Hardsteen gezoet

Vdh-vd.nl verkoopt vloeren die gezoet zijn. Zoeten is de laatste stap van het schuurproces dat met een zeer fijne korrel gebeurt. Een eigenschap van gezoet hardsteen is dat het fijn in gebruik is. De vloer is doordat hij gezoet is minder bevattelijk voor vuil en vocht. Daarnaast wordt een gezoete hardsteen vloer minder snel lelijk door slijtage dan bijv. een gepolijste vloer. Gezoete tegels hebben namelijk een iets mattere (matglans) uitstraling dan gepolijste tegels. Hierdoor is slijtage minder snel zichtbaar.

Zoeten is de meest authentieke manier van bewerken en wordt ook vaak toegepast op Belgisch hardsteen. Chinese hardsteen die gezoet is lijkt dan ook door deze handeling veel op de belgische variant. Veel hardsteen voor vloeren en gebouwen komt dan ook tegenwoordig uit China. Dat komt door het minimale verschil in uitstraling. En het grote verschil in prijs.

Gezoete tegels kunnen zowel binnen als buiten verwerkt worden. Houd er alleen rekening mee, dat een gezoete tegel buiten altijd verkleurt. U kunt dit wel verminderen door bijv. onze ”Boenzeep” Deze biedt bescherming tegen U.V stralen en o.a zuur uit regenval. ( prijs 29,95 p/5ltr. te koop via onze website )