steen af. Chinese hardsteen is een natuursteen vol leven. Met zijn rustige uiterlijk en warme tint is hij inmiddels niet meer weg te denken uit de mooiste interieurs.

Qua prijs, kleur en uiterlijk dus voordelen genoeg. Maar daar houdt het niet op. Chinese natuursteen is ook nog plezierig in het gebruik. Na het plaatsen van een Chinees natuurstenen vloer kunt U kiezen voor verschillende behandelingen. Deze behandelingen van Chinese natuursteen zorgen ervoor dat U een mooie duurzame vloer heeft voor jaren. U kunt hierbij kiezen voor chemische en biologische impregneermiddelen.

Lees ook onze andere blogs over Chinees hardsteen. En de eigenschappen van deze prachtige Chinese natuursteen.