Verwerken of leggen van leisteen tegels

Wanneer u leisteen tegels gaat leggen / verwerken is het belangrijk dat dit op de juiste manier gebeurt. Hieronder vindt u onze tips die hierbij helpen.

Wat te doen na de levering

Wanneer uw levering van leisteen bezorgd is, raden wij u aan om de tegels direct binnen te zetten. Op deze manier kunnen de tegels wennen aan de temperatuur van de plek waar ze verwerkt gaan worden. Dit zorgt voor betere verwerkingseigenschappen van de steen.

Wanneer er geen mogelijkheid is om de stenen binnen te plaatsen, zorg dan dat de tegels goed afgedekt worden met bijvoorbeeld zeilen. Hierdoor blijven de leisteen tegels in ieder geval beschermd tegen vuil, vocht en evt. vorst.

Het leggen van leisteen tegels

Leisteen wordt op verschillende plaatsen in de wereld gewonnen. Daarnaast worden leisteen tegels in verschillende dikte’s geleverd. Hierdoor zijn er verschillende manieren om deze tegels op de juiste manier te verwerken. De ene tegel heeft lijm nodig met bijvoorbeeld een snelle droging. De andere leisteen tegel vraagt een lijm met een hoger cement gehalte.

Wanneer u bij ons een offerte aanvraagt incl. lijm en voegproducten, krijgt u altijd de lijm en voeg materialen die geschikt zijn voor de door u gekozen leisteen tegel.

Voorkom problemen

Omdat iedere leisteen zijn eigen eigenschappen heeft, is het ons advies altijd om deze vloeren te laten verwerken door één van onze specialisten. Op deze manier bent u zeker van de beste kwaliteit.