Harappa Stone Leisteen

Harappa Stone is een prachtige leisteen die in India wordt gewonnen. Hij wordt  gewonnen in grote groeves. Doordat de Harappa Stone erg gelaagd is, wordt deze natuursteen eerst in grote platen uit de berg gespleten. Vervolgens worden hier tegels uit gezaagd.

Afwerking van Harappa Stone leisteen

Het afwerken van Harappa Stone bestaat uit verschillende elementen.

1. De veroudering

Wanneer de tegels uit de platen gezaagd zijn, worden deze volgens een speciale “Soft Finish” methode verouderd. Dit houdt in dat de zijdes van de steen worden getrommeld. Dat geeft de prachtige verouderde indruk.

2. Calibreren

Zodra de tegels verouderd zijn, worden de tegels aan de onderkant gezaagd. Zo worden de tegels allemaal ongeveer gelijk in dikte. Het is echter wel zo dat er altijd dikte verschil in de tegels blijft zitten.

3. Handmatig zoeten

Harappa Stone leisteen wordt vervolgens handmatig gezoet. Daardoor ontstaan er lichte glooiingen en krasjes in de toplaag van de tegels. Dit geeft de Harappa Stone leisteen een prachtig authentiek karakter.

Algemeen

Harappa Stone leisteen staat bekend om zijn sfeer en duurzaamheid. Wanneer u deze vloeren op de juiste manier en met de juiste producten behandeld, is de Harappa Stone leisteen een vloer voor het leven.