Ambachtelijke Witjes

Ambachtelijke Witjes

Een oud Hollands Fries Witje is meer dan alleen een tegeltje. Mensen die een liefde hebben voor deze tegels zoeken een gevoel. Een oud Hollands Witje is namelijk een tegel met een verhaal.

Het maken van een écht oud Hollands Witje is dan ook met recht een ambacht te noemen. Bij “van den Heuvel & van Duuren” zijn wij erin geslaagd een samenwerking aan te gaan met misschien wel de beste ambachtsman op dit gebied.

Ambachtelijke Witjes
Prachtige ambachtelijke Witjes

Onze Witjes

Onze witjes worden op authentieke en ambachtelijke wijze gemaakt door een gezin in Friesland. Deze prachtige mensen dragen dit ambacht op handen en doen er dus alles aan om het proces van de makelij zo min mogelijk aan te tasten. Dit is dan ook recept voor het mooiste ambachtelijke, oud Hollands Friese Witje.

Door gebruik te maken van een familie bedrijf waar dit ambacht in het bloed zit, kunnen wij de mooiste authentieke, ambachtelijk witjes aanbieden. Daarnaast produceren wij sierrandjes en kunt u iedere historische en / of waardevolle herinnering bij ons laten verwerken in de vorm van een handgeschilderd tegeltableau.

De échte witjes

Uiteraard kunt u er bij ons vanuit gaan dat uw witjes over alle ambachtelijke kenmerken beschikken zoals:

  • Formaat 13x13cm
  • Glazuring in Friese wittinten (andere kleuren op bestelling mogelijk).
  • Kleine afdrukken van spijkergaatjes in het glazuur door ambachtelijk fabricage proces.

vt banner

“van den Heuvel & van Duuren”… Wij doen meer!