Noorse Leisteen Prijzen

Noorse leisteen is een kostbare steen. Dit komt komt voornamelijk omdat de winning van deze steen zeer ingewikkeld is en gepaard gaat met erbarmelijke omstandigheden. Daarnaast is het goede materiaal slecht te vinden en schaars.

Het juiste materiaal

Om een goede kwaliteit Noorse leisteen te kunnen leveren hebben de groeves natuurlijk goed materiaal nodig. Jaarlijks wordt er dan ook hard gezocht naar nieuwe bergen waar nieuwe voorraad uit geput kan worden. Tijdens deze zoektocht is het moeilijk te bepalen hoeveel ruw materiaal er uit een berg gehaald kan worden. Soms wordt er dan ook heel veel geld betaald voor bergen die te weinig ruw materiaal opleveren. Dit is dan ook één van de redenen dat de prijzen van Noorse leisteen altijd wat hoger zullen liggen dan de prijzen van andere leistenen.

Het winnen van Noorse leisteen

In de gebieden waar Noorse leisteen gewonnen wordt, is vaak slecht weer. Ook ligt er 5 maanden per jaar sneeuw en is het erg koud. Hierdoor is het erg lastig om productie te maken. Ook dit is één van de redenen waarom de prijzen van Noorse leisteen hoger liggen dan van veel andere stenen. Gelukkig werken de mensen door weer en wind hard door, om ervoor te zorgen dat de Noorse leisteen verkocht kan blijven worden.

Prijs / kwaliteit

Het is natuurlijk jammer dat de bovenstaande omstandigheden zorgen voor een hogere prijs van de Noorse leisteen. Daarentegen houdt dit de steen wel exclusief. Daarnaast is de kwaliteit van de Noorse leisteen zijn prijs meer dan waard. Deze vloeren zijn ongekend duurzaam, hebben een prachtige uitstraling en vragen weinig onderhoud. Gezien deze voordelen is deze vloer nog altijd een prima koop!

Benieuwd naar ons Noorse leisteen assortiment?