Leisteen Tegels Keuken

Wanneer u leisteen tegels in de keuken wilt gaan leggen is dit geen enkel probleem. De meeste leisteen is prima geschikt voor in de keuken. Het is zelfs zo dat vet vlekken vaak in de loop van de tijd door de steen zakken. Wanneer u uw leisteen keukenvloer regelmatig onderhoudt met een voedende, beschermende zeep is dit vaak al voldoende om problemen te voorkomen. Zo’n zeep vult namelijk de poriën van de steen zodat vuil en vocht er niet in kan trekken.

Wilt u uw vloer toch extra beschermen?

Zeker in de keuken komen producten voor die zuren bevatten zoals bijvoorbeeld fruit. Deze zuren kunnen in sommige gevallen voor vlekken zorgen. Door uw leisteen vloer in de keuken te impregneren of behandelen, minimaliseert u de vuil en vocht opname van de leisteen, waardoor u met een gerust hart in de keuken staat.

Een leisteen behandelen kan op verschillende manieren

1. Moeller S234 Vlekstop – Topeffect

De Moeller S234 is een kleurloze impregneer die uw leisteen een maximale bescherming biedt tegen vuil en vocht opname, zonder de kleur te verdiepen.

2. Moeller S242 Kleurverdiepende Bescherming

Deze impregneer geeft dezelfde bescherming als de S234 Vlekstop, maar heeft een kleurverdiepende werking. Hierdoor worden de tegels donkerder van kleur.

3. Seal Guard 24/7

Deze watergedragen impregneer is kleurloos net zoals de S234 en geeft een optimale bescherming. Het verschil met de andere twee is, dat deze geen oplosmiddelen bevat. Dat zorgt ervoor dat hij niet alleen beter is voor het milieu, maar ook makkelijk aan te brengen omdat hij geen sterk chemische geur heeft.