Blue Stone

Een andere benaming voor Chinees hardsteen is Blue Stone. Dit komt omdat er tijdens de afwerking van de stenen een blauwe tint ontstaat. Deze blauwe tint zorgt voor een mooie authentieke, natuurlijke uitstraling, zoals u die bijvoorbeeld kent van de Belgische hardsteen. Alleen is de prijs / kwaliteit verhouding van de Chinees hardsteen “Blue Stone” een stuk aantrekkelijker.

Chinees Hardsteen “Bluestone” wordt vooral gebruikt voor binnenvloeren en terrastegels. Doordat Blue Stone qua waterabsorptie, schijnbare dichtheid en bijvoorbeeld slijtvastheid in diverse tests zelfs beter uit de bus komt dan de Belgische variant, is Chinees hardsteen “Blue Stone” erg populair tegenwoordig.

chinees hardsteen terras
Chinees hardsteen terras
chinees hardsteen binnenvloer
Chinees hardsteen binnenvloer

Waarom zo goedkoop?

Het prijsverschil tussen Belgisch hardsteen en Chinees hardsteen “Blue Stone” zit hem niet in de kwaliteit. Zoals al eerder vermeld in dit blog kunt u in de test zien dat Chinees hardsteen “Blue Stone” zelfs beter uit de bus komt als het gaat om kwaliteit. Het prijsverschil zit hem in de arbeidskosten. Doordat de mensen in China minder verdienen dan de Europese arbeiders, zijn de productie kosten van de Chinees hardsteen “Blue Stone” veel lager dan bij ons. Hierdoor kunt u voor weinig geld absolute top hardsteen kopen 🙂