Leisteen Tegels Schoonmaken

Wanneer u leisteen tegels schoon gaat maken zijn er een paar zaken waar u op moet letten. Zo kunt u niet ieder schoonmaakmiddel gebruiken en is niet ieder onderhoudsmiddel een reinigingsproduct.

Hieronder vindt u een handig stappenplan voor het reinigen van uw leisteen tegels, waarbij wij uitgaan van een simpele bescherming door een geschikte zeep.

Benodigde producten:

1. Moeller R155 (zuurvrije) Grondreiniger
2. Schoon warm water
3. Boenzeep

Stap 1

Zorg ervoor dat eventuele vloerverwarming staat uitgeschakeld. Maak de vloer dan nat met genoeg warm water met een scheutje Moeller R155 (zuurvrije) Grondreiniger.

Stap 2

Schrob met een zachte borstel of spons de vloer op tot de grondreiniger gaat schuimen. Laat na het schrobben de grondreiniger nog 10 – 20 minuten intrekken. Zorg hierbij dat de tegels niet opdrogen.

Stap 3

Reinig de vloer met schoon warm water. Herhaal dit meerdere malen, zodat er geen reiniger achterblijft op de leisteen.

Stap 4

Zodra de vloer droog is kunt u de leisteen tegels dweilen met lauw / warm water met Boenzeep. Deze zeep bevat lijnolie en heeft daardoor een beschermende en voedende werking.

Stap 4 mag meerdere malen herhaald worden, maar zorg ervoor dat de vloer niet te vet wordt. Het is de bedoeling dat de boenzeep in de steen trekt en er niet op blijft liggen.