De nadelen van Chinese Hardsteen

Een logische stap van mensen die overwegen Chinese hardsteen te kopen, is het onderzoeken van de nadelen van Chinese hardsteen. Wij hebben de meeste vragen wel gehoord en dachten laten wij alles eens op een rijtje zetten voor U.

Chinese Hardsteen is een natuursteen die gewonnen wordt in China (de naam zegt het al ūüôā ). De opbouw van deze kalksteen bestaat uit versmolten lagen steen en lava. Deze bepalen dus ook de structuur van de hardsteen. Chinese hardsteen is o.a. te herkennen aan zijn warme tint. Deze tint komt niet voor in andere hardsteen soorten, die veel blauwer zijn. Dit noemen wij dan ook een eerste voordeel.

Iedere natuursteen krast. Dit is een feit waar niemand iets aan kan doen. Er is altijd iets dat harder is dan natuursteen. Ja dit is een nadeel. Chinese hardsteen is echter wel harder dan bijv. zijn belgische broer. Dat is dus voor ons een 2e voordeel.

Dan is er natuurlijk altijd nog de vraag wat de prijs kwaliteit verhouding is? Gezien het feit dat Chinese hardsteen één van de hardste hardstenen is. En dat de kleurtint één van de warmste is. Met daarnaast het voordeel dat Chinese hardsteen maar 1/4 van de prijs van zijn concurrenten kost, lijkt me dit antwoord duidelijk. Deze steen is echt de moeite waard om te overwegen.

Mocht U vragen hebben? Of wilt U de Chinese hardsteen een keer in het echt zien?

Neem gerust contact met ons op en/of maak een afspraak voor een bezoek in onze showroom.

lees ook ons blog over krassen in chinees hardsteen