Verschillen in Steen

vdh-vd.nl is tegenwoordig ook het adres voor Belgisch, Vietnamees en Turks Hardsteen. Hieronder vind u een duidelijke uitleg over de kenmerken van deze verschillende hardstenen.

Turks Hardsteen

Turkse Hardsteen is een zeer fraaie lichtgrijze natuursteen. Deze steen wordt hardsteen genoemd, maar eigenlijk is het een zeer harde marmer. Wanneer u kiest voor een Turkse hardsteen kiest u dus wel voor de uitstraling van een prachtige hardsteen, maar u heeft tegelijkertijd één heel groot voordeel. Deze Turkse hardsteen is namelijk als enige “hardsteen” kleurvast. Wanneer u dus een terras legt van Turkse hardsteen, zal deze niet of nauwelijks verkleuren. Iets wat bij iedere andere hardsteen wel het geval is.

Naast kleurvast is de Turkse hardsteen ook erg sfeervol. De Turkse hardsteen tegels kenmerken zich door een fijne structuur en prachtige aders. Hierdoor is deze steen prachtig voor zowel binnen als buiten.

Vraag direct een vrijblijvende offerte aan!

Vietnamees Hardsteen

De Vietnamese hardsteen lijkt het meest op de Belgisch hardsteen van alle hardstenen. Dit is dan ook de reden dat veel mensen kiezen voor deze prachtige hardsteen. Zowel qua fossielen als aders heeft de Vietnamese hardsteen veel weg van zijn Belgische broer.

Buiten dat de Vietnamees hardsteen veel op de Belgisch hardsteen lijkt, zijn er nog een paar mooie eigenschappen aan de Vietnamese hardsteen.

  1. Vietnamees hardsteen is gemakkelijk in het onderhoud.
  2. Vietnamees hardsteen is minder gevoelig voor verkleuring dan Belgisch hardsteen en Chinees hardsteen.

Vraag direct een vrijblijvende offerte aan!

Belgisch Hardsteen

Voor veel mensen is er maar 1 hardsteen, en dat is de Belgisch Hardsteen. De Belgisch hardsteen kenmerkt zich door zijn prachtige fossielen en prachtige kleurschakeringen. Belgisch hardsteen is één van de weinige natuurstenen die 100 jaar geleden even populair was als dat hij nu is. Dit komt vooral door de nostalgische waarde van Belgisch hardsteen. Van vroeger uit werd deze natuursteen gebruikt aan en voor de mooiste gebouwen uit de geschiedenis. Vandaar dat architecten van deze tijd vaak nog steeds niets anders willen dan de échte Belgisch hardsteen.

Naast dat de Belgisch hardsteen erg mooi is, heeft deze hardsteen de eigenschap buiten mooier te vergrijzen dan bijv. de Chinees hardsteen. Dit komt door de structuur van de steen. Door de dichtheid en de fossielen in deze steen wordt hij wel grijzer, maar behoudt hij zijn karakter. Wanneer u langs een oude stoep of een oud Belgisch hardsteen terras loopt is dit goed te zien. Hoe oud de Belgisch hardsteen ook wordt, het blijft een prachtige tegel.

Vraag direct een vrijblijvende offerte aan!

Chinees Hardsteen

vdh-vd.nl is al jaren de specialist in Chinees hardsteen. Al jaren lang leveren wij de beste kwaliteit Chinees hardsteen en dit natuurlijk tegen scherpe prijzen. Echter door het sluiten van de groeves in China is het tegenwoordig lastig om aan kwalitatief goed materiaal te komen. vdh-vd.nl heeft voorlopig nog steeds toegang tot kwalitatief het beste materiaal, maar de prijzen van dit materiaal zijn enorm gestegen en zullen naar verwachting voorlopig blijven stijgen.

Gezien de eigenschappen van deze steen toch wel wat minder zijn dan bijv. de Turkse en de Vietnamese hardsteen, en de prijzen steeds dichter bij elkaar komen, adviseren wij onze klanten op dit moment het verschil in prijs te overwegen. Wanneer u toch zeker bent van uw zaak en u wilt graag een offerte voor Chinees hardsteen? Dan wordt deze natuurlijk nog steeds met liefde voor u gemaakt.