Luxueuze uitstraling met een druk-beaderde marmerimitatie.

Icy Blue | Marmer Look Keramiek | Mat & Gepolijst

icy-blue-marmer-look-keramiek-vloertegels-wandtegels-badkamer-1

Waar de naam Icy Blue vandaan komt bij dit materiaal is direct in de projectfoto’s terug te zien, ontwerper J. du Praque heeft in zijn ontwerpfase inspiratie gewonnen uit de Carrara gebieden van Italië. Waar je in het Gioia gebied juist de witste marmers vindt, was du Praque juist gecharmeerd van de druk beaderde marmers. Het was dan ook een hele klus om een juiste melange te vinden met een grijs-witte boventoon gecombineerde met ijzige grijs-blauwe aders. Onze Icy Blue is het prachtige eindresultaat van 5 jaar lang zoeken naar de mooiste marmers om hier vervolgens een keramisch alternatief van te maken.

Door middel van de nieuwste 3D-technieken welke ze in Italië gebruiken, is het mogelijk sommige aders iets verder naar de achtergrond te drukken en op deze manier een realistische diepte in de tegel te creëren. Door zijn witte boventoon is deze tegel met vrijwel iedere kleur qua inrichting te combineren. Normaliter adviseren wij, door de aanwezige aderen in het materiaal, rekening te houden met een minimalistische inrichting. Door de vervaagde aders zou ook een drukkere interieurstijl mogelijk zijn.

Doordat deze tegel de eigenschap heeft dat het geen vuil en vocht absorbeert is hij zeer makkelijk in gebruik en tevens toepasbaar in iedere gewenste ruimte. Of het nu een ‘natte ruimte’ betreft zoals een badkamer/ wellness, of een moderne woonkeuken, het zou in dit geval altijd passen

De Icy Blue is verkrijgbaar in 3 verschillende formaten. Een creatieve tegelzetter zou in deze met de verschillende patronen, alle aderen ook enigszins mooi in elkaar door kunnen laten vloeien. Door de strakke afwerking van de tegel kunnen de voegen zeer minimaal verwerkt worden. Het advies voor de voegkleur in deze zou wit of zilvergrijs zijn aangezien deze zorgen dat het volledige oppervlak nog meer als een geheel oogt

Bent u benieuwd naar deze tegel of wenst u deze tegel in het echt te zien?

Neem dan direct contact met ons op of vraag hieronder direct een offerte op.

Vraag direct een vrijblijvende
offerte aan voor deze vloer:

Onderhoud en verwerking:

De Icy Blue Keramiek heeft weinig onderhoud nodig. Wanneer u deze vloer wekelijks of maandelijks dweilt met een simpele keramiekreiniger kunt deze vloer/wand jarenlang in nieuwstaat houden.

Voor de verwerking van de Icy Blue adviseren wij een flexibele poederlijm. Ook het voegmateriaal dient cementgebonden en flexibel te zijn. Daarnaast is het raadzaam een strakke tegel als deze te verwerken met behulp van een Tile Level System. Hiermee kunt u de tegels gemakkelijker strak en vlak verwerken.

Formaten:

  • Mat: 120×60 cm. Dikte 1 cm
  • Gepolijst: 80×80 cm. Dikte 1 cm
  • Gepolijst: 120×30 cm. Dikte 1 cm
  • Gepolijst: 120×60 cm. Dikte 1 cm

Toepassingen voor deze tegels:

Woonkamer, keuken, hal / gang, toilet, badkamer

Vraag direct een vrijblijvende
offerte aan voor deze vloer:

Vraag direct een vrijblijvende offerte aan:

Een offerte aanvragen bij van den Heuvel & van Duuren is handwerk. Wij denken met u mee, maken een prijs op basis van het leveradres en eventueel is een prijs voor het legwerk ook direct op te vragen.

  • #1 in de categorie vloeren op Trustpilot
  • Binnen 24 uur een passende offerte
  • Legwerk vanuit het tegelzettersgilde
  • Meer dan 500 m2 showroom
  • Meer dan 500 m2 showtuin

icy-blue-marmer-look-keramiek-vloertegels-wandtegels-badkamer-1

Hoe kunnen wij u verder helpen?

Klik hieronder om direct een offerte aan te vragen voor onze Icy Blue | Marmer Look Keramiek | Mat & Gepolijst 👇

Vloeren die wellicht ook uw interesse hebben: