Vloertegels Leisteen

Leisteen vloertegels zijn erg populair. Dit komt vooral door de uitstraling van deze natuursteen. Leisteen kenmerkt zich namelijk door hun rustige karakter, met weinig fossielen. Door deze eigenschap zijn leisteen tegels vrijwel overal toepasbaar.

Het vervaardigen van leisteen tegels

Leisteen wordt in groeves gewonnen uit grote stukken rots. Hier wordt deze sterk gelaagde natuursteen in grote schollen uit de berg gespleten. Nadat de schollen in de fabriek zijn aangekomen, worden deze schollen opgezaagd in tegels. Afhankelijk van de bestemming van de leisteen tegels wordt de dikte bepaald, waarop ze gekalibreerd worden. Dit kan verschillen, omdat tegels voor binnen minder dik hoeven te zijn dan voor buiten.

De afwerking van leisteen tegels

Nadat de leisteen tegels gezaagd zijn, zijn de tegels eigenlijk al klaar voor gebruik. De leisteen tegels hebben dan een zogenaamd “breukruw” oppervlak. Dat betekent dat het oppervlak niet is bewerkt.

Naast de breukruwe afwerking zijn er ook andere afwerkingen mogelijk zoals gezoet, gepolijst en geborsteld. Afhankelijk van de soort leisteen worden deze afwerkingen toegepast.

Lees HIER alles over onze Noorse leisteen.