Leisteen Tegels Buiten

Wanneer u kiest voor een leisteen terrastegel, dan kiest u voor kwaliteit. Leisteen terrastegels zijn namelijk veel kleurvaster dan de meeste andere natuursteen terrastegels op de markt. Daarnaast worden deze leisteen terrastegels vaak geleverd met een prachtig breukruw oppervlak. Dit zorgt ervoor dat deze terrastegels niet glad zijn en dit is natuurlijk ideaal!

Afwerkingen In Leisteen voor buiten

Leisteen terrastegels worden op verschillende manieren afgewerkt. Al deze afwerkingen hebben natuurlijk hun eigen charmes. Hieronder vindt u de afwerkingen die wij leveren.

1. Breukruw

Leisteen tegels met een breukruw oppervlak hebben de originele splijtlaag van de steen als toplaag. Zeker buiten is dit een groot voordeel omdat de tegels er prachtig natuurlijk uit zien en niet glad zijn.

2. Gebouchardeerd

Sommige leisteen tegels voor buiten worden gebouchardeerd. Boucharderen wil zeggen dat de toplaag van de leisteen tegel gehamerd wordt. Dit gebeurt handmatig met een hamer met kleine puntjes in het slagvak. Ook deze afwerking is ideaal bij buiten gebruik, omdat het oppervlak hier stroever van wordt.

3. Handmatig Gezoet / Soft Finish

Wanneer leisteen buitentegels handmatig gezoet of Soft Finish geleverd worden, wil dit zeggen dat de tegels verouderd zijn. Deze veroudering vindt plaats door de zijdes te verouderen en het oppervlak handmatig te zoeten (d.m.v. schuren) tot er een eiglans ontstaat. Leuk om te weten is dat een gezoete tegel bij regen niet zo glad wordt. Dit komt omdat, anders dan bij polijsten, de tegel nog steeds zuiging heeft bij deze schuring.

4. Geslepen oppervlak

Wanneer het oppervlak van een leisteen tegel geslepen wordt, wordt de toplaag van de tegel geschuurd. Dit gebeurt machinaal. Deze schuring stopt op de grens van zoeten. Hierdoor blijven de tegels mooi mat. Zeker buiten geeft dit een mooie neutrale uitstraling.

Nieuwsgierig naar deze afwerkingen? Kijk dan eens rond in ons leisteen assortiment voor buiten op deze website.