Over Belgisch Hardsteen

Belgisch hardsteen is een prachtige kalksteen die altijd al erg populair is geweest. Zeker voor mensen die wat meer waarde hechten aan hun woon / leef omgeving is er eigenlijk maar één hardsteen en dat is de Belgische hardsteen.

Belgisch hardsteen kenmerkt zich door zijn prachtige blauw / grijze kleur en eeuwenoude fossielen, die zich laten zien in de vorm van zeedieren, schelpen en planten. Deze unieke samenstelling maakt de Belgisch hardsteen dan ook tot een echte sfeermaker. Of het nu gaat om een gezoete Belgisch hardsteen, of een verouderde Belgisch hardsteen, deze vloeren brengen altijd iets extra’s.

Leven op een Belgisch hardsteen vloer
Wanneer u kiest voor een Belgisch hardsteen vloer, kiest u automatisch voor stijl, klasse en kwaliteit. Toch wil dit niet zeggen dat Belgisch hardsteen onverwoestbaar is. Omdat Belgisch hardsteen een kalksteen is, is deze tegel bijvoorbeeld wel wat kwetsbaar voor zuren. Ook is het heel normaal dat er in de loop van de tijd krasjes ontstaan in uw Belgisch hardsteen vloer.

Wanneer er krasjes in uw Belgisch hardsteen vloer ontstaan, geeft dit de vloer een wat doorleefd karakter. “U ziet dat er geleefd wordt”. Belgisch hardsteen is eigenlijk de enige steen die deze krasjes kan hebben. Kijk maar eens naar oude monumentale gebouwen en kerken. Hoe langer een Belgisch hardsteen vloer ligt, hoe mooier hij wordt.

Om uw Belgisch hardsteen tegels minder kwetsbaar te maken voor vuil, vet en zuren, kunt u uw Belgisch hardsteen overigens prima behandelen. De beste behandeling verschilt natuurlijk per situatie. Wilt u hier meer informatie over? Lees dan onze speciale “Belgisch Hardsteen Onderhoud” pagina.