Peacock Leisteen

Peacock leisteen staat bekend om zijn gemakkelijke onderhoud. De bonte kleuren in deze gelaagde natuursteen laten vrijwel niets van vuil zien. Daarnaast zijn kleine krasjes vaak na een dweilbeurt alweer verdwenen.

Wanneer een Peacock leisteen vloer pas gelegd is kan het zijn dat de leisteen de eerste weken wat kleine schilfers loslaat. Wanneer dit gebeurt hoeft u zich geen zorgen te maken. Dit is inherent aan deze leisteen en doet niets af aan de kwalteit van de leisteen.

Peacock Leisteen

De Peacock Leisteen is een opvallende natuursteen. Deze bonte Indiase leisteen kenmerkt zich door zijn warme herfstkleuren en prachtige breukruwe structuur. De Peacock leisteen kan gezien worden als een stoere landelijke leisteen, maar wordt ook steeds meer gebruikt in nieuwe moderne woningen die wel wat warmte en sfeer kunnen gebruiken.

Peacock Leisteen Onderhoud

Wanneer u kiest voor een Peacock leisteen, kiest u voor weinig onderhoud. Wanneer u deze vloer af en toe eens dweilt met een voedende Boenzeep, is dit voldoende onderhoud om uw vloer jarenlang in topconditie te houden.

Toch zijn er altijd situaties waar de Peacock leisteen wat extra bescherming kan gebruiken. Zo kan het zijn dat u de Peacock leisteen toe gaat passen in een badkamer. In dat geval adviseren wij u de tegels te impregneren met een kleurloze impregneer. Deze creëert een waterafstotende laag waardoor de tegels minder vocht opnemen en gemakkelijk te reinigen zijn.

Peacock Leisteen Verwerken

Wanneer u een Peacock leisteen gaat verwerken, kan deze het beste verlijmd worden met een zuurarme natuursteenlijm. Ook het voegmateriaal dient zuur arm te zijn. Wanneer lijm of voegmaterialen zuren bevatten kan dit invloed hebben op de natuursteen. Ook dient u rekening te houden met kleine dikte verschillen. Deze verschillen kunnen in de lijmlaag opgevangen worden.

Van den Heuvel & Van Duuren adviseert altijd gebruik te maken van de door ons voorgeschreven lijm en voegmaterialen. Daarnaast adviseren wij onze klanten gebruik te maken van onze specialisten van het TegelzettersGilde. Deze vakmensen hebben jarenlange ervaring met het verwerken van natuursteen. Zo weet u zeker dat u de komende jaren zorgeloos kunt genieten van uw nieuwe Peacock leisteen tegels.