Top selectie

Belgisch Hardsteen Tegels

Van den Heuvel & Van Duuren is de absolute specialist in Belgisch hardsteen tegels. Niet voor niets groeiden we in de afgelopen 7 jaar uit tot de grootste Nederlandse afnemer van Belgisch hardsteen vloeren in de Groeve!

Belgisch Hardsteen Manueel verouderd, lichte schuring

Deze hardsteen tegels worden speciaal met de hand geschuurd en subtiel verouderd. Door de lichte kleur zie je amper gebruikerssporen.

Belgisch Hardsteen Manueel verouderd, donker geborsteld

Deze manueel verouderde en donker geborstelde vloer is de ideale keuze voor wie op zoek is naar een verouderde vloer met donkere uitstraling.

Belgisch Hardsteen Donker Gezoet

De donker gezoete Belgisch Hardsteen is een echte klassieker. In deze prachtige tegels zie je alle aspecten van de natuur en ze geven ieder interieur een upgrade in stijl.

Belgisch hardsteen tegels zijn erg populair. De kleur, structuur en uitstraling van Belgisch hardsteen is van vroeger uit altijd al geliefd geweest. Niet voor niets ziet u Belgisch hardsteen tegels terug in de mooiste historische gebouwen. Denk hierbij aan oude kerken of herenhuizen. Maar ook tegenwoordig wordt er veel gebruik gemaakt van Belgisch hardsteen tegels.

Een groot voordeel van Belgisch hardsteen tegels is dat ze een mooie oorspronkelijke structuur hebben. Hierdoor blijven de tegels bij veelvuldig gebruik niet alleen mooi, eigenlijk worden ze alleen maar mooier. Wanneer Belgisch hardsteen tegels veel belopen worden ontstaat er een soort doorleefd karakter. Hierdoor krijgt dit materiaal nog meer uitstraling.

Belgisch hardsteen tegels zijn er in veel afwerkingen en formaten. Zo zijn er strakke en gezoete tegels, maar ook verouderde tegels met een authentieke uitstraling. En los van Belgisch hardsteen tegels, is er ook altijd de mogelijkheid om bijpassend maatwerk te bestellen.

Onze Best Verkochte Belgisch Hardsteen Tegels

Belgisch Hardsteen “Manueel Verouderd, Lichte Schuring”

Het absolute paradepaardje van Van den Heuvel & Van Duuren is de Belgisch Hardsteen “Manueel Verouderd, Lichte Schuring”. Deze Belgisch hardsteen tegels worden speciaal voor ons met de hand geschuurd en vervolgens subtiel verouderd. De lichte kleur van deze tegels zorgen ervoor dat deze vloer weinig krasjes en gebruikerssporen laat zien. Daarnaast werkt de lichte kleur ruimtelijk. Zeker wanneer deze Belgisch hardsteen tegels geleverd worden in de maat 120x60x2 cm is het resultaat werkelijk ongelooflijk.

De Belgisch hardsteen ”Manueel verouderd, lichte schuring” is leverbaar in de maten:
 • 20x20x1,2 cm
 • 30x30x1,2 cm
 • 40x40x1,2 cm
 • 50x50x1,2 cm
 • 60x40x1,2 cm
 • 60x60x1,2 cm
 • 60x120x2 cm
 • Banen vrije lengte 20 cm. Dikte 1,2 cm
 • Banen vrije lengte 30 cm. Dikte 1,2 cm
 • Banen vrije lengte 40 cm. Dikte 1,2 cm
 • Banen vrije lengte 50 cm. Dikte 2 cm
 • Banen vrije lengte 60 cm. Dikte 2 cm

Voor deze Belgisch hardsteen vloer kunnen wij bijpassende plinten laten maken. Deze plinten worden 7 cm hoog en 1,2 cm dik geleverd in wisselende lengtes.

Belgisch Hardsteen “Manueel Verouderd, Donker Geborsteld”

Voor wie een verouderde vloer zoekt met een wat donkerdere uitstraling, heeft Van den Heuvel & Van Duuren de Belgisch Hardsteen “Manueel Verouderd, Donker Geborsteld”. Deze Belgisch hardsteen tegels kenmerken zich door hun prachtige verouderde oppervlak. Wanneer er strijklicht over de tegels schijnt door uw ramen ziet u pas echt hoe mooi deze afwerking is. Het oppervlak van deze Belgisch hardsteen tegels zit namelijk vol doorleefde glooiingen en putjes, die subtiel geborsteld zijn. De verouderde zijdes maken deze landelijke Belgisch hardsteen tegels helemaal af!

De Belgisch hardsteen ”Manueel verouderd, donker geborsteld” is leverbaar in de maten:
 • 20x20x1,2 cm
 • 30x30x1,2 cm
 • 40x40x1,2 cm
 • 50x50x1,2 cm
 • 60x40x1,2 cm
 • 60x60x1,2 cm
 • 60x120x2 cm
 • Banen vrije lengte 20 cm. Dikte 1,2 cm
 • Banen vrije lengte 30 cm. Dikte 1,2 cm
 • Banen vrije lengte 40 cm. Dikte 1,2 cm
 • Banen vrije lengte 50 cm. Dikte 2 cm
 • Banen vrije lengte 60 cm. Dikte 2 cm

Voor deze verouderde Belgisch hardsteen vloer kunnen wij bijpassende plinten laten maken. Deze plinten worden 7 cm hoog en 1,2 cm dik geleverd in wisselende lengtes.

Belgisch Hardsteen “Donker Gezoet”

Wanneer we het hebben over een klassieke Belgisch hardsteen, dan is de donker gezoete Belgisch hardsteen verreweg de meest bekende. De strak gezaagde kanten en het donkere oppervlak van deze Belgisch hardsteen tegels geven ieder interieur een upgrade in stijl. In het donkere oppervlak van deze Belgisch hardsteen tegels komen de fossielen van deze prachtige natuursteen maximaal tot hun recht. Van schelpjes tot diertjes, alle aspecten van de natuur ziet u terug in deze Belgisch hardsteen “Donker Gezoet”. Om er zeker van te zijn dat u bij Van den Heuvel & Van Duuren alleen de beste Belgisch hardsteen tegels krijgt, kopen wij onze Belgisch hardsteen in op basis van Marmerkeus.

Deze Belgisch hardsteen tegels “Donker Gezoet” (kanten gezaagd) zijn verkrijgbaar in de maten:
 • 40x40x1,5 cm
 • 50x50x1,5 cm
 • 60x60x1,5 cm
 • 80x80x1,5 cm

Wanneer u bezig bent met een renovatie en u weinig ruimte tot uw beschikking heeft voor de vloer, verkopen wij deze formaten ook met een dikte van 1cm.

Uiteraard kunnen wij ook bijpassende donker gezoete plinten leveren. Deze plinten worden geleverd met een hoogte van 7cm in wisselende lengtes (1,5 cm dik) en met een klein facetje aan de bovenzijde.

Belgisch Hardsteen “Raamzaag Gezaagd”

Voor wie het allemaal wel wat industriëler, moderner en stoerder mag heeft Van den Heuvel & Van Duuren de Belgisch hardsteen “Raamzaag Gezaagd”. Deze Belgisch hardsteen tegels worden op de authentieke manier met de “Raamzaag” gezaagd.

Hierdoor ontstaan er recht zaagstrepen op de steen, die deze Belgisch hardsteen tegels een zeer stoere uitstraling geven. Het voordeel van deze Belgisch hardsteen tegels is dat ze geen verdere afwerking hebben. Waar u normaal krasjes in de zoetlaag kunt lopen met bijv. zand, heeft u nu te maken met de oorspronkelijke kleur van de steen. Zeer gemakkelijk in onderhoud dus!

De Belgisch hardsteen ”Raamzaag gezaagd” is leverbaar in de maten:
 • Banen vrije lengte 40 cm. Dikte 2 cm
 • Banen vrije lengte 60 cm. Dikte 2 cm

Voor deze Belgisch hardsteen vloer kunnen wij bijpassende plinten laten maken. Deze plinten worden 7 cm hoog en 2 cm dik geleverd in wisselende lengtes.

Het verwerken van Belgisch Hardsteen Tegels

Het verwerken van Belgisch hardsteen tegels vraagt de nodige aandacht. Zo is er altijd sprake van kleine maat en dikte verschillen. Een vakkundige natuursteenverwerker weet hier absoluut raad mee, maar ervaring is hierin cruciaal. Ook is het belangrijk de juiste lijm en voegmaterialen te gebruiken. Belgisch hardsteen tegels zijn namelijk gevoelig voor zuren. De lijm en voegmaterialen mogen dus geen zuren bevatten.

Van den Heuvel & Van Duuren adviseert altijd gebruik te maken van de door ons geadviseerde lijm en voegmaterialen en de specialisten van het TegelzettersGilde. Deze vakmensen hebben ruime ervaring met onze natuursteen. Zo weet u zeker dat u de komende jaren zorgeloos kan gaan genieten van uw nieuwe vloer.

Het Onderhouden van Belgisch Hardsteen Tegels

Het onderhouden van Belgisch hardsteen tegels kan op verschillende manieren. De meest gemakkelijke manier is het wekelijks of maandelijks dweilen met een voedende Boenzeep. Maar er zijn ook situaties waarbij het raadzaam is de Belgisch hardsteen tegels te impregneren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan badkamers of keukens.

Afhankelijk van uw situatie geven we u hier natuurlijk graag een passend advies in.

DEZE KLANTEN KOZEN AL EERDER VOOR EEN BELGISCH HARDSTENEN
VLOER BIJ VAN DEN HEUVEL & VAN DUUREN

Klantportfolio’s

Fam. van der Meer

De familie van der Meer zocht naar een geschikte vloer waar met het hele gezin op geleefd kon worden en koos voor Belgisch Hardsteen Manueel Verouderd Licht Geschuurd.

Fam. van Baars

Na een bezoek aan onze showroom was de familie van Baars overtuigd. Ze kozen voor een Belgisch Hardsteen Raamzaag Gezaagd vloer voor in de keuken, slaapkamer en hal.

Fam. de Bruijn

De familie de Bruijn is voor de studieruimte en keuken uitgekomen bij de Belgisch Hardsteen Blauw Gezoet, een geschikte vloer dat bij ieder interieur past.