Natuursteen Impregneren

Een veel voorkomende vraag van mensen die natuursteen (willen) kopen is: Hoe moet ik de vloer straks behandelen?

De behandeling van uw natuursteen hangt af van meerdere factoren.

De eerste vraag die U zich moet stellen is: Vind ik de vloer mooi zoals hij is, of wil ik de kleur ophalen? Als U de natuursteen zo natuurlijk mogelijk wilt houden, dient U de vloer te impregneren met een doorzichtige impregneer. Als U de vloer juist donkerder of kleuriger wilt hebben, dan gebruikt U een kleurverdiepende impregneer.

Waar gaat U Chinees hardsteen gebruiken?

In beide gevallen van impregneren is er nog een belangrijke vraag: Waar gaat U de vloer voor gebruiken? En waar komt hij te liggen? Zodra een natuurstenen vloer gebruikt wordt in een badkamer gelden er andere normen dan bij gebruik in een woonkamer. Om bijv. kalkaanslag en andere vlekken tegen te gaan in uw badkamer (die meestal onstaan door schoonmaakmiddelen die in de badkamer gebruikt worden) dient U de natuursteen waterdicht en vuil afstotend af te werken. Dit doet U met een chemische impregneer. U moet wel goed nadenken of U de natuursteen natuurlijk of kleurverdiepend wilt behandelen. Want deze manier van impregneren is vrijwel altijd permanent.

Boenzeep

Als U de natuurstenen vloer in de woonkamer gaat leggen, dan kunt U kiezen voor chemische impregneer, maar U kunt ook kiezen voor boenzeep. Boenzeep is een biologische zeep op basis van plantaardige olieën die voedende eigenschappen hebben voor natuursteen, in het bijzonder hardsteen. U kunt deze boenzeep gemakkelijk zelf opbrengen. Daarnaast is het voordeel van de boenzeep dat hij ondanks zijn biologische eigenschappen toch licht kleurverdiepend werkt. Dit in tegenstelling tot de meeste producten die verkocht worden als vloerenzeep. Het grote verschil hierin is dat de vloerenzeep gebaseerd is op groene zeep. Dit werd vroeger gebruikt als onderhoudsmiddel voor natuursteen / hardsteen. Helaas is het natuurlijk nog steeds maar zeep. Boenzeep wordt gedragen door plantenextracten die de eigenschap hebben de natuursteen / hardsteen te voeden. Daarnaast heeft boenzeep de eigenschap een zachte eiglans achter te laten op de vloer na het uitboenen. Dit zorgt ervoor dat de vloer er nog steeds natuurlijk uitziet en toch goed beschermd is.

Let op!

Alle natuursteen is kwetsbaar voor zuren. Zelfs na impregneren of boenen moet vuil dat zuur bevat gelijk opgedaan worden met water.

Moeller Stone Care

Vdh-vd.nl verkoopt schoonmaak en impregneermiddelen van Moeller Stone Care. Er zijn natuurlijk tal van andere merken om uw natuursteen te behandelen / impregneren. Moeller is al lange tijd marktleider op dit gebied. Moeller staat dan ook garant voor de beste kwaliteit onderhoudsproducten voor uw natuursteen. Daarnaast kunt U de Moeller producten perfect combineren met onze Boenzeep voor verder onderhoud van uw natuursteen.