Zelf uw hardsteen terras leggen

Om U een handje te helpen met de voorbereiding van uw nieuwe terras hebben wij een handig stappenplan voor U gemaakt. Wij gaan hier uit van een terras met tegels van 3 cm dik. Tegels van 3 cm dik kunt U namelijk gemakkelijk in het zand / gestabiliseerd zand plaatsen.

Gaat U zelf aan de gang?

U krijgt van ons het stappenplan.

1: Afhankelijk van de grootte van het terras, graaft U het terras 15 a 20cm diep uit. (Als u gebruik maakt van Hardsteen bandjes, dan graaft u langs de randen een smalle strook iets dieper uit.)

2: Vul de bodem van het terras met met +/- 10cm puin (bij grotere terrassen aantrillen).

3: Vul het terras nu aan met rivierzand. Als U het terras wilt stabiliseren dient U door deze laag cement te verwerken (verhouding 1 deel cement op 7 delen zand). Ook dient U in deze fase rekening te houden met de eventuele water afvoer van uw terras. Als U het water van uw terras wilt laten lopen kunt U het terras 1 cm per meter af laten lopen voor een goede afvoer. (Stel nu ook de bandjes. Zorg dat de bandjes altijd iets dieper komen te leggen dan de rest van het terras. Zo kan het water altijd gemakkelijk weg.)

4: Nu kunt U de tegels gaan leggen. Leg eerst de hele stukken. En maak daarna de zaagstukken. Zo kunt U tot het eind nog schuiven met uw verdeling.

5: Na het plaatsen dient U de voegen vol te vegen met zand. Herhaal dit meerdere malen.

Veel plezier met Uw terras van Goedkoophardsteen.nl

Wilt u deze handige handleiding uitprinten? klik hier voor het pdf-document

Chinees Hardsteen