Verwerken of leggen van Vietnamees Hardsteen

Wanneer u Vietnamees Hardsteen gaat leggen / verwerken is het belangrijk dat dit op de juiste manier gebeurt. Hieronder vindt u een stappenplan dat u hierbij kan helpen.

Wanneer u Vietnamees hardsteen koopt bij Vietnameeshardsteen.nl (Van den Heuvel & van Duuren), raden wij u aan de tegels direct na de levering binnen te zetten. Door de tegels binnen te plaatsen kunnen de tegels acclimatiseren. Hierdoor wordt de verwerkingskwaliteit van de Vietnamees hardsteen aanzienlijk verbeterd.

Wanneer er geen mogelijkheid is om de stenen binnen te zetten, dek de Vietnamees hardsteen dan goed af met een zeil. Op deze manier blijven de tegels beter beschermd tegen bouwvuil, regen, wind en vorst.

Vietnamees Hardsteen Leggen

Vietnamees Hardsteen is een prachtige natuursteen, die dus zorgt voor prachtige vloeren. Het is wel zo dat Vietnamees hardsteen verwerkt dient te worden op de juiste manier, met de juiste materialen. Alleen dan krijgt u een vloer zoals hij hoort te zijn. Wij raden daarom al onze klanten aan, gebruik te maken van onze gespecialiseerde tegelzetters. Deze vakmensen kennen alle eigenschappen van deze steen, waardoor er altijd maximale kwaliteit geleverd wordt.

Wilt u de tegels toch liever zelf plaatsen? Of heeft u een andere tegelzetter op het oog?

Lees dan goed de onderstaande punten even goed door.

Omdat onze natuursteen (voor binnen) gekalibreerd is op minimale diktes zijn de eigenschappen van de tegels anders dan bij dikke stenen. Om deze reden adviseren wij dan ook altijd onze hardsteen te verwerken in een geschikte natuursteenlijm.

Uitgaande van een cementdekvloer, moet de vloer eerst vuil en stof vrij gemaakt worden. Hierna dient u de vloer voor te strijken met een geschikte primer. Deze primer zorgt voor een betere hechting van de ondervloer naar de lijmlaag.

Wanneer u Vietnamees hardsteen gaat verlijmen, dient u rekening te houden met de eigenschappen van de steen. Er mogen namelijk geen zuren in uw lijm zitten. De lijm dient ook de juiste droogtijd te hebben om een goede hechting naar de tegels te kunnen creëren. Ook dient u (of de tegelzetter) rekening te houden met dikte verschillen. Deze verschillen dienen in de lijmlaag opgevangen te worden.

NB. In sommige gevallen kiezen onze tegelzetters voor een andere verwerking dan wij hierboven beschrijven. Dit kan dan met verschillende factoren te maken hebben zoals de ruimte waarin de Vietnamees hardsteen wordt toegepast, de ondervloer, enz. U kunt hoe dan ook altijd vertrouwen op de kennis van onze tegelzetters. Deze is gestoeld op meer dan 130 jaar ervaring van vader op zoon.

Het voegen van Vietnamees Hardsteen

Het voegen van Vietnamees hardsteen gebeurt met een speciale natuursteenvoeg. Deze natuursteenvoeg is er in 2 soorten.

1. Grove Korrel

Deze voeg wordt toegepast bij grotere voegen. Deze worden vaak toegepast bij bijvoorbeeld getrommelde tegels.

2. Fijne Korrel

Deze voeg wordt toegepast bij kleinere voegen. Deze komen vaak voor bij strakgezaagde tegels.

3. Zilverzand en Cement

In sommige gevallen wordt er gevoegd met zilverzand en cement. Dit is een oude solide methode die nog altijd goed werkt.

Voeg uw Vietnamees Hardsteen vloer volgens de volgende stappen om eventuele problemen te voorkomen.

1. Gebruik geen te natte voegmortel. Hardsteen mag namelijk niet te nat gevoegd worden. Wanneer er te veel water wordt gebruikt tijdens het voegen van Vietnamees hardsteen kan dit resulteren in uitslag op de tegels.

2. Gebruik voor het schoonmaken van de Vietnamees hardsteen tegels een half natte spons. U dient de spons regelmatig uit te spoelen in schoon water, zodat er niet te veel cementsluier achter blijft. Dit scheelt later een hoop werk.

3. Laat de vloer na het voegen goed ademen. Zo kan de vloer goed, snel en regelmatig drogen. Op deze manier verkleint u de kans dat voegen vlekkerig opdrogen. Daarnaast vermindert dit de kans op vochtuitslag op de stenen.

Gaat u Vietnamees hardsteen terrastegels verwerken? KLIK HIER