Tuintegels

Natuursteen Tuintegels zijn er in veel soorten en maten. Al deze tuintegels hebben hun eigen eigenschappen. En natuurlijk heeft iedere natuursteen tuintegel zijn eigen kleur.

Goedkoophardsteen.nl is gespecialiseerd in hardsteen tuintegels. Deze tuintegels worden in China gezaagd en gezoet en komen vervolgens met de boot naar Nederland. Doordat Vdh-vd.nl een vaste fabriek heeft en het transport van de containers zelf regelt, wordt er een prijs verschil gecreëerd met andere natuursteen verkopers die tuintegels verkopen.

Kwaliteit

Het gaat natuurlijk niet alleen om de prijs van uw tuintegels, maar vooral om de kwaliteit. Doordat Vdh-vd.nl een vaste fabriek heeft in China en een goede band heeft opgebouwd met deze mensen, kan Vdh-vd.nl rekenen op hun beste selectie. Onze klanten natuurlijk ook. 🙂

banner tuintegels

De tuintegels van Vdh-vd.nl zijn 3 cm dik. Dit heeft als voordeel dat de stenen vorstbestendig zijn. Ook is de belastbaarheid natuurlijk veel hoger dan bij dunnere varianten. De tuintegels worden gezaagd en gezoet. Dit heeft als voordeel dat mos en aanslag slecht hechten op een gezoete tuintegel. Dat scheelt weer een hoop schrobben. 🙂

Eigenschappen van hardsteen tuintegels

Hardsteen tuintegels worden na verloop van tijd lichter van kleur. Laat u niet wijsmaken dat het niet zo is, want het is zo.

Eigenlijk is dit ook helemaal niet erg. Het grijs worden van hardsteen geeft de tuintegel een karakteristieke / authentieke uitstraling. De vergrijzing van de tuintegel ontstaat doordat de zoetlaag aangetast wordt door regen en UV straling. Hierdoor wordt de toplaag dunner en komt de originele kleur van de hardsteen weer naar boven.

U kunt dit proces wel rekken met bijv. Boenzeep, maar uiteindelijk zullen de tuintegels altijd verkleuren.

Tip! Wilt u een beeld krijgen van vergrijst hardsteen? Loop eens langs een oude kerk of herenhuis. Hieraan zit vaak hardsteen verwerkt dat door de tijd al vergrijst is. U zult zien dat de tijd hardsteen alleen maar mooier maakt.

Heeft u interesse in hardsteen tuintegels? Neem dan gerust eens een kijkje in ons assortiment.

Let op! Bij gebruik van Chinees hardsteen binnen, blijft de hardsteen donker van kleur. Dit komt omdat de hardsteen hier niet te maken krijgt met regen en zon.