Belgisch Hardsteen Onderhoud

Belgisch hardsteen vloeren vragen bij normaal gebruik weinig onderhoud. Wanneer u deze vloeren regelmatig dweilt met een geschikte zeep, is dit eigenlijk al voldoende om jaren plezier te hebben van deze tegels. Natuurlijk zijn er altijd situaties waarin een Belgisch hardsteen wat extra bescherming kan gebruiken. Zeker in natte ruimtes of bijvoorbeeld in de keuken is het fijn als uw Belgisch hardsteen vloer vuil, vet en waterafstotend is.

Belgisch Hardsteen Reinigen

Om een Belgisch hardsteen vloer grondig te reinigen, dient u een grondreiniger te gebruiken die zuurvrij is. Gebruik hiervoor bij voorkeur de R155 zuurvrije grondreiniger van Moeller. Deze grondreiniger is speciaal ontwikkeld om uw natuursteen grondig te reinigen zonder het oppervlak aan te tasten. Tijdens het reinigen kunt u gebruik maken van een zachte borstel, dweil of spons.

Normaal reinigen en onderhoud

Het is natuurlijk niet nodig om uw Belgisch hardsteen vloer wekelijks grondig te reinigen met een grondreiniger. Voor het normale schoonmaken kunt u de Belgisch hardsteen tegels dweilen met een zachte zeep. Gebruik hiervoor bij voorkeur de P324 van Moeller. Deze zeep bevat naast een reinigende zeep namelijk ook voedingsstoffen voor uw natuursteen. Hierdoor wordt uw vloer direct onderhouden.

Extra Bescherming voor Belgisch Hardsteen

Sommigen ruimtes en / of situaties vragen natuurlijk extra aandacht. Hieronder vindt u wat voorbeelden van behandelingen die het onderhoud van uw Belgisch hardsteen vergemakkelijken in specifieke situaties.

Boenzeep

Wanneer u uw Belgisch hardsteen niet wilt impregneren, maar toch wat extra bescherming wenst, kunt u de Belgisch hardsteen tegels dweilen met een Boenzeep. Deze zeep bevat lijnolie. Lijnolie voedt de toplaag van de Belgisch hardsteen waardoor deze dieper van kleur wordt en beter beschermt is tegen vuil en vocht.

Belgisch Hardsteen impregneren

Het impregneren van een Belgisch hardsteen vloer kan op twee manieren. Kleurloos (Moeller S234, vlekstop) of kleurverdiepend (Moeller S242, kleurverdiepende impregneer). Beide impregneermiddelen zijn speciaal gemaakt om uw natuursteen vuil, vet en waterafstotend te maken. Door één van deze middelen toe te passen, verkleint u de kans op vlekken en bijvoorbeeld kalkaanslag.

 

Bent u op zoek naar een van deze onderhoudsproducten? U kunt de onderhoudsproducten vinden op onderhoudshop.nl.

Hoelang moet de vloer drogen voor ik mag impregneren? Wanneer mag ik de vloer schoon gaan maken? Al dit soort vragen worden beantwoord op onze “Behandelen van Belgisch Hardsteen” pagina.