TOP SELECTIE

Kalksteen Vloer

Van den Heuvel & Van Duuren heeft een groot assortiment natuursteen. Veel van deze natuursteen valt onder de categorie kalksteen. Dit betekent dat deze natuursteen een hoog gehalte kalk bevat.

Belgisch Hardsteen

Belgisch Hardsteen is een kalksteen. Belgisch Hardsteen is grijs/antraciet van kleur en erg populair. De steen staat bekend om zijn fossielen.

Travertin

Travertin staat op zijn beurt bekend om zijn open structuur. Met Travertin haalt u een mooie en praktische vloer in huis die weinig gevoelig is voor vlekken.

Franse kalksteen

Franse kalksteen kenmerkt zich door zijn unieke kleuren. De kleuren verschillen van zandbeige tot grijs en zijn altijd elegant en subtiel.

Kalksteen Vloer

Enkele voorbeelden van kalkstenen zijn Belgisch hardsteen, Travertin, Marmer en natuurlijk Franse kalksteen. Dit zijn allemaal stenen met een hoog gehalte aan kalk. Vaak zijn dit ook materialen die zeer goed bewerkbaar zijn. De mooiste afwerkingen worden dan ook vaak toegepast op kalksteen vloeren.

Het Onderhoud van een Kalksteen Vloer

Wanneer u kiest voor een kalksteen vloer is het belangrijk te weten dat deze vloeren wel wat gevoelig zijn voor zuren. Zuur reageert namelijk op kalk en kan dus op den duur vlekken geven. Gelukkig zijn er tegenwoordig goede impregneermiddelen waarmee we een waterafstotende beschermlaag in de toplaag van de tegels kunnen creëren. Deze impregneer wordt na het drogen van de pas gelegde vloer aangebracht en zorgt ervoor dat de vloer gemakkelijker in het onderhoud wordt.

De juiste keuze qua impregneer is afhankelijk van de steensoort en de plaats waar hij verwerkt wordt. Uiteraard geven we u hier graag een passend advies in.

Het Verwerken van een Kalksteen Vloer

Ook tijdens de verwerking van een kalksteen vloer zijn er een aantal belangrijke zaken waar u rekening mee dient te houden. Zo is het belangrijk een zuurvrije natuursteenlijm te gebruiken tijdens de verlijming van uw kalksteen vloer. En ook de voegmortel dient vrij te zijn van zuren. Verkeerde lijm en voegmaterialen kunnen tot vlekken leiden.

Van den Heuvel & Van Duuren adviseert altijd gebruik te maken van de door ons voorgeschreven lijm en voegmaterialen voor de verwerking van uw kalksteen vloer. Ook adviseren wij u de vloer te laten verwerken door onze specialisten van het TegelzettersGilde. Door jarenlange ervaring weten zij precies om te gaan met iedere natuursteen soort. Zo weet u zeker dat u straks zorgeloos kunt genieten van uw nieuwe kalksteen vloer.

DEZE KLANTEN KOZEN AL EERDER VOOR EEN BOURGONDISCHE
NATUURSTEEN VLOER BIJ VAN DEN HEUVEL & VAN DUUREN

Klantportfolio’s

Fam. van Ballegooijen

De familie van Ballegooijen zocht een natuurstenen vloer met landelijke uitstraling en koos Belgisch Hardsteen Monastery in een 60×60 formaat.

Fam. Salome

De zoektocht naar een sfeervolle en warme vloer is voor de familie Salome geëindigd in de keuze voor de Apulia Scabas ‘Anticato’.

Fam. Stuurman

In de showroom zag de familie Stuurman de Belgisch Hardsteen “Soft Finish Dark Tone” en de keuze was snel gemaakt.