Hardsteen in Huis

Als U op zoek bent naar een hardstenen vloer voor in uw huis zijn er verschillende keuzes. Dit geldt niet alleen voor de soort hardsteen, bijv. Belgische of Chinees hardsteen, maar ook voor de afwerking. Deze keuzes zijn afhankelijk van uw smaak en het budget dat U hiervoor uit wilt trekken.

Het voordeel van onze Chinees Hardsteen

Het voordeel van Chinees hardsteen zit natuurlijk niet alleen in de prijs. Chinees hardsteen is een prachtige natuursteen met een mooie natuurlijke uitstraling. De Chinees hardstenen vloeren die wij verkopen doen dan ook zeker niet onder voor de andere hardsteen soorten. Er wordt veel over de hardheid van Chinees hardsteen ten opzichte van Belgisch hardsteen gesproken. Het is natuurlijk onzin om te zeggen dat er geen verschil zit in Chinees en Belgisch hardsteen. Maar dit verschil zit niet in de hardheid. Deze verschillen zitten in de kleur en structuur. Chinees hardsteen heeft een warme bruinige tint en kleine fossielen. Daarnaast zijn witte wateraders zeldzaam en klein in deze hardsteen. Belgisch hardsteen is meer blauw van kleur en heeft iets grotere fossielen. Daarnaast zitten er regelmatig witte adertjes in de steen. Toch liggen de twee soorten qua uitstraling dicht bij elkaar.

Chinees hardsteen is een duurzaam product. Iedere normale tegel of plavuis is gebaseerd op trends en mode verschijnselen in de woonwereld. Hierdoor is een normale tegelvloer na een bepaalde tijd gedateerd en dus aan vervanging toe. Hardsteen daarentegen is een tijdloos product. Denk aan oude herenhuizen en bijv. kerken. Hoe langer uw hardsteen ligt hoe mooier het wordt!

Chinees Hardsteen en vloerverwarming

Onze Chinees hardsteen vloeren zijn uitermate geschikt voor vloerverwarming. Dit komt omdat de structuur van Chinees hardsteen erg dicht is. Hierdoor houdt deze steen lang warmte vast. En dit scheelt weer in de energie kosten. 🙂

Mocht U overwegen Chinees hardsteen in uw huis te leggen? En U wilt de stenen graag even in het echt zien?

Maak dan gerust even een afspraak met ons om een langs te komen in onze showroom.