Hollandse Witjes

Friese of “Hollandse” witjes zijn ontstaan rond ca. 1600, toen gezinnen in Friesland deze tegels gingen bakken als wandbekleding en versiering. Dezelfde Hollandse witjes worden vandaag de dag nog steeds gebakken in Friesland door gezinnen die dit van vroeger uit geleerd hebben en dit prachtige ambacht voortzetten.

Het Verschil

Vdh-vd.nl heeft een directe samenwerking met zo’n gezin, dat met liefde voor het vak deze Hollandse witjes voor ons produceert. Deze mensen zorgen ervoor dat de oude recepten qua klei samenstellingen en glazuur bewaard blijven. Ze leveren ons dan ook de échte ambachtelijke Friese Hollandse Witjes die u bij ons kunt bestellen. Zo maken wij het verschil…

Ambachtelijke Witjes VTWonenPrachtig in uw interieur

Niet voor niets stonden onze Hollandse witjes al eens in de VTWonen. Onze Witjes zijn een oud Hollands product dat een zeer sfeervolle toevoeging kan zijn in vele interieurs. Of u de Hollandse witjes nu combineert met oude materialen, of juist toepast in een strak interieur dat wel wat warmte kan gebruiken… Onze ambachtelijke Hollandse witjes brengen overal sfeer.

Speciale Wensen

Door de directe samenwerking met onze mensen in Friesland zijn wij ook in de mogelijkheid onze Hollandse witjes te laten beschilderen door gespecialiseerde Friese kunstenaars die bekend zijn met de oude tegeltableaus uit de geschiedenis boeken. Deze kunstenaars werken al jaren samen met onze tegel makers. Deze mensen staan dan ook garant voor prachtige resultaten. Vraag gerust naar de mogelijkheden.

Witjes Tegels