Top selectie

Franse Kalksteen

Als het gaat om Franse kalksteen, dan is Van den Heuvel & Van Duuren de absolute specialist.

Of het nu gaat over authentieke Franse Bourgondische Dallen, of over een strakke geschuurde Franse kalksteen, bij Van den Heuvel & Van Duuren heeft u alle keuze. Ook maatwerk in Franse kalksteen is geen enkel probleem.

Franse kalksteen kenmerkt zich door zijn unieke kleuren. Deze kleuren verschillen van zandbeige tot grijs, maar ze zijn altijd elegant en subtiel. Ook is de structuur van de Franse kalksteen is uniek. Deze natuursteen heeft een fijne maar open structuur, waardoor het materiaal een zeer rustig karakter heeft.

Blue Valmy

De Blue Valmy is de meest geschikte Franse Kalksteen als u tegels uit de groeve wilt hebben met de meest grijze kleurtinten.

Limeyrat Rustiques Melange

De Limeyrat Rustiques Melange is uitermate geschikt als u op zoek bent naar een vloer met prachtige kleurschakeringen en verschillende afwerkingen.

Bourgondische Dallen St. Germain

Bent u op zoek bent naar een vloer met een zeer luxe uitstraling? De St. Germain is de beste Franse kalksteen die u maar kunt vinden.

Bourgondische Dallen

Franse kalksteen is misschien wel het meest bekend vanwege de Bourgondische Dallen. Deze vaak verouderde vloeren zijn zeer gewild onder mensen die een authentieke sfeer in hun inrichting willen brengen. Een goede Bourgondische Dallen vloer kenmerkt zich dan ook door zijn verouderde en rustieke afwerking. Daarnaast worden deze vloeren vaak op banen of in andere verbanden geleverd. Dit versterkt het karakter van de vloer. Van den Heuvel & Van Duuren werkt samen met een kleine groeve in de Dordogne voor het vervaardigen van onze Franse Bourgondische dallen. Hier is de kleur perfect en worden de tegels nog volgens oud ambacht bewerkt en verouderd. Ook wanneer er hier een strakke kalksteen vervaardigd wordt, is duidelijk te zien dat er sprake is van echt vakmanschap.

Hieronder vindt u onze selectie best verkochte Franse Kalksteen “Bourgondische Dallen”

Bourgondische Dallen Blue Valmy

Onze Blue Valmy Bourgondische Dallen worden tegel voor tegel op kleur geselecteerd. Enkel de Franse kalksteen met de meeste grijstinten wordt gebruikt voor het vervaardigen van deze prachtige Bourgondische Dallen.

Door zijn rustieke grijstinten is dit een vloer die zich gemakkelijk laat combineren met verschillende inrichtingen. Uiteraard komt deze vloer het beste tot zijn recht in een authentieke landelijke setting.

Bourgondische Dallen Limeyrat Melange

Deze prachtige Franse kalksteen wordt uniek verouderd. Er wordt tijdens het verouderen zelfs gebruik gemaakt van verschillende afwerkingen. Dit in combinatie met de kleurnuances in deze Bourgondische Dallen vloer, maakt dat de Limeyrat Rustiques Melange een absolute prachtvloer is.

De Limeyrat Rustiques Melange bevat alle kleuren Franse kalksteen die in de groeve gewonnen worden.

Bourgondische Dallen St. Germain

Deze prachtige lichte Franse kalksteen kenmerkt zich door zijn subtiel verouderde afwerking en geborstelde oppervlak. Hierdoor heeft de St. Germain een zeer elegante en luxe uitstraling.

Deze exclusieve Franse kalksteen wordt in kleine partijen geselecteerd op lichte kleuren. Hierdoor is er soms wel wat levertijd op dit materiaal. Wie dus de moeite neemt om even te wachten, wordt maximaal beloond!

Bourgondische Dallen Brossées

De Bourgondische Dallen Brossées staan bekend om hun prachtige zandkleur en chique strakke afwerking. Voor wie een klassieke vloer zoekt is dit paradepaardje uit de Dordogne absoluut het overwegen waard.

Doordat deze Franse kalksteen strak gezaagd en zeer fijn geborsteld geleverd wordt, is dit een vloer die ongekende luxe uitstraalt. Kom hem bekijken in onze showroom!

Het onderhouden van Franse Kalksteen

Franse kalksteen is van zichzelf een wat poreuze natuursteen. Om deze reden adviseren wij onze klanten altijd de vloer na het leggen direct goed te behandelen. Dit voorkomt onnodig onderhoud en zorgt ervoor dat de vloer jarenlang in topconditie blijft.

De juiste behandeling verschilt per vloer en ruimte waar de Franse kalksteen verwerkt wordt. Uiteraard geven wij u hier graag een passend advies in.

Het verwerken van een Frans kalksteen

Tijdens het verwerken van een Franse kalksteen is het belangrijk dat u de juiste lijm en voegmaterialen gebruikt. Bij gebruik van verkeerde lijm en voegmaterialen loopt u namelijk het risico op vlekvorming. Ook is het voegen van een Franse kalksteen vaak een hele klus. De tegels zijn poreus en zijn daarom tijdens het voegen niet makkelijk schoon te maken.

Van den Heuvel & Van Duuren adviseert daarom altijd gebruik te maken van de door ons voorgeschreven lijm en voegmaterialen. Ook adviseren wij gebruik te maken van de specialisten van het TegelzettersGilde. Deze natuursteen verwerkers hebben ruime ervaring met het verwerken van onze Franse kalksteen. Zo weet u zeker dat uw vloer er straks als een 10 bij ligt.

DEZE KLANTEN KOZEN AL EERDER VOOR EEN FRANSE KALKSTEEN
VLOER BIJ VAN DEN HEUVEL & VAN DUUREN

Klantportfolio’s

Fam. van Klink

Een artistieke kleurenmix van beige- en bruintinten geven de Bourgondische Dallen Limeyrat Rustiques Melange een stoer en landelijk karakter.

Fam. Kleinbekman

De Fam. Kleinbekman kwam bij ons in Breda op bezoek en waren een van de eerste om deze Franse kalksteen te aanschouwen. Het werden ook meteen de tegels voor hun vloer.