Friese Witjes

Als we praten over een oud Hollands product, dan zijn Friese Witjes het perfecte voorbeeld. Deze prachtige handgemaakte tegeltjes zijn al sinds ca. 1600 de ambachtelijke trots van Friesland.

Friese Witjes

De Friese Witjes worden ook vaak “oud Hollandse Witjes” genoemd. Logisch, want wie in Nederland kent ze niet. Ze komen voor in de mooiste monumentale panden en zijn dan ook onmisbaar in het beeld van de Nederlandse architectuur.

Friese Witjes worden van vroeger uit gemaakt door Friese gezinnen die dit vak met de paplepel in gegoten krijgen. Juist dit maakt dat de ambachtelijke Witjes van nu identiek zijn aan de oude Friese Witjes van vroeger.

Beschilderde Friese Witjes

Wanneer u terug kijkt in de tijd ziet u ook dat Friese Witjes vaak beschilderd werden. De mooiste en bekendste beschilderingen zijn dan ook geregistreerd. Al deze kunstwerken, tot de kleinste versieringen hebben wij voor u verzameld. Op deze manier kunnen wij iedere gewenste beschildering voor u laten reproduceren. Vaak zijn deze beschilderingen door de jaren verloren gegaan door verbouwingen, of zelfs het verdwijnen van oude panden. Wij helpen u graag bij het vinden van uw gewenste witjes, tableaus en het reproduceren hiervan.

Wij bieden u de mogelijkheid om op authentieke wijze, Friese witjes te laten beschilderen door onze Friese kunstenaars. Deze kunstenaars doen dit nog steeds met even veel gevoel en passie als hun voorgangers. Wanneer u dus graag beschilderde Friese Witjes wilt bestellen, laat het ons weten. De mogelijkheden zijn onbeperkt! Vraag gerust naar de mogelijkheden.

Onze Friese Witjes

Uiteraard leveren wij alleen de échte ambachtelijke Friese Witjes, welke gemaakt worden in Friesland. U kunt er dan ook vanuit gaan dat onze Friese Witjes aan alle kenmerken voldoen waar een oud Hollands Fries Witje aan moet voldoen.