Belgisch Hardsteen

Belgisch hardsteen kent een grote nostalgische waarde. Dit komt omdat Belgisch hardsteen van vroeger uit al zeer populair is in de bouwwereld. Wanneer u goed rondkijkt, dan ziet u Belgisch hardsteen terug in en aan veel oude en historische gebouwen. De reden voor het gebruik van Belgisch hardsteen is simpel. Belgisch hardsteen is kwalitatief zeer hoogwaardig en heeft een bijzonder fraaie uitstraling.

Belgisch Hardsteen Verouderd

Eigenschappen van Belgisch Hardsteen

Belgisch hardsteen is een kalksteen met prachtige fossielen. Deze fossielen bestaan uit versteende schelpjes, zeelelies, krabbenpootjes en andere levensvormen die in de zee aanwezig zijn geweest tijdens het ontstaan van dit gesteente.

Belgisch hardsteen is een tijdloze natuursteen die in het gebruik alleen maar mooier wordt. Toch moet u er wel rekening mee houden dat Belgisch hardsteen gevoelig is voor zuren. Dat komt namelijk omdat het een kalksteen is. Daarnaast is Belgisch hardsteen wat krasgevoellig.

De krasgevoelligheid van de Belgisch hardsteen komt het meest tot uiting bij de donker gezoete Belgisch hardsteen. Hierin zijn de krasjes dan ook snel zichtbaar. Ook hier geldt, hoe langer de vloer ligt hoe doorleefder en mooier hij wordt. Denk bijvoorbeeld aan oude hallen in grachtenpanden.

Ons assortiment Belgisch Hardsteen

Hieronder vindt u ons assortiment Belgisch hardsteen. Neem gerust eens een kijkje op de productpagina’s van deze tegels voor meer handige informatie, of vraag een vrijblijvende offerte aan.